A padlóról felkelve nyert az Arsenal

Vágólapra másolva!
2009.09.16. 22:47
null
Nicklas Bendtner szerezte az első Arsenal-gólt Liege-ben (Fotó: Reuters)
Címkék
Bár még a 78. percben is hátrányban volt, nyerni tudott az Arsenal a Standard Liege otthonában a Bajnokok Ligája H-csoportjában. A másik mérkőzésen az edzőt váltó Olympiakosz legyőzte az AZ-t.

STANDARD LIEGE–ARSENAL

Bölöni László az Arsenal elleni mérkőzésen bedobhatta Axel Witselt is, aki hazájában éppen hosszú pihenőjét tölti. A Standard Liege középpályása még az Anderlecht elleni meccsen okozott kettős lábtörést Marcin Wasilewskinek, s emiatt nyolc találkozóra tiltották el.

Arséne Wenger csapatában is volt egy nagy visszatérő, 2008 januárja óta először kezdett Tomás Rosicky. A cseh játékmester több mint másfél éves kényszerpihenője óta már a válogattban játszott egyszer, valamint bajnokin is csereként pályára lépett.

Álomkezdést mutatott be a belga csapat. A második percben Eduardo felesleges sarkalása Eliaquim Mangalához került, ő pedig köszönte az ajándékot, és ballal a hálóba vágta a labdát. Eduardo egyébként hétfőn kapott engedélyt az UEFA-tól a játékra, mivel eredetileg egy műesés miatt két meccsre eltiltották. Lehet, hogy az Arsenal-hívek ekkor még jobban örültek volna, ha az eltiltás érvényben marad…

Három perc múlva már kétgólos volt a belga vezetés, Milan Jovanovics került földre William Gallas mellett, a játékvezető büntetőt adott. A sértett állt a labda mögé, és Vito Mannone kapust becsapva a bal sarokba lőtt.

A félidő végéig az Arsenalnak sikerült egy góllal csökkentenie hátrányát, Nicklas Bendtner a 45. percben lőtt kapura, a labda Bolat kapus lábai között került a gólvonalon túlra.

Az Arsenal szünet után sokáig eredménytelenül próbálkozott az egyenlítéssel. Az utolsó negyedóra azonban meghozta az áttörést, és két perc alatt sikerült megfordítani az eredményt. A 79. percben Fabregas szabadrúgása Song kezét érte, a játékvezető nem fújt, a támadás folytatódhatott, és a labda végül Vermaelen fejéről került Bolat kapujába.

Három perccel később az eddig tragikus hősnek tűnő Eduardo hozta helyre korábbi hibáját, jól tette bele a térdét Fabregas átadásába, és a labda a hálóba került. A padlóról kelt fel az Arsenal.

OLYMPIAKOSZ–AZ

Az Olympiakosz nem a legjobb előjelekkel készült az AZ elleni találkozóra. A mérkőzés előtti napon ugyanis menesztették Temuri Kecbaja vezetőedzőt. Szerdán ugyan Zico személyében megnevezték a grúz mester utódját, de a hollandok ellen még Bozsidar Bandovics másodedző készítette fel a csapatot.

A montenegrói szakember győzelem után adhatja át a helyét Zicónak, ugyanis csapata a 79. percben begyötörte a győztes gólt: Dzsauad Zairi jobboldali beívelését Vaszilisz Toroszidisz fejelte a kapuba.

 BAJNOKOK LIGÁJA

 

H-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Standard Liege (belga)–Arsenal (angol) 2–3 (Mangala 2., Jovanovics 5. – 11-esből, ill. Bendtner 45., Vermaelen 79., Eduardo 81.)

Olympiakosz (görög)–AZ (holland) 1–0 (Toroszidisz 79.)

 

A  jegyzőkönyvek megtekintéséhez kattintson a mérkőzésre!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik