Az el clásicók utolsó felvonása - tét a BL-döntő

Vágólapra másolva!
2011.05.03. 12:31
null
Parázs hangulat és hatalmas küzdelem várható ma este, a két gigász szezonbeli utolsó egymás elleni összecsapásán (Fotó: Action Images)
„Kedd este minden eldől” – hangoztatta Pep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője a hétfő esti sajtótájékoztatón a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója kapcsán, amelyen a Real Madrid kétgólos hátrányban látogat a Camp Nouba az idény utolsó el clásicójára. A tét nem kicsi, így a hangulat már most paprikás...

 

SZALAI ÁDÁM BLOGJA

„A Real Madridnak sajnos már nem sok esélye van ezen az összecsapáson. Ha belegondolok, hogy a csapat ezúttal a Barcelona otthonában, kétgólos hátrányból, néhány eltiltott futballistája nélkül lép pályára, akkor úgy is fogalmazhatnék: nagyjából annyi esélye van, mint vakondnak a céllövészetben.” A magyar támadó blogjának teljes bejegyzését a keddi Nemzeti Sportban találják!

A ma esti találkozó kapcsán elsősorban nem a várható felállásoktól vagy játéktól, hanem a múlt szerdán a Santiago Bernabéuban lezajlott mérkőzésen történtektől és azok következményeitől volt hangos a spanyol és a nemzetközi média. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) salamoni döntést hozott: mind a Barca, mind a Real hivatalos panaszát elutasította, és komoly büntetéseket helyezett kilátásba. A blancók a Barcelona-játékosokat színészkedéssel és sportszerűtlenséggel vádolták, míg a katalánok José Mourinho viselkedését kritizálták, aki helyett kivételesen Aitor Karanka másodedző képviselte a klubot a hétfő esti szokásos sajtótájékoztatón, ahol nyilatkozatában élesen kritizálta a kontinentális szövetséget.

A hangulat tehát cseppet sem baráti a két klub között, a játékosok azonban játszani akarnak, nem szópárbajozni, ami elsőre jól hangzik, de nem zárható ki, hogy inkább háború lesz a pályán, mintsem látványos futballmérkőzés.

HOVA ÜLJÖN MOURINHO?
A katalánok számára a legnagyobb fejfájást jelen pillanatban az jelenti: hová ültessék a stadionban az eltiltott portugál trénert? A rendezők ugyanis nem tartják elég biztonságosnak a Camp Nou VIP-helyeit...

„Nem az én dolgom megítélni a Real Madrid edzőjét, de véleményem szerint José Mourinho túl keveset beszél a labdarúgásról, és túl sokat a pályán kívüli eseményekről – kezdte mondandóját Xavi, a Barcelona középpályása a hétfői sajtótájékoztatón. – Elszomorít, hogy emiatt nekem is ilyenekről kell beszélnem. Mourinho mindig is vitás edző volt, aki jól használta a fegyvereit, de én személy szerint jobban szeretek a futballról beszélni."

„A Real Madrid másfajta futballt játszik. Mi igyekszünk látványosan, támadóan fellépni és helyzeteket kialakítani. A szurkolóink nem is engednének minket másképp tenni, mert akkor nem lennének lenyűgözve."

STATISZTIKA

A Bajnokok Ligája 1992 ősze óta íródó történelmében még egyetlen csapatnak sem sikerült továbbjutnia hazai pályán 2–0-ra elvesztett első mérkőzés után az egyenes kieséses szakaszban.

„Úgy gondolom, támadóbban fog fellépni a Real az eredmény tudatában. Eddig maximálisan a védekezésre koncentrált és a kontrákra épített. Mi mindenre fel leszünk készülve" – tette hozzá a 31 esztendős spanyol válogatott labdarúgó.

A Real részéről Karim Benzema még nem véli teljesen lefutottnak a párharcot, hiába a kétgólos hátrány és az ellenséges barcelonai közönség.

A Barcánál májdaganat-műtétéből visszatérő Éric Abidal bekerült a mérkőzésre készülő keretbe, sérülés miatt azonban továbbra sem lehet ott Maxwell, Adriano, Bojan Krkic és a hétvégén, a Real Sociedad ellen lecserélt Gabriel Milito sem. A madridi összecsapás félidejében piros lapot kapó Pinto kapus az eltiltását tölti, így ő sem állhat Guardiola rendelkezésére.

A Real Madridnál sem teljes a keret: Sami Khedira és Fernando Gago is sérült, Pepe és Sergio Ramos pedig piros, illetve sárga lap miatt nem nevezhető a 20.45 órakor kezdődő meccsre.

kerdes=Ön szerint sikerül-e győznie a Real Madridnak a Camp Nouban?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|fake_gomb_latszik=nem|
neon_cikkertekelo_szavazas
neon_cikkertekelo_szavaza
mceBlockPasteEnd

 

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BARCELONA (spanyol)–REAL MADRID (spanyol)
Barcelona, Camp Nou, 20.45. V: De Bleeckere (belga)
A mérkőzésről 20.45-től élő, szöveges és képes tudósítást láthatnak a NSO-n!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Barcelona: Valdés – Daniel Alves, Mascherano, Piqué, Puyol – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Villa. Vezetőedző: Pep Guardiola
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Albiol, R. Carvalho, Marcelo – L. Diarra, Xabi Alonso – C. Ronaldo, Özil, Di María – Adebayor. Vezetőedző: José Mourinho
Az első mérkőzésen: Real Madrid–Barcelona 0–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik