Barcelona, Inter: botlás hazai pályán

Vágólapra másolva!
2009.10.20. 23:05
null
A Barcelona fejre állt a Camp Nouban (fotó: Reuters)
Címkék
Meglepetésre a Barcelona és az Inter sem tudta megnyerni a hazai mérkőzését a labdarúgó Bajnokok Ligája F–csoportjában. A katalánok a Rubin Kazanytól 2–1-re kaptak ki, míg a milánóiak 2–2-es döntetlent értek el a Dinamo Kijev ellen.

Barcelona–Rubin Kazany

A Barcelona a Valencia ellen maradt első ízben győzelem nélkül a jelenlegi bajnokságban, de természetesen így is esélyesként várta a Rubin Kazanyt. Az orosz bajnokcsapat ugyanakkor az utóbbi időben kisebb hullámvölgyben volt, a hétvégén azonban a Himki ellen legalább begyűjtötte a három pontot. Pep Guardiola a kispadra ültette Carlés Puyolt, míg a sérült Thierry Henryra nem számíthatott.

Álomszerűen indított a Rubin, hiszen Rjazancev 33 méterről, állítgatás nélkül óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba. A találat előtt egyébként Xavi passzolta el csúnyán a labdát.

A bekapott találat után magához tért a Barcelona és veszélyes támadásokat vezetett, ám ezeket nem tudta gólra váltani. Vagy az irányzékkal adódott gond, vagy ott volt Rizsikov a kapuban. Így nem csoda, hogy a félidőben a tatárföldiek vezettek.

A szünet után egy harapósabb Barca érkezett vissza a pályára, és ez gyorsan eredményt is hozott: a 48. percben Xavi labdáját Zlatan Ibrahimovic vette mellre, majd jobbal a hálóba lőtt. A labda a jobb kapufáról pattant be a kapuba.

Ám a katalán csapat nem tudta megtartani az előnyét, a 73. percben újra leforrázva érezhették magukat a hazai hívek: Domínguez szolgálta ki a török Gökdenizt, aki a jobbösszekötő helyéről nem hibázott. A Barca a folytatásban csak egy Ibrahimovic-kapufáig jutott, egyenlítenie már nem sikerült. Hatalmas meglepetés a Camp Nouban!


PONTOT SZERZETT A DINAMO MILÁNÓBAN


Internazionale–Dinamo Kijev

Az Inter kiütéses sikerrel melegített a Dinamo Kijev elleni találkozóra, a hétvégi bajnokin a Genoa otthonában rúgott egy ötöst. José Mourinho ezúttal majdhogynem a legerősebb összeállításban küldhette pályára együttesét, hiszen a legjobbak közül csak Diego Milito nem volt ott a kezdő tizenegyben. Samuel Eto’o ellenben felépült, és lehetőséget is kapott. Az ukránoknál a kezdőcsapat tagjaként futott ki a gyepre Andrij Sevcsenko, aki a Milan színeiben 14 gólt is rúgott korábban az Internek.

A Kijev remekül kezdett: egy szabadrúgást nem tudtak eltakarítani a hazai védők, a labda Tarasz Mihalik elé került, ő pedig a jobb sarokba lőtt. A játékszer a jobb kapufát is érintve került a gólvonalon túlra.

Az Inter védelme a folytatásban is rendkívül bizonytalan volt, ez főleg a magas labdáknál jött ki. Közben a milánóiak sokáig nem igazán voltak veszélyesek az ellenfél kapujára.

A 35. percben így is sikerült az egyenlítés, a hazaiak eddig is talán legtöbbet nyújtó játékosa, Sztankovics talált be. A Genoa ellen álomgólt szerző szerb futballista egy kontra után volt eredményes, igaz, Bogus kapus is vastagon benne volt a gólban.

Hogy a szünetre mégis az ukránok vonuljanak előnnyel, arról Lúcio tehetett, hiszen a brazil védő egy szöglet után a saját kapujába fejelt.

A második félidőben gyorsan egyenlített az olasz gárda: Wesley Sneijder jobb oldali szögletére jól érkezett Walter Samuel, és az argentin fejese a jobb felső sarokban kötött ki.

Az Inter a győztes gólt már nem tudta megszerezni, sőt ha Sevcsenko jobban koncentrál, a hajrában a meccset is eldönthette volna. Így azonban kénytelenek voltak a döntetlennel megelégedni a felek, Suazo ugyanis a lefújás előtt lesről talált csak a hálóba.

KAZANY-GYŐZELEM BOMBAGÓLLAL

BAJNOKOK LIGÁJA

F–CSOPORT, 3. FORDULÓ

Barcelona (spanyol)–Rubin Kazany (orosz) 1–2 (0–1)

G: Ibrahimovic (48.), ill. Rjazancev (2.), Gökdeniz (73.)

Internazionale (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2 (1–2)

G: Sztankovics (35.), Samuel (47.), ill. Mihalik (5.), Lúcio (41. – öngól)

AZ F–CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 3 1 1 1 3–2 +1 4
2. Dinamo Kijev 3 1 1 1 5–5 0 4
3. Rubin Kazany 3 1 1 1 4–5 –1 4
4. Internazionale 3 0 3 0 3–3 0 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik