A Real Madrid Di María góljával nyert Zágrábban

Vágólapra másolva!
2011.09.14. 22:55
null
Kapott gól nélkül tudta le a madridi védelem a zágrábi kirándulást (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében idegenbeli győzelemmel mutatkozott be a spanyol Real Madrid, amely az argentin légiós, Ángel di María 53. percben szerzett találatával bizonyult jobbnak vendéglátójánál, a horvát Dinamo Zagrebnél. A José Mourinhót eltiltás miatt nélkülöző madridiak Marcelo 73. percben történt kiállítását követően emberhátrányban játszottak. A csoport másik mérkőzésén a francia Lyon gól nélküli döntetlent játszott Amszterdamban az Ajax otthonában.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik nemzet csapata nyeri meg a 2011–2012-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

DINAMO ZAGREB–REAL MADRID 0–1

A zágrábi mérkőzés felvezetésének egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy kilátogat-e a mérkőzésre José Mourinho, a Real Madrid edzője. Kilátogatott, mert az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy a csapat mellett a helye. Baseballsapkáját a szemébe húzva, egy üvegfal mögül követte az eseményeket, és az első félidőben azt látta, hogy bár rendkívül sokat birtokolta a labdát csapata, a kaput nem találták el a csatárok.

A Dinamo viszonylag harcosan vetette magát a küzdelembe, de gyorsan kiderült, hogy itt ők lesznek védekezésre kárhoztatva. Leginkább a bal oldalon, Cristiano Ronaldo vezetésével futottak a Real Madrid akciói, de a kissé nyűgös portugál nem került igazi helyzetbe. A 30. percben aztán Benzema remekül futott el a jobb oldalon, észrevette, hogy érkezik mellette Di María, aki jó helyzetből gyengén rúgta meg a labdát, amely kijött Kevaláról. A kipattanót Özil kaparintotta meg, de nem helyezte a labdát, a horvát kapus bravúrral védett. Ez volt a félidő legnagyobb spanyol helyzete.

Egészen elképesztő, 69–31 volt a labdabirtoklási arány a Real Madrid javára, de gólt nem sikerült szereznie. Majdnem rúgott viszont egyet váratlanul a Dinamo, mert a 34. percben Rukavina egyedül vezette be a labdát a Real tizenhatosán belülre, lövését azonban nem helyezte, maradt a 0–0.

A második félidőt úgy kezdte a Dinamo, hogy nekiugrott a madridiaknak, akik nem is túlságosan erőltették a támadásokat. Öt perc is eltelt, mire egyáltalán megindultak a zágrábiak kapuja felé. De amikor végre odaértek, akkor rögtön meg is szerezték a vezetést. Az 53. percben Marcelo, Ronaldo, Benzema, Di María volt a labda útja, és a tizenhatos bal oldalán feltűnő argentin csatár 14 méterről belsővel, okosan rúgta a horvátok kapujának bal felső sarkába a vezető gólt. 0–1

Megzavarodtak a horvátok, gyors egymásutánban Cristiano Ronaldo, Coentrao és Benzema is gólt rúghatott volna. Nem tették, viszont egyre többet szabálytalankodtak a spanyolok. Egy ilyen indokolatlan belépő után Marcelo sárgát kapott, majd kicsivel később, a 73. percben ugyanő tizenegyest akart kiharcolni, ezért feldobta magát. A norvég játékvezetőn az egész mérkőzésen érződött, hogy nem hatja meg a madridiak szövege, azonnal sárgát adott a brazilnak, aki mehetett is zuhanyozni.

Tíz emberrel is jobb volt a Real, a Dinamo lelkesen ugyan, de különösebb elképzelés nélkül támadott. Cristiano Ronaldóék szórványos ellenakciói több veszélyt jelentettek, de újabb gólt nem tudtak szerezni, mert Ivan Kelava, a horvátok kapusa mindent megfogott. Mivel azonban ő volt csapata legjobbja, ez egyben magyarázatot ad arra, hogy miért vesztett a szimpatikusan küzdő horvát bajnok, hiszen ha a Real jobban koncentrál ezen a mérkőzésen, a horvátok akár négyet is kaphattak volna.

DINAMO ZAGREB–REAL MADRID 0–1

AJAX–LYON 0–0

Nem született gól a csoport amszterdami mérkőzésén, amelyen a házigazda Ajax játékosai hiába játszottak mezőnyfölényben és dolgoztak ki több gólszerzési lehetőséget, ezeket végül nem sikerült gólra váltaniuk.

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Dinamo Zagreb (horvát)–Real Madrid (spanyol) 0–1 (0–0)
Zágráb, Maksimir. V: Moen (norvég)
G: Di María (53.)
K: Marcelo (73.)
Ajax (holland)–Olympique Lyon (francia) 0–0
Amszterdam, Amsterdam ArenA. V: Stark (német)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik