Debrecen: ez aztán a bázeli zűrzavar

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 19:36
null
A TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Címkék
A DVSC idegenben 3–1-re kikapott a Baseltől a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének visszavágóján, így 5–1-es összesítéssel kiesett. A debreceni csapat az Európa-liga selejtezőjének utolsó fázisában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

A debreceniek reményeit erősíthette, hogy az első mérkőzésen játékban nem voltak rosszabbak a svájciaknál, akik egyáltalán nem tűntek legyőzhetetlennek.

A Loki a második percben szöglethez jutott, ám ebből majdnem gólt kapott, a Basel ugyanis villámgyors ellentámadást vezetett, de szerencsére Xherdan Shaqiri nagy helyzetben kevéssel a bal alsó sarok mellé lőtt.

Nem sokkal ezután újabb veszélyes hazai támadást úszott meg a magyar csapat, miután jobb oldali beadás után a Bernáth Csabát könnyedén lefejelő Scott Chipperfield kobakjáról a léc fölé vágódott a labda.

A 13. percben végre egy debreceni helyzetet is feljegyezhettünk, mégpedig nem is kicsit: Yannick Mbengono futott el a bal oldalon, a középen érkező Kulcsár Tamáshoz játszott, aki a mellette feltűnő Adamo Coulibalyhoz továbbított, a francia csatár lövésébe azonban egy védő belevetődött, így szöglettel zárult az akció.

Az első húsz percben a bázeliek birtokolták többet a labdát, és ők is játszottak veszélyesebben, de Coulibaly helyzete is mutatta, hogy meglephető lett volna ez a svájci csapat.

A 26. percben azonban még rosszabb helyzetbe került a DVSC, a Basel ugyanis megszerezte a vezetést. Verpecz István rosszul mozdult ki egy beívelt labdára, és bár a svájciak először még a lécre fejeltek, a kipattanót Cagdas Atan már a kapuba helyezte. 1–0

A góltól kissé megrogyó Lokit Jacques Zoua mattolhatta volna ismét, ám gyors kontra után közelről a bal oldali kapufát találta telibe. Ezt megköszönhettük a kameruni csatárnak, a másik oldalon viszont a bázeliek köszönhették meg Vlagyiszlav Bezborodovnak, hogy Laczkó Zsolt buktatásáért nem ítélt büntetőt a DVSC javára.

Az első 45 percben tehát a hátrány faragása helyett még távolabb került a továbbjutástól a Loki.

A második játékrész rögtön nagy hazai helyzettel kezdődött, ám Chipperfield gyengécske lövése nem okozott gondot Verpecznek.

A 59. percben megint a fentiek voltak a főszereplők, de ekkor már az ausztrál játékos örülhetett. Jobb oldali beadás után középen Huggel fejéről felpattant a labda, amelyre Verpecz és Chipperfield startolt, a kapusnak azonban esélye sem volt a hárításra, a bázeli az üresen maradt kapuba fejelt. 2–0

A Loki ismét megzavarodott a kapott góltól, amit ezúttal hamar kihasznált ellenfele, méghozzá egy eléggé megalázó találattal. A vendégvédők annyira nem álltak a helyzet magaslatán, hogy Shaqiri több cselt is megcsinálhatott a kaputól mintegy 10 méterre, majd a kiszolgáltatott Verpecz mellett a hálóba lőtt. 3–0

Herczeg András kettős cserével próbálta felrázni csapatát, Kulcsár és Yannick helyett Kabát Pétert és Bódi Ádámot küldte pályára.

Ha nem is kifejezetten az új embereknek köszönhetően, de sikerült szépíteni. Az Abraham kezezése miatt megítélt tizenegyest Adamo Coulibaly végezte el, és bár lövését lábbal védte Franco Costanzo, a kipattanóból már eredményes volt a csatár. Coulibaly a Levadia Tallinn elleni visszavágón is megjátszotta ezt a kombinációt... 3–1

A 86. percben Cabral iratkozhatott volna fel a góllövők közé, ám 16 méteres bombáját Verpecz védeni tudta.

A Basel ugyan vezetett még néhány támadást, az eredmény már nem változott, így a Debrecen 5–1-es összesítéssel búcsúzott a Bajnokok Ligájától. Herczeg András együttese az Európa-liga selejtezőjének utolsó fázisában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

BASEL–DEBRECEN 3–1
 

 

A TELJES JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik