Az Arsenal és a Sahtar is háromszor talált be idegenben

Vágólapra másolva!
2010.09.28. 22:46
null
Arsavin (balra) szerezte a vezető gólt Belgrádban (Fotó: Action Images)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának 2. fordulójában az Arsenal a Partizan Beograd vendége volt. Az angolok Andrej Arsavin góljával szereztek vezetést a 15. percben, amelyet még az első félidőben Cléo büntetőből kiegyenlített. A második játékrészben emberelőnybe kerültek az angolok, amit előbb Maruan Samah, majd Sébastien Squillaci használt ki, kialakítva a 3–1-es végeredményt. A csoport másik meccsén a Sahtar Doneck 3–0-ra győzött a Sporting Braga vendégeként.

PARTIZAN BEOGRAD (szerb)–ARSENAL (angol)

A H-csoport rangadóján Belgrádba, a Partizanhoz utazott az 1. fordulóban a porugál Bragát 6–0-ra kiütő Arsenal. Telt ház, közel 25 ezer néző fogadta a csapatokat a Partizan Stadionban.

Az első helyzetet a szerbek dolgozták ki, amikor Cléo forgolódott a tizenhatos előterében, majd kapura lőtt, de Lukasz Fabianski könnyedén védett. A hazaiak továbbra is támadásban maradtak, de a kaput nem tudták eltalálni. Aztán a 15. percben, szinte a semmiből megszerezte a vezetést az Arsenal.

Szabadon hozhatta fel a vendégcsapat a labdát, amely Andrej Arsavinhoz került, aki a tizenhatoson belül kényszerítőzött Jack Wilshere-rel – a középpályás védőjével a nyakán, sarokkal tette vissza az orosznak a labdát –, majd 12 méterről nagy erővel kilőtte a jobb alsót. 0–1

A gól egy kicsit megzavarta a Partizant, míg az „ágyúsokat" megnyugtatta. A vendégek a következő negyedórában akár eldönthették volna a meccset, ám Tomás Rosicky és Arsavin helyzeténél nagyot védett Vladimir Sztojkovics, míg Maruan Samah emelését a gólvonalról vágták ki a védők.

Az eltékozolt lehetőségek meg is bosszulták magukat: a 32. percben egy beadásba kézzel ért bele a tizenhatoson belül Denilson, így a szerbek büntetőhöz jutottak. A 11-est Cléo higgadtan a jobb alsóba lőtte (1–1). A félidő végéig mindkét kapu előtt adódtak még kisebb helyzetek, ám újabb gól nem született.

A második játékrész elején emberelőnybe került az Arsenal. Marko Jovanovics a büntetőterületen belül buktatta Samahot, amiért a védőt a játékvezető kiállította, az angolok pedig tizenegyest rúghattak. A labda mögé Arsavin állt, ám a labdát középre lőtte, így Sztojkovics lábbal védett.

Az emberelőny azonban nem maradt kihasználatlanul!

Arsavin ziccerét még bravúrral védte Sztojkovics, ám a 71. percben egy jobb oldali beadás nyomán Samah a kapufára fejelte, a visszapattanót viszont már az üres kapuba lőtte (1–2). Tizenegy perccel később a francia Sébastien Squillaci mindent eldöntött, miután egy szöglet után a hálóba fejelt. 1–3

A 84. percben Cléo második büntetőjét elhibázta – Fabianszki védte a jobb alsó sarokba tartó labdát –, az Arsenal ezzel 3–1-re nyert.

A találkozó góljait ide kattintva nézheti meg!

BRAGA (portugál)–SAHTAR DONECK (ukrán)

A portugál ezüstérmes mindenképpen feledtetni akarta 1. fordulóbeli zakóját, ám az ukrán bajnok ellen nem számíthatott könnyű mérkőzésre. A Braga már az első percekben rárontott ellenfelére, és csak kevésen múlt, hogy nem került előnybe (az ukránok a gólvonalról mentettek).

A labda sokat pattogott a mezőnyben, amikor pedig a kapuk elé kerültek a csapatok, akkor jobbára fölé vagy mellé céloztak. Az első félidőben így nem született gól.

A második játékrészben is megvoltak a lehetőségei a portugáloknak, de a rutin kiütközött a két csapat között. Az 56. percben Luiz Adriano remek labdát kapott a tizenhatoson belül, majd a kapus alatt kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). A 72. percben a brazil támadó megduplázta saját maga és csapata góljainak a számát, miután szép csel után ismét a bal alsóba talált. 0–2

A Braga ugyan próbálkozott, helyzetekig is eljutott, de továbbra is pontatlanok maradt a befejezéseknél. A vendégek a 92. percben Douglas Costa higgadt büntetőjével végül 0–3-ra alakították az eredményt.

SPORTING BRAGA–SAHTAR DONECK 0–3

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
H-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Partizan Beograd (szerb)–Arsenal (angol) 1–3
G: Cléo (32. – 11-esből), ill. Arsavin (15.), Samah (71.), Squillaci (82.)
Braga (portugál)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–3
G: Luiz Adriano (56., 72.), Douglas Costa (92. – 11-esből)
AZ ÁLLÁS
1. Arsenal 2 2 0 0 9–1 +8  6
2. Sahtar Doneck 2 2 0 0 4–0 +4  6
3. Partizan Beograd 2 0 0 2 1–4 –3  0
4. Braga 2 0 0 2 0–9 –9  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik