A Tottenham visszavágott az Internek

Vágólapra másolva!
2010.11.02. 22:42
null
Bale passza után Crouch szerezte a második gólt (Fotó: Action Images)
Címkék
A Bajnokok Ligája A-csoportjának negyedik fordulójában a Tottenham visszavágott az Internek a milánói vereségéért, és végül 3–1-re nyert. A londoniak Rafael van der Vaart, valamint Peter Crouch találatával már 2–0-ra vezettek, Samuel Eto’o sorozatbeli hetedik góljával már csak szépíteni tudtak a vendégek, az utolsó előtti percben pedig Gareth Bale második gólpasszából Roman Pavljucsenko állította be a végeredményt. A kvartett másik mérkőzésén a Twente a hajrában szerzett két góljával (Nacer Chadli, Luuk de Jong) idegenben 2–0-ra legyőzte a Werder Brement.

 

TOTTENHAM (angol)–INTERNAZIONALE (olasz)

A mérkőzésen először a vendégek veszélyeztettek, Eto’o cselezte magát lövőhelyzetbe, majd 25 méterről tüzelt, kevéssel azonban a bal felső mellé tette ezt – először nem született gól a csoportkörben a kameruni próbálkozása után, előtte hat kísérletből hatszor vette be az ellenfelek hálóját.

A Tottenham előbb egy nem túl életerős Modric-lövéssel jelentkezett, majd a horvát középpályás szép szólója után, parádésan passzolt a leshatárról kilépő Van der Vaarthoz, aki Castellazzi mellett a jobb sarokba lőtt (1–0) – mondjuk a holland gólja sem volt meglepetés, tekintve, hogy mióta a londoni csapathoz szerződött, öt hazai mérkőzése mindegyikén betalált, összesen hat gólig jutva.

A félidő során rendkívül aktív Bale rendre őrületbe kergette aktuális ellenfelét a bal oldalon, egyik beadása után Crouch azonban hiába került ziccerbe, „eltörte″ a labdát, így nem született újabb gól.

A vendégek egy Lúcio-lövéssel jelentkeztek, Kaboulról pattan szögletre a labda, majd Van der Vaart szabadrúgása a sorfalon változtatott irányt pont annyira, hogy a bal felsőt elkerülje.

A játékrész végén még a másik oldal holland szabadrúgás felelőse, Sneijder próbálkozhatott, 20 méteres kísérletét azonban Cudicini a bal saroknál védte.

A folytatásban bár az első lövés Maicon előtt adódott – 20 méterről tüzelt kapu fölé –, továbbra is a hazaiak akarata érvényesült. A sorra érkező beadások rendre kellemetlen helyzetbe hozták a védőket, és a 61. percben növelte is az előnyét a Tottenham, Bale bal oldali beadását Castellazzi nem érte el kivetődve, Crouch pedig védőjét megelőzve négy méterről a bal alsóba lőtt (2–0).

Három perccel később megismétlődött az előző szituáció, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy a középpályás már csak az alapvonalon túlról tudott középre adni, így Kassai érvénytelenítette a találatot.

Ezután visszavett a Tottenham, és előbb Eto’o, majd a csereként beállt Milito került helyzetbe, ám a kameruni kísérletét magabiztosan fogta Cudicini, az argentin próbálkozása pedig elszállt a kapu mellett.

A 80. percben aztán két veszélyes hazai megindulás után csak megszerezte szokásos gólját Eto’o is, 16 méterről, kissé balról szépen lőtte ki a bal alsó sarkot, Cudicininek esélye sem volt (2–1).

Az Inter még próbálkozott az egyenlítő találat megszerzéséért, ám újabb gólt a hazaiak szereztek, Bale futotta le a félpályától az egész Inter-védelmet, majd a csereként beálló Pavljucsenkóval is rúgatott egyet (3–1).

Újabb gól már nem esett, így a Tottenham 3–1-es sikerrel vágott vissza a 4–3-as milánói vereségért.

 

TOTTENHAM–INTERNAZIONALE 3–1

WERDER BREMEN–TWENTE 0–2

A kvartett másik mérkőzésén két olyan csapat lépett pályára, amelyik az első három forduló során nem nyert egyszer sem. Az utolsó szalmaszálak egyikének megragadása volt tehát a feladat, ennek megfelelően lüktető, sok lövéssel tarkított játékot hozott a meccs. A 14. percben Luuk de Jong puskázott el egy jó lehetőségét, nem sokkal később megint a Twente veszélyeztetett, Wesley az utolsó pillanatban szerelte Jankót.

A játékrész legnagyobb helyzetét mindazonáltal a hazaiak rontották el, mindjárt kétszer is. A 38. percben Claudio Pizarro a kapufát trafálta el, a kipattanó labdát pedig Hugo Almeida nem találta el jól... A kiegyenlített labdabirtoklásnak megfelelően az első félidő döntetlen állással ért véget.

A szünet után fokozta a tempót a Werder: Marin, majd Wesley tesztelte távoli lövéssel Mihajlov kapust, megtette ugyanezt Hugo Almeida is fejjel – a bolgár a helyén volt. Mielőtt azonban a hazaiak gólra váltották volna fölényüket, megfogyatkoztak: a 75. percben Torsten Frings piros lapot kapott lerántásért. S ez döntőnek bizonyult, a vendégek pillanatok alatt berámoltak két gólt!

A 81. percben gyors ellencsapás végén Nacer Chadli szerezte meg a vezetést (ő lőtte a PSV elleni szombati rangadó egyetlen gólját is, 0–1), majd a 84. percben Bryan Ruiz beadásából Luuk de Jong befejelte a másodikat (0–2).

Az enschedei 1–1 után a holland bajnok most három pontot zsákmányolt a Werdertől, ez döntő fontosságú lehet a továbbjutást illetően.

WERDER BREMEN–TWENTE 0–2
 
BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
TOTTENHAM (angol)–INTERNAZIONALE (olasz) 3–1
London, White Hart Lane. Vezette: Kassai (magyar)
TOTTENHAM: Cudicini – Hutton, Gallas, Kaboul, Assou-Ekotto – A. Lennon (Palacios (85.), Huddlestone, Modric, Bale – Van der Vaart (Jenas, a szünetben) – Crouch (Pavljucsenko, 76.). Vezetőedző: Harry Redknapp
INTERNAZIONALE: Castellazzi – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu – Muntari (Nwankwo (53.), J. Zanetti – Biabiany (Coutinho, 64.), Sneijder, Pandev (D. Milito, 71.) – Eto'o. Vezetőedző: Rafa Benítez
Gólszerző: Van der Vaart (18.), Crouch (61.), Pavljucsenko (89.), ill. Eto'o (80.)
Sárga lap: Hutton (39.), Jenas, 72.), Modric (92.), ill. Samuel (36.), Chivu (51.), Lúcio (86.)
 
WERDER BREMEN (német)–TWENTE (holland) 0–2
Bréma, Weserstadion. Vezette: Hamer (luxemburgi)
WERDER BREMEN: Mielitz – Bargfrede (Arnautovic, 59.), Mertesacker, Prödl, Wesley – Frings, D. Jensen – Hunt, C. Pizarro, Marin – Hugo Almeida. Vezetőedző: Thomas Schaaf
TWENTE: Mihajlov – Rosales, Wisgerhof, Douglas, Leugers – Landzaat, L. de Jong (Stockentreem, 86.), R. Bengtsson (Schimpelsberger, 76.) – Ruiz, Janko, Chadli (Vujicevic, 86.). Vezetőedző: Michel Preud'homme
Gólszerző: Chadli (81.), E. De Jong (84.)
Sárga lap: Douglas (41.), Leugers (62.), R. Bengtsson (68.)
Piros lap: Frings (75.)
 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Tottenham 4 2 1 1 12–8 +4  7
2. Internazionale 4 2 1 1 11–8 +3  7
3. Twente 4 1 2 1   6–7 –1  5
4. Werder Bremen 4 2 2   3–9 –6  2

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik