BL: José Mourinho így is főszerepben - hová ültessék a portugált?

Vágólapra másolva!
2011.05.03. 11:27
Címkék
Bár eltiltása miatt nem ülhet le a kispadra, így is főszereplője lehet a Barcelona–Real Madrid labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti visszavágójának José Mourinho. A katalánok számára – akik idegenbeli 2–0-s győzelmük után nyugodtan várják a hazai találkozót – a legnagyobb fejfájást jelen pillanatban az jelenti: hová ültessék a stadionban a trénert?

A megérkezéssel még nincs gond, hiszen Mourinho a madridi játékosokat szállító járművel jut el a Camp Nouba, eddig minden rendben is volna. Viszont a VIP-helyeket az adott helyzetben a rendezők nem találják eléggé biztonságosnak – a tavaszi négymeccses sorozatot lezáró el clásico előtti nyilatkozatokban ugyanis végképp elszabadultak az indulatok –, így más megoldás után kell nézni.

Vannak a létesítményben elszeparált bokszok, de azok – 20 ezer eurós áron – már kivétel nélkül gazdára találtak. A tehetős drukkereket onnan kitenni nem éppen taktikus lépés. Alternatív lehetőségként 31 helyet ajánlottak fel a katalánok a lelátó egy biztonságosan elkülöníthetőnek vélt részén, de ezt az UEFA és Florentino Pérez madridi klubelnök még megvétózhatja.

A spanyol sajtó ugyanakkor emlékeztet arra, hogy Mourinho valóban nem népszerű, de egy éve mint az Inter vezetőedzője a BL-elődöntő előtt inkognitóban elment kémkedni a Camp Nouba, és a lelátón semmiféle atrocitás nem érte a szurkolók részéről, akik minden bizonnyal emlékeznek arra, hogy a portugál éveken át náluk dolgozott.

Most azonban a helyzet annyiban változott, hogy Mourinho már a nagy rivális Real Madrid trénere, és az elmúlt hetekben tett nyilatkozataival aligha áll első helyen a katalán drukkerek népszerűségi listáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik