Az Arsenal bakiparádéja sem volt elég Megyeriéknek

Vágólapra másolva!
2011.12.06. 20:40
null
Mannone itt még nagyot mentett, de pár másodperccel később nagy potyát kapott (Fotó: Action Images)
Címkék
Hiába győzte le 3–1-re Megyeri Balázs együttese, az Olympiakosz az Arsenalt a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, a Dortmundban kétgólos hátrányból diadalmaskodó Marseille jutott a nyolcaddöntőbe.

 

OLYMPIAKOSZ (görög)–ARSENAL (angol)

A csoportgyőzelmet már korábban kiharcoló, ennek következtében rendkívül felforgatott csapattal kiálló vendégek kezdték jobban a találkozót, és az első negyedóra során háromszor is veszélyeztették Megyeri kapuját, ám előbb Arsavin lövését védte a magyar hálóvédő, majd Samah lövését blokkolták, mielőtt Frimpong lövését a bal felső elől kiimádkozta.

Ezután gyorsan megváltozott a mérkőzés összképe, egy, a félidőre nagyon jellemző védelmi hibát követően: a védők egymást találták el, így az eredetileg leshatárról kiugrani készülő Dzsebbur teljesen szabadon kapta a 16-oson belül a labdát, amelyet elhúzott Fabianski mellett, és az üres kapuba lőtt (1–0).

A hibák nem csökkentek a vendégek részéről, egy rosszul hátratett labdát követően a lengyel kapus megköszönhette Mirallasnak, hogy rövid mentése után nem találta el a kaput, két perccel később pedig meg is sérült.

A helyére beálló Mannone sem akart kimaradni a sorból, és ugyan előbb fejjel még szépen mentett, David Fuster emelésénél érthetetlen módon lábbal akart hárítani – vesztére (2–0).

A szünetig hátralévő időben még két tizenegyesgyanús esetet, valamint egy újabb londoni bakit láthattak a nézők – előbb David Fuster lövését blokkolta véleményesen Vermaelen, majd Samah esett el a 16-oson belül, a síp mindkétszer néma maradt, végül egy újabb saját 16-osnál elvesztett labdánál könyörült meg Maniatis a vendégeken.

A második félidő elején folyamatosan szállították az újabb helyzetet a hazaiak, ám hiába Modesto, Mirallas, Mellberg és Maniatis lehetősége, gólt nem ők, hanem a vendégek szereztek: Benajun nagyszerűen találta el kapásból a labdát (2–1).

Még egy perc sem telt el a szépítés után, amikor kis híján ismét összehozott egy gólt a vendégvédelem, Vermaelen és Mannone addig várt egymásra, amíg a közéjük ugró Modesto el tudta fejelni a labdát, pechjére 5 méteres próbálkozása mellé szállt.

Hiába támadott sokkal többet az Olympiakosz, kis híján ismét ráfázott a sok kihagyott helyzetre, negyedórával a mérkőzés vége előtt Rosicky helyzeténél védett nagyot Megyeri.

Az utolsó percekben a görögök ugyan Modesto révén még egyszer betaláltak (3–1), végleg eldöntve a mérkőzés sorsát, a lefújást követően azonban mégsem örülhettek...

DORTMUND (német)–MARSEILLE (francia)

A Dortmundnak legalább négy góllal kellett volna legyőznie a Marseille-t ahhoz, hogy egyáltalán életben maradjanak továbbjutási reményei. Ennek ellenére kiegyenlített játék folyt a pályán, ám a félidő közepén Jakub Blaszczykowski, egy tizenhatoson belüli kavarodást kihasználva, megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1–0).

Tíz perccel később megduplázta előnyét a Dortmund, miután Hummels értékesítette a Stephen Kehl elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt (2–0 – Kehlt hordágyon kellett levinni a pályáról, mert Stéphane Mbia csúnyán fejbe rúgta).

Az első félidő slusszpoénja azonban a Marseille-é volt, hiszen a 49. percben (!) Loic Rémy a jobb alsó sarokba csúsztatta a labdát, Morgan Amalfatino remekbe szabott beadása után (2–1).

A második félidő első tíz percében egyetlen helyzetet sem lehetett feljegyezni, a Dortmund érezhetően visszavett a tempóból, a vendégek azonban nem adták fel, és ennek köszönhetően a játékrész második felében felpörögtek az események.

Gól nem született – egészen a 85. percig, amikor a Marseille két perc alatt megfordította az állást André Ayew és Valbuena góljával, így nem Megyeriék, hanem 3–2-es sikerükkel a franciák jutottak tovább a csoport második helyén!

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 6. FORDULÓ
OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (görög)–ARSENAL (angol) 3–1
Pireusz, Jorgosz Karaiszkakisz Stadion, 30 816 néző. V: Mallenco (spanyol)
Gólszerző: Dzsebbur (16.), Fuster (36.), Modesto (89.), ill. Benajun (57.)
BORUSSIA DORTMUND (német)–OLYMPIQUE MARSEILLE (francia) 2–3
Dortmund, Westfalenstadion, 65 000 néző. V: Webb (angol)
Gólszerző: Blaszczykowski (23.), Hummels (32. – 11-esből), ill. Rémy (45+4.), A. Ayew (85.), Valbuena (87.)
F CSOPORT M Gy D V L-K Gk P
1. Arsenal 6 3 2 1 7–6 +1 11
2. Marseille 6 3 1 2 7–4 +3 10
3. Olympiakosz 6 3 0 3 8–6 +2 9
4. Borussia Dortmund 6 1 1 4 6–12 –6 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik