Az Arsenal-szurkolók kezdik sokallni Özil árát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 14:25
null
Több Arsenal-szurkoló nem érti, miért Özil végezte el a büntetőt (Fotó: Action Images)
A Bajnokok Ligája F-csoportjának 5. fordulójában a Napoli elleni sikerrel életben tartotta nyolcaddöntőbe jutási reményeit a Borussia Dortmund, míg az Arsenal legyőzte a Marseille-t, a két továbbjutó kilétére csak a záró körben derül fény. Több londoni szurkoló kezdi sokallni Mesut Özil vételárát, míg Arsene Wenger szerint Jack Wilshere lassan felnő Aaron Ramseyhez. Jürgen Klopp sem várt ilyen látványos meccset a Dortmund–Napolitól.

Az Arsenal Jack Wilshere duplájával múlta felül a Marseille-t, s ennek köszönhetően három ponttal vezeti az F-csoportot az utolsó forduló előtt. A győzelem ellenére a londoni szurkolók egy része nincs elájulva Mesut Özil teljesítményétől, sokallják az érte fizetett átigazolási összeget.

„Szerintem eljutottunk arra a pontra, hogy kijelenthetjük, Özil egy hónapja nem játszik jól, ami eléggé nyugtalanító annak tudatában, hogy 45 milliót költöttünk rá” – így az egyik Arsenal-szimpatizáns az ArsenalFanTV-nek.

„Nem tudom, hogy miért Özil volt az első számú tizenegyesrúgó. Én Giroud-ra bíznám, hétvégén is berúgta. Özil nem éri meg az érte fizetett összeget, a Marseille ellen is átlagos meccse volt” – tette hozzá egy másik szurkoló, utalva a német válogatott kihagyott büntetőjére.

Visszatérve a mérkőzésre, Arsene Wenger szerint csapata nem kap ki Nápolyban:

„Végig mi irányítottuk a mérkőzést, és bár sokszor eldönthettük volna a találkozót, kimaradt helyzeteink ellenére is elmondhatom, hogy kézben tartottuk. Egy dolog miatt aggódom csak, az pedig a kevés rúgott gól. Tizenkét pontot szereztük öt mérkőzésen, ezzel elégedettek lehetünk, és biztos vagyok benne, hogy Nápolyban is szerzünk még legalább egyet, vagy akár hármat is, csak éppen jól kell ehhez játszanunk. Nem lesz könnyű dolgunk ott, de játszottunk már jól idegenben remek ellenfelek ellen, ezt kell szem előtt tartanunk. Jack Wilshere egyébként kezdi pedzegetni, hogy amire Aaron Ramsey képes, azt ő is meg tudja tenni. Most szabadon betörhetett szélről, és intelligensen élt is a lehetőséggel” – értékelt a lefújás után az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger.

„Nem volt egyszerű győzelem, mert nem kezdtünk jól, már a 10. másodperben helyzetük volt egy eladott labdából. A jobb szélen játszhattam, innen át lehet venni bal lábra a labdát, így született első gólom is. Nem volt csúnya... Sok helyzetet alakítottunk ki, győztünk, és reméljük, a következő forduló estéjén is sikernek örülhetünk. A Napoli remek csapat, odahaza különösen erős, szurkolói fantasztikusak. A szezon elején tíz gólt terveztem erre az idényre, korábban négyig sem jutottam, majd meglátjuk, most meddig jutok – így az Arsenal duplázója, Jack Wilshere.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy egy szinten játszottunk az Arsenallal, ellenfelünk előttünk jár tudásban. Messze voltunk ma attól, hogy egyenrangú fél legyünk, állandó támadásaik felőröltek minket” – ismerte el sportszerűen a Marseille 11-est is védő kapusa, Steve Mandanda.
A Dortmund jó mérkőzésen tartotta életben továbbjutási reményeit, még Jürgen Klopp sem sejtette, hogy ennyire izgalmas találkozót játszanak a Napolival.

„Tudtuk előre, hogy látványos mérkőzés kerekedik ebből a rangadóból, de arra én sem számítottam, hogy ennyi helyzetet és izgalmat hoz a találkozó. Sok ziccert rontottunk el, különösen Robert Lewandowski és Miki (Henrih Mhitarjan – a szerk.) révén, Pepe Reina nagyszerűen védett. Keményen dolgoztunk ma este, és igencsak megérdemelt győzelmet arattunk; de egyáltalán nem könnyen, egyáltalán nem hétköznapi ellenféllel szemben. Védelmi négyesünk remekelt, Erik Durmot meg egyenesen a BL révén vált ismertté a közvélemény előtt. Remélem, Sven Bender orrával minden rendben lesz, hihetetlen, milyen pechesek vagyunk mostanában. Ha csak egy picike teret is adunk a következő körben a Marseille-nek, nagyon jól fog futballozni. Biztosan nem akar pont nélkül kizúgni a BL-ből" – így a találkozót követően Jürgen Klopp, a Dortmund edzője.

„Mind önmagunknak, mind a szurkolóknak okot akartunk adni az ünneplésre utolsó hazai csoportmérkőzésünkön. Megérdemelten győztünk. Miután a Napoli szépített, megkérdeztem Sebastian Kehlt, hogy elég-e nekünk ez az eredmény. Edzőnk mindent elmondott a mérkőzés előtti napon, de nem értettem meg pontosan, ezzel mi is a helyzet. Miután lőttünk még egyet, és kialakult a 3–1-es eredmény, már tudtam, hogy ez elegendő lesz számunkra” – ismerhettük meg a találkozó különös aspektusát a dortmundi védő, Kevin Grosskreutz szavain keresztül.

„Mindig győzni akarunk, játsszunk bárhol és bárki ellen. Ez a mi mentalitásunk, és azt hiszem, ma is ennek megfelelően futballoztunk. Európa legjobban kontrázó csapata ellen léptünk pályára, és bizony nem volt könnyű úgy játszanunk ellene, hogy már a mérkőzés legelején hátrányba kerültünk" – fogalmazott Rafael Benítez, a Napoli spanyol mestere.
A Dortmund a záró fordulóban a pont nélküli Olympique Marseille-hez látogat, míg a vele azonos pontszámmal álló olasz csapat az Arsenalt fogadja.

BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ, F-CSOPORT
Arsenal (angol)–Olympique Marseille (francia) 2–0 (Wilshere 1., 65.)
Borussia Dortmund (német)–Napoli (olasz) 3–1 (Reus 10. – 11-esből, Blaszczykowski 60., P.-E. Aubameyang 78., ill. Insigne 71.)
A 6. FORDULÓBAN
Olympique Marseille–Borussia Dortmund
Napoli–Arsenal

AZ ÁLLÁS
1. Arsenal 5 4 1 8–3 +5 12
2. Borussia Dortmund 5 3 2 9–5 +4 9
3. Napoli 5 3 2 8–9 –1 9
4. Olympique Marseille 5 5 4–12 –8 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik