B-sorral nyert a Barca, továbbment a Köbenhavn

Vágólapra másolva!
2010.12.07. 22:46
null
Az ifjú tréner, Pep Guardiola fiataljai meghálálták a bizalmat (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Köbenhavn 3–1-re legyőzte hazai pályán a Panathinaikoszt, így másodikként továbbjutott a csoportjából. A Barcelona tartalékos csapattal is 2–0-ra nyert otthon a Rubin Kazany ellen.

 Videó: a Bajnokok Ligája keddi játéknapjának összes gólja itt!

BARCELONA–RUBIN KAZANY

José Pinto – Piqué, Busquets, Fontas – Jonathan, Mascherano, Thiago Alcántara, Maxwell – Jeffren, Krkic, Adriano. Sokat mondó, hogy így állt fel a Barcelona a Kazany ellen, és amikor az első félidő 13. percében előbb Jeffrent, majd a 35. minutumban Bojan Krkicet is le kellett cserélni, nem a padon szintén helyett foglaló Víctor Valdés, Puyol, Iniesta, Messi, Abidal kvintett közül állt be valaki, hanem bizonyos Víctor Vázquez, illetve Bartra.

Rendkívül peches volt tehát Pep Guardiola két fiatal játékosa, hiszen mind Jeffren, mind Krkic azok közé tartozik, akik amúgy kevés eséllyel bírnak a kezdőcsapatba kerülésre, ezúttal pedig hamar kidőltek.

Az első félidő érdemi történéseit ezzel gyakorlatilag össze is foglaltuk, hiszen a mérkőzés – hogy finoman fogalmazzunk – meglehetősen langyos volt. A Barcelona birtokolta többet a labdát, a Kazany egy-egy kontrán kívül nem sokat mutatott, gyakorlatilag, ha a balhátvéd Cristian Ansaldi nem aktivizálta magát, akkor nem jelentettek veszélyt kapura. Az argentin legveszélyesebb helyzeténél José Pinto helyezkedése ijeszthette meg a hazai szurkolókat, ám a kapus visszalépve javította hibáját, és elcsípte a labdát.

A Barca fiataljai közül ugyanakkor leginkább Thiago Alcántara remekül próbálta összefogni a csapatot, és az 51. percben egy betörése után meg is szerezték a vezetést a katalánok, igaz, nem ő volt a befejező, mert lövését blokkolták, ám Andreu Fontas labdája szerencsésen pattant meg a védőn, így a jobb alsóban kötött ki (1–0).

A Barcelona ilyen felállásban is óriási fölényben játszott – 70 % felett birtokolta a labdát! –, Guardiola pedig a hajrára beállította Lionel Messit is, hogy biztosítsa a győzelmet és a látványos futballt. A hajrában Víctor Vázquez – Fontashoz hasonlóan – megszerezte első gólját a felnőttcsapatban, azaz a gránátvörös-kékek félgőzzel játszva is visszavágtak az előző idénybeli vereségért a Rubinnak, és 2–0-ra nyertek.

FC KÖBENHAVN–PANATHINAIKOSZ

A Köbenhavn számára egyszerű volt a képlet: nyerni kell a Panathinaikosz ellen, a görögöknek már úgyis minden mindegy – és ha ez nem jön össze, még mindig lehet bízni a Barca második sorában…

A hazaiak a 19. percben Bolanos lövésével még csak veszélyeztettek, majd a 26. percben megszerezték a vezetést: egy jobb oldali akció után Vingaard elé került a labda, ő 25 méterről pontos, pattogós lövést küldött a jobb alsó sarokba (1–0). A Panathinaikosz legnagyobb lehetősége a 45. percben maradt ki egy Wiland-hiba után, de Marinosz lövésénél a kapus jóvátette a veszélyt okozó bakiját.

Az 50. percben Nikosz Szpiropulosz szabálytalankodott a tizenhatoson belül Jesper Grönkjaerrel szemben, a veterán szélső pedig büntetett is a tizenegyespontról – 2–0, nagyon közel került az FCK a tizenhat közé jutáshoz. Hat perc múlva Dame N’Doye mindent lezárhatott volna, de hiába kerülte meg Corvasz kapust, a kapufát találta el. Djibril Cissé góljával újra módosult az eredmény, de a Pana francia válogatott csatára szokásával ellentétben rossz hálót zörgette meg – Antonsson fejese került róla a hálóba egy szöglet után (3–0). A Panathinaikosz a legvégén szépített Kanté révén, de ez nem zavarta a hazai örömünnepet (3–1).

A koppenhágaiak végül megérdemelten és magabiztosan hozták a három pontot, ezzel a remek hazai idény (19 ponttal vezetnek a dán bajnokságban) után azt is elmondhatják magukról, hogy első dán csapatként jutottak tovább a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába!

 BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 6. FORDULÓ
FC Barcelona (spanyol)–Rubin Kazany (orosz) 2–0 (0–0)
G: Fontas (51.), Víctor Vázquez (81.)
FC Köbenhavn (dán)–Panathinaikosz (görög) 3–1 (1–0)
G: Vingaard (26.), Grönkjaer (50. – 11-esből), D. Cissé (73. – öngól), ill. Kanté (92.)
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

M Gy D V L-K Gk  P  
1. Barcelona 6 4 2 0 14–3 +11  14
2. Köbenhavn 6 3 1 2 7–5 +2  10
3. Rubin Kazany 6 1 3 2 2–4 –2  6
4. Panathinaikosz 6 0 2 4 2–13 –11  2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik