Ancelotti: Ha a Ronaldo, Benzema duónak jó napja van…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 09:46
null
Ilyen az, ha Benzemának és Ronaldónak jó napja van (Fotó: Reuters)
A Real Madrid magabiztos, 6–1-es győzelmet aratott a Galatasaray vendégeként, míg a Juventus 1–1-es döntetlent ért el Dániában, a Köbenhavn otthonában a Bajnokok Ligája B-csoportjának 1. fordulójában. Carlo Ancelotti a mesterhármast jegyző Cristiano Ronaldót, illetve Karim Benzemát emelte ki. A Juve trénere, Antonio Conte már megtanulta, olykor tíz helyzet sem elég, hogy győzzön a csapat, míg Stale Solbakken azt mondta, a BL megnyerésére is esélyes Juve ellen szereztek egy pontot.

 

 

„Ha Cristiano Ronaldo és Karim Benzema egyszerre fog ki jó napot, fut a csapat szekere. Nagyszerű eredményt értünk el, ami növeli önbizalmunkat. Ebben a stadionban, ilyen szurkolók előtt győzni remek érzés. Iker Casillas megsérült, csak egy ütést kapott, de nem tudta folytatni. Peches, mert jól kezdte a mérkőzést, nagy bravúrral. Ez ám a balszerencse!” – nyilatkozta a mérkőzést követően a spanyolok mestere, Carlo Ancelotti, aki az első edző, aki hat különböző csapat kispadján ült BL-mérkőzésen.

„Nem is rajtolhattunk volna jobban a BL-ben, hat gólt vágni nagyszerű dolog, jókora önbizalmat meríthetünk ebből. Jól startoltunk jó riválissal szemben, az eredmény nem mutatja, milyen kemény ellenfél volt a Galatasaray, voltak helyzetei a törököknek az első percekben. Nagy balszerencse érte a lesérülő Iker Casillast, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan vissza fog térni” – mondta a mesterhármast vágó Cristiano Ronaldo, aki az 53. BL-gólját is megszerezte tegnap.

A portugál aranylabdásnak így már ott van a célkeresztjében Ruud van Nistelrooy 56 találata, de Raúl 71-es rekordja sem tűnik elérhetetlennek – bár utóbbi csúcs megdöntéséhez valószínűleg több idény kell neki, ráadásul Lionel Messi is versenyben van 59 góllal.

A nyáron 91 millió euróért vásárolt Gareth Bale először lépett pályára a Real mezében a BL-ben. „Szeretnénk megnyerni a BL-t, nagyszerű és ugyanakkor fontos, hogy így kezdtünk. Hétvégén 60 percet játszottam, most 15-öt. Szeretnék minél előbb formába lendülni, illetve hozzászokni a játékstílushoz, amilyen gyorsan csak lehet. Isco gólja megnyugvást hozott, egyáltalán nem volt könnyű ellenfél a Galata” – mondta a walesi szélső.

A Galatasaray az első félidőben egyenlő partnere volt a Real Madridnak, ám az első, de inkább a második kapott gól után teljesen szétesett.

„Nincs mit mondani egy ilyen vereség után – kezdte meccs utáni értékelését Fatih Terim, a török gárda szakvezetője. – A Madridnak alig volt helyzete az első harminc percben, nekünk volt három vagy négy. Aztán hirtelen kaptunk egy gólt a semmiből. A második félidőt jól kezdtük, de egy egyéni hibából máris 0–2 volt az állás. Ezután játékosaim fizikailag és mentálisan feladták a mérkőzést. Sajnos még nagyobb verést is kaphattunk volna. Elnézést kérek a Galatasaray szurkolóitól, vállalom a felelősséget. Az első gól volt a meccs fordulópontja.”

A kvartett másik meccsén a Juventus meglepetésre 1–1-re végzett a tizenkét csapatos dán bajnokságban 10. helyen tanyázó Köbenhavn otthonában.

„Nem gondolom, hogy lebecsültük volna ellenfelünket, tavaly is ikszeltünk Dániában [a Norsdjaelland vendégeként – a szerk.] – vélekedett Antonio Conte, a Juve vezetőedzője. – Pályafutásom során már megtanultam, olykor tíz gólhelyzet sem elég, hogy mérkőzést nyerjünk. Idejét se tudom, mikor alakítottunk ki ennyi lehetőséget. A dánok kapusa elképesztően védett, de mi is naggyá tettük néha. Nem elég jól futballozni, gólt is kell szerezni. A támadóink azért nem játszottak rosszul, de a gól hiányzott. Ez egyike volt azon meccseknek, amikor a labda egyszerűen sehogy sem akart bemenni a kapuba.”

A túloldalon érthetően az egy ponttal is elégedettek voltak.

„Az első félidei játékunk a tökéletesség határait súrolta. Úgy vélem, ez a teljesítmény a maximum, amire ez a csapat jelenleg képes. Az idő haladtával aztán elfáradtunk, a játékosok közötti távolság egyre nagyobb lett, s egyre többet hibáztunk. Ugyanakkor kapusunk, Johan Wiland kiválóan védett, és szívvel-lélekkel küzdöttünk. A végén úgy védekeztünk, mint az olaszok szoktak. Olyan csapat ellen sikerült pontot szereznünk, amely a BL-t is megnyerheti” – összegzett Stale Solbakken, a Köbenhavn trénere.

A B-csoportban a következő fordulóban a Real Madrid a Köbenhavnt látja vendégül, míg a Galatasaray a Juventushoz utazik.

A KEDDI JÁTÉKNAP ÖSSZES GÓLJA IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ!

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Galatasaray (török)–Real Madrid (spanyol) 1–6
Isztambul, Ali Sami Yen Kompleksi. Vezette: Clattenburg (angol)
Gólszerző: Umut Bulut (84.), ill. Isco (33.), Benzema (54., 81.), C. Ronaldo (63., 66., 91.)

FC Köbenhavn (dán)–Juventus (olasz) 1–1
Koppenhága, Parken Stadion. Vezette: Bebek (horvát)
Gólszerző: N. Jörgensen (14.), ill. Quagliarella (54.)

AZ ÁLLÁS
M Gy D V L-K Gk P
1. Real Madrid 1 1 6–1 +5 3
2. Juventus 1 1 1–1 0 1
3. FC Köbenhavn 1 1 1–1 0 1
4. Galatasaray 1 1 1–6 –5 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik