Az Arsenal a Bragától is kikapott, döntés az utolsó fordulóban

Vágólapra másolva!
2010.11.23. 22:52
null
Matheus két gólnak örülhetett, Kassai Viktor viszont kemény bírálatra számíthat Angliából (Fotó: Reuters)
Címkék
A Sahtar Doneck 3–0-ra nyert Belgrádban a Partizan ellen, míg az Arsenal 2–0-s vereséget szenvedett Bragában. Így még semmi sem dőlt el a Bajnokok Ligája H-csoportjában, a döntés az utolsó fordulóra maradt.

 

BRAGA (portugál)–ARSENAL (angol)

Azt nem lehet tudni, hogy a nagy tét nyomta rá a bélyegét a Braga–Arsenal találkozó első fél órájára, vagy csupán érdektelenségből maradtak távol egymás kapujától a felek, de nem állunk távol az igazságtól, ha azt írjuk, semmi érdekes nem történt az észak-portugáliai hegyoldalba ékelt stadionban.

Az „ágyúsoknak" a döntetlen is elég volt a hazai pályán 6–0-ra legyőzött portugál gárda ellen, de finoman szólva nem törték össze magukat azért, hogy a mindenképpen szükséges egy pontnál többet szerezzenek. Talán ha Moisés a 8. percben eltalálja a kaput öt méterről, amikor szabadon fejelhetett, más lett volna az angolok hozzáállása...

Aztán 30 perc elteltével magasabb fokozatra kapcsoltak, és a Cesc Fabregas, Theo Walcott összjáték után csak Felipe bravúrján múlt, hogy nem született londoni gól.

A Braga jó diák módjára ismételte meg a két perccel korábban bemutatott gyakorlatot, Lima lövésénél azonban esélye sem volt Lukasz Fabianski kapusnak, de a labda centikkel a jobb kapufa mellé szállt. A félidő végét még megnyomta az Arsenal, Nicklas Bendtner középre adott labdáját Walcott lőtte mellé.

A szünet nem tett jót a meccsnek, ismét nulláról kellett felpörögni a két csapatnak. Az angolok továbbra sem erőltették a támadásokat, de legalább eldugták a labdát (a 60. percben a pontos passzok aránya 377:174 volt az Arsenal javára), így nem adtak lehetőséget a Bragának a gólszerzésre.

A 61. percben aztán Squillaci felszabadító fejese éppen Luis Aguiargoz pattant, az uruguayi 15 méterről lőtt, a labda centikkel ment a bal alsó sarok mellé. A helyzet a 69. percben fordult rosszabbra az Arsenal számára, Fabregas térdsérülés gyanújával sántikált le a pályáról.

Kassai Viktor játékvezető is tett az Arsenal szenvedéséért, Carlos Velát úgy rúgta fel Alberto Rodriguez, hogy rossz volt nézni, de a magyar bíró a hazai szurkolók nagy örömére az „ágyúsok" mexikói játékosának mutatott fel sárga lapot.

És ha valaki úgy gondolta, ennél sem lehet rosszabb az Arsenal helyzete, a 83. percben jött Matheus, és leshatárról való kiugrása után a kifutó Fabianskit átemelve a kapu jobb oldalába lőtt. A brazil támadó a 93. percben hatalmas szóló végén megduplázta csapata előnyét, és világraszóló győzelmet aratott (2–0).

Az Arsenalnak a Partizan ellen hazai pályán kell kiharcolnia a továbbjutást, de az Emirates-ben már nem lesz elég neki az egy pont sem – igaz, nullával is továbbjuthat, ha a Braga nem tudja megverni a Sahtart.

BRAGA–ARSENAL 2–0
 

 

PARTIZAN BEOGRAD (szerb)–SAHTAR DONECK (ukrán)

Belgrádban a már kiesett Partizan a becsületpontért szállt harcba az ukrán csapat ellen. Bár a vendégek az első félidőben többet birtokolták a labdát, a kapu előtt a hazaiak voltak veszélyesebbek.

A második félidőben aztán élesített fegyverein a Sahtar, és negyedóra alatt eldöntötte a meccset. Előbb Jadson szöglete után Tarasz Sztepanenko lőtte a kapuba a Mladen Krsztajicsról lepattanó labdát (0–1), majd Darijo Srna beadása után Jadson lőtt Vladimir Sztojkovics kapujába (0–2).

A 68. percben aztán a legutóbbi fordulóban az Arsenal ellen győztes gólt szerző Eduardo is betalált, Srna középre lőtt labdáját irányította becsúszva a kapuba (0–3).

Az utolsó fordulóban a Sahtar Doneckben fogadja a Bragát, és ha nem kap ki, továbbjut.

PARTIZAN BEOGRAD–SAHTAR DONECK 0–3
 

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
H-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Braga (portugál)–Arsenal (angol) 2–0 (0–0)
Gólszerző: Matheus (83., 93.)
Partizan Beograd (szerb)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–3 (0–0)
Gólszerző: Sztepanenko (52.), Jadson (59.), Eduardo (68.)
AZ ÁLLÁS
1. Sahtar Doneck 5 4 1 10–  6 +4  12
2. Arsenal 5 3 2 15–  6 +9  9
3. Braga 5 3 2   5–  9 –4  9
4. Partizan Beograd 5 5   1–10 –9  0
HA HOLTVERSENY VAN...

...A KÖVETKEZŐ MUTATÓK DÖNTENEK AZ ALÁBBI SORRENDBEN

a) egymás elleni eredmény
b) jobb gólkülönbség
c) több lőtt gól
d) az előző öt szezon alapján számított nagyobb UEFA-koefficiens

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik