Kroos gólja döntött Isztambulban, először nyert a Real Madrid

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.22. 20:50
null
A 100. BL-mérkőzésén győztes gólt szerző Toni Kroost ünneplik a csapattársak (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain és a Real Madrid is idegenben nyert a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, a franciák Kylian Mbappé mesterhármasának is köszönhetően az FC Bruges otthonából hozták el a három pontot, míg a spanyolok a Galatasarayt verték meg szoros mérkőzésen.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Galatasaray (török)–Real Madrid (spanyol) 0–1 (Kroos 18.)
A csoport másik mérkőzésén

FC Bruges (belga)–Paris Saint-Germain (francia) 0–5 (Icardi 7., 63., Mbappé 61., 79., 83.)

Két meglehetősen rossz formában lévő csapat találkozott egymással kedd este Isztambulban: az első két BL-mérkőzésén szerzett gól nélkül maradó, egy pontot szerző Galatasaray a sorozatban még szintén nyeretlen, a hétvégén a Mallorca ellen a bajnoki veretlenségét is elveszítő Real Madridot fogadta.

A török együttes hamar vezetést szerezhetett volna, ám az utóbbi időben rengeteg kritikát kapó Thibaut Courtois egy percen belül két bravúrt is bemutatott: a belga kapus mindkétszer Florin Andone kísérlete után védett nagyot.

Ezt követően Ryan Babel előtt is adódott lehetőség, gólt azonban a Real Madrid szerzett. Labdaszerzést követően Eden Hazard kényszerítőzött Karim Benzemával, a belga visszakészítette a labdát a második hullámban érkező, 100. BL-mérkőzésén szereplő Toni Kroosnak, akinek lövése egy védőn megpattant, így a labda védhetetlenül a kapuban kötött ki. 0–1

TONI KROOS GÓLJA

Az első félidő folytatásában Junesz Belhanda, majd Benzema előtt adódott lehetőség, de újabb gól már nem esett. A fordulás után ismét a francia csatár járt közel a gólszerzéshez, közeli lövését azonban Fernando Muslera szögletre tolta. Nem sokkal később Hazard ugrott ki ziccerben, de hiába tolta el a labdát az uruguayi kapus mellett, a léc kisegítette a hazaiakat.

A török együttes hiába próbálkozott, a második félidőben igazán nagy helyzetet már nem tudott kialakítani, így ismét szerzett gól és pont nélkül maradt, míg a Real Madrid idénybeli első BL-győzelmét aratta.

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

FC BRUGES–PSG

A Paris Saint-Germainből éppen sérülés miatt hiányzó Neymart annyit kell nélkülöznie ebben az idényben a PSG-nek, hogy a 2017 nyarán szerződtetett brazil kedd estére elérte, hogy szerződtetése óta csak a PSG tétmérkőzéseinek felén lépett pályára.

Persze ezt nem érezte Belgiumban Thomas Tuchel csapata, amely Mauro Icardi góljával már a hetedik percben megszerezte a vezetést. Az előző fordulóban a Real Madrid otthonában pontot szerző Bruges ellenállását a második félidőben törte meg a PSG, Kylian Mbappé és Icardi két percen belül betalált, majd a hajrához közeledve Mbappé szerzett újabb két gólt. 0–5

A PSG újabb győzelmet aratott kapott gól nélkül, három mérkőzés után százszázalékos, 9–0-s gólkülönbséggel.

A PSG GÓLJAI

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 3 3 9–0 +9 9
2. Real Madrid 3 1 1 1 3–5 –2 4
3. FC Bruges 3 2 1 2–7 –5 2
4. Galatasaray 3 1 2 0–2 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik