nemzetisport.hu 2019.05.10 00:02 Frissítve: 2019.05.10 00:05

Bajban a klubikonok; Lucas Moura, a könnyező szuperhős

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

Az U17-es Európa-bajnokságon válogatottunk már biztosan első helyen zárja a csoportkört, mégsem lehet félvállról venni az oroszok elleni pénteki meccset, az eredmény a vb-szereplés szempontjából is fontos lehet. A helyszínről tudósító Szeli Mátyás ennek megfelelően elszántan készülő magyar játékosokat látott Dublinban.

• Három férfi, egy eset. Báló Tamás a Paksot, Kanta József az MTK Budapestet, Schimmer Szabolcs a Haladást erősíti, kis túlzással, az időszámítás kezdete óta – vajon 35 esztendősen, klubikonként miként élik meg, hogy csapatuk a tűzzel játszik a bajnokság hajrájában? Zombori András írása.

• Csillagok a felsőtesten. Marcel Heister, a Ferencváros német-horvát állampolgárságú védője a mellkasára tetováltatja a harmincadik bajnoki cím szimbólumát, és biztos benne, hogy a BL-selejtezőben ismét a Maccabit kapják.

• Könnyező szuperhős. Marcelinho néven indult, sosem járt világbajnokságon, a PSG-nél pályafutása legjobb idénye után mondtak le róla, a párizsiakkal ellentétben azonban a Tottenham szélsője, Lucas Moura készülhet a Bajnokok Ligája döntőjére. Az Ajax elleni szerda esti elődöntő hősét Pór Károly mutatja be.

• Új fejezet kezdődik. A férfi vízilabda-bajnokságban címvédésre készülő FTC és a négy év után újra finalista OSC története során először találkozik a döntőben. Lakner Gábor írása.

• Az első négy távoli futam után a Formula–1 „hazatért Európába”, Barcelonában már minden készen áll, hogy ismerős hangulatban adjon otthont a versenyhétvégének. Az élcsapatok versenyzői bizakodóak. Zsoldos Barna helyszíni jelentése.

• Szabó Szebasztián a jövőben magyarként akar versenyezni. Arra jó az esély, hogy a 23 éves, Győrben készülő úszó ott lehet a nyári világbajnokságon, a tokiói olimpia kapcsán mindez azonban kérdéses... A témát Kovács Erika járta körbe.

• Sportkrém-mellékletünk tartalmából: Az olimpiai bajnok Burján Csaba már Metallica-számot is tud gitáron játszani; A birkózó Kiss Balázs képes volt megtanulni a hátraszaltót, hogy jobb táncos lehessen; Carsten Janckerral alkotott nyerő párost lábteniszben Csizmadia Csaba.
2020.02.19 20:50:55

Bajnokok Ligája B. J.

A tartalékos, több nagy helyzetet is elpuskázó spanyoloknak csak a szépítésre futotta a lelkes olaszok ellen.

2020.02.19 20:10:48

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE (London, összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A német csapat legelső BL-nyolcaddöntőjében idegenbeli győzelemmel kezdett, és nagyot lépett a továbbjutás felé.

2020.02.19 12:23:19

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Elképesztő fizikum, döbbenetes sebesség, de ez semmi a helyzetkihasználáshoz képest. Párizs is tudja már...

2020.02.18 20:09:02

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Ha Morata nem hagyja ki az összes helyzetét, sokkal nehezebb helyzetbe is kerülhetett volna a címvédő.

2020.02.18 17:28:21

Bajnokok Ligája B. L.

A párizsi csapat kis túlzással a semmiből egyenlített, de a norvégra ma sem volt ellenszer.