Az MU és a Valencia is elkerülné a nagyágyúkat

Vágólapra másolva!
2010.12.07. 11:19
null
A két csapat valenciai meccsét Javier Hernández (balra) gólja döntötte el (Fotó: Action Images – archív)
A Bajnokok Ligája C-csoportjában a Manchester United és a Valencia összecsapása dönt a csoportelsőségről. A hazaiaknak a döntetlen is elég lenne, a spanyoloknak azonban győzniük kell (mindegy, hogy milyen különbséggel) az első hely megszerzéséhez, ami mindkét klub számára azt jelentené, hogy a nyolcaddöntőben elkerülik az igazi nagyágyúkat.  

 

Manchester United–Valencia

Kedvező helyzetből várhatja a C-csoport rangadóját a Manchester United: egyrészt az angolok hazai pályán játszanak, másrészt pedig a döntetlen is elegendő számukra a csoportelsőség kiharcolásához. Ráadásul a hétvégi bajnoki mérkőzésük a rossz időjárás miatt elmaradt, így a „vörös ördögök" pihenten léphetnek pályára a Valencia ellen.

„Abból a szempontból pozitívum, hogy elmaradt a Blackpool elleni bajnokink, hogy nem sérült meg senki. De a srácok inkább játszottak volna, mivel már elég régóta nem léptünk pályára – kezdte nyilatkozatát a skót menedzser, aki kijelentette, csapata célja a csoportelsőség. – A nyolcaddöntőben szeretnénk elkerülni a nagyágyúkat, mint az FC Barcelona, a Real Madrid vagy a Bayern München, akik jelenleg szintén vezetik a csoportjukat. A legerősebb csapatomat küldöm pályára a Valencia ellen. A meccs után pedig hat napunk lesz felkészülni az Arsenal elleni bajnokira. A Valenciával mindig nagyon szoros, kemény meccseket játszottunk, és abból indulok ki, hogy ma este sem lesz ez másképp."

A United egyébként a BL jelenlegi kiírásában még gólt sem kapott, és ha ez így marad, rekordot állít fel: a sorozat történetében még egyetlen csapat sem élte túl kapott gól nélkül a csoportkört.

Persze ne legyen kétségünk afelől, hogy a spanyolok mindent megtesznek azért, hogy megnehezítsék a házigazda dolgát – legalábbis erre lehet következtetni vezetőedzőjük, Unai Emery szavaiból, és abból is, hogy utóbbi két csoportmeccsükön kilencszer vették be aktuális ellenfelük kapuját.

„Előzetesen két célunk volt: az egyik a továbbjutás, a másik a csoportelsőség. Az elsőt már teljesítettük, most a másodikért küzdünk. Ha nyernénk az Old Traffordon, az egyfajta üzenet lenne a többi klubnak. Még sok jó csapat van versenyben, ezért úgy vélem, egy jó eredmény önbizalmat adhat a ránk váró feladatokhoz – nyilatkozta a szakember, aki azért az esti riválist is dicsérte. – Noha talán az FC Barcelona és a Real Madrid a világ jelenlegi két legjobb csapata, a Manchester United sincs sokkal lemaradva mögöttük."

A két együttes összesen hét alkalommal találkozott egymással, az MU kétszer, a Valencia egyszer győzött, négy találkozó döntetlennel végződött.

Bursaspor–Rangers

„Ez a meccs lehetőséget ad arra, hogy megszerezzük az első pontjainkat a sorozatban. Nagyon fontos lenne, hogy szórakoztató játékkal és győzelemmel fejezzük be a klub történetének első BL-szereplését" – jelentette ki a Bursaspor–Rangers találkozót felvezető sajtótájékoztatón Ertugrul Saglam, a török együttes edzője.

Walter Smith, a Rangers menedzsere felidézte az 1974–1975-ös szezont, amikor a Dundee United játékosaként Bursában vendégszerepelt a KEK-ben, és remélte, ezúttal több sikerélmény éri a török városban – akkor a Bursaspor 1–0-ra legyőzte a skótokat.

 BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 6. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–VALENCIA (spanyol)
Manchester, Old Trafford, 20.45. Vezeti: Proenca (portugál)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
MU: Van der Sar – Rafael, Vidics, Ferdinand, Evra – Nani, Carrick, Fletcher, Pak – Rooney, Berbatov. Menedzser: Sir Alex Ferguson
Valencia: César – Miguel, R. Costa, Maduro, Mathieu – Albelda – P. Hernández, Banega, T. Costa, Mata – Adúriz. Vezetőedző: Unai Emery
 
BURSASPOR (török)–RANGERS (skót)
Bursa, Atatürk Stadion, 20.45. Vezeti: Chapron (francia)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Bursaspor: Ivankov – Keceli, Erdogan, Aziz, Wederson – Sen, Insua, Ergic, Ipek, Bahadir – Yildirim. Vezetőedző: Ertugrul Saglam
Rangers: McGregor – Weir, Broadfoot, Whittaker, Hutton – Miller, Davis, McCulloch, Weiss – Beattie, Naismith. Menedzser: Walter Smith
 AZ ÁLLÁS

M Gy D V   L–K Gk  P  
1. Manchester United 5 4 1   6–  0   +6  13
2. Valencia 5 3 1 1 14–  3 +11  10
3. Rangers 5 1 2 2   2–  5   –3  5
4. Bursaspor 5 5   1–15 –14  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik