A Zenit Huszti nélkül vívta ki a továbbjutást

Vágólapra másolva!
2011.12.06. 22:51
null
A portói gyürkőzés vége gól nélküli iksz lett (Fotó: Reuters)
Címkék
A G-csoportban a már korábban továbbjutó ciprusi APOEL hazai pályán 2–0-ra kikapott a biztosan csoportutolsó Sahtar Donecktől, de mégis csoportelsőként (!) került a legjobb tizenhat közé, mert az orosz Zenit gól nélküli döntetlent tudott kicsikarni Portóban. A Zenit továbbment, a Portónak pedig az Európa-liga-szereplés maradt.

 

PORTO–ZENIT 0–0

A Zenit a mérkőzésre nem nevezett Huszti Szabolcs nélkül lépett pályára a portói Estádio Dragaóban, azzal a tudattal, hogy egy iksz is elég a hőn áhított továbbjutáshoz. A 2008-ban UEFA-kupát nyerő szentpétervári gárda ugyanis még sohasem jutott el az egyenes kieséses szakaszig a Bajnokok Ligájában.

Nos, az orosz listavezető most ezt a lépcsőfokot is meglépte, hiszen védekezésre alapozott, taktikus játékkal gól nélküli döntetlent ért el Portóban, a hazaiaknak pedig maradt az Európa-liga, azaz a portugál együttes megvédheti címét a második számú sorozatban...

APOEL–SAHTAR DONECK 0–2

Az APOEL biztos továbbjutóként fogadta a biztos csoportutolsó Sahtar Donecket, tétje inkább a hazaiak számára volt a meccsnek, hiszen nem volt mindegy, hogy csoportelsőként vagy csoportmásodikként kerülnek a legjobb tizenhat közé.

Eléggé fáradtan kezdett a hazai gárda, a 12. percben össze is hozott egy tizenegyest a Sahtarnak, de Luiz Adriano lövését Urko Pardo hárította.

A 62. percben aztán villant a végig élénkebb ukrán együttes, szép bal oldali összjáték után középen Luiz Adriano érkezett üresen, és ezúttal nem hibázott, néhány méterről a hálóba helyezett.

A 78. percben a Sahtar megduplázta előnyét, ezúttal az öt perccel korábban beálló Jeven Szeleznyov volt eredményes, aki a Fernandinho lövése után Pardóról kipattanó labdát helyezte a hazai kapuba.

Az ukrán gárda tehát szépen búcsúzott a sorozattól, ám ilyen a futball: a meccs után a vesztes APOEL játékosai járhattak örömtáncot, hiszen – a másik mérkőzés alakulása miatt – végül csoportelsőként (!) kerültek be a legjobb tizenhat közé.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 6. FORDULÓ

PORTO (portugál)–ZENIT (orosz) 0–0
Porto, Estadio do Dragao. 48 000 néző. V: Carballo (spanyol)
APOEL (ciprusi)–SAHTAR DONECK (ukrán) 0–2
Nicosia, GSP Stadion. 22 537 néző. V: Hategan (román)
Gólszerző: Luiz Adriano (62.), Szeleznyov (78.)
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. APOEL 6 2 3 1 6–6 0 9
2. Zenit 6 2 3 1 7–5 +2 9
3. Porto 6 2 2 2 7–7 0 8
4. Sahtar 6 1 2 3 6–8 –2 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik