A „negyedszázados” Ibrának jót tett a siker; cél az első hely

Vágólapra másolva!
2011.10.20. 10:12
null
Ibrahimovic (balra) 25. BL-gólját lőtte a BATE ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Milan a fehérorosz BATE Boriszovot, az FC Barcelona a cseh Viktoria Plzent győzte le 2–0-ra a labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában. Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelentette, a folytatásban céljuk az első hely megszerzése a csoportban, míg riválisuk, a Barcelona részéről Pep Guardiola leszögezte, egyáltalán nem volt könnyű feladatuk az összecsapáson. Visszapillantó. 

AC MILAN–BATE 2–0

„Ezen az estén fontos volt a győzelem, hiszen ezzel megalapoztuk a továbbjutásunkat. A célunk, hogy megnyerjük a csoportunkat, és ehhez az ilyen részeredmények kellenek" – értékelt a találkozó után Allegri, aki a hajrában bevetette a sérüléséből felépülő Philippe Mexest is.

„Már korábbi mérkőzéseken is pályára küldtem volna, de fontosabb, hogy hat hónap kihagyás után teljesen felépüljön. Taye Taiwónak is fejlődnie kell még, Antonio Nocerino és Alberto Aquilani viszont remekül illeszkedett be az együttesbe. Fontos hónap áll előttünk a bajnokságban és a BL-ben is, a Serie A-ban mindenképp közelebb kell kerülnünk az élmezőnyhöz."

NEGYEDSZÁZADOS

Ibrahimovic 25. BL-gólját rúgta tegnap este. Nyolcvan találkozóra volt szüksége ennek eléréséhez, és öt klubhoz: az Ajax, a Juventus, az Inter, a Barcelona és a Milan színeiben szerezte ugyanis ezeket a találatokat.

A Milan első gólját szerző Zlatan Ibrahimovic szerint nem lehet kétséges sikerük jogossága. „Rengeteg helyzetet dolgoztunk, és hála az égnek végül a második gól is megérkezett. Jól játszottunk, és az önbizalmunk növelése miatt fontos volt ez az összecsapás. Ha a csapatnak jól megy, akkor nekem is. Jól működtünk támadásban, és ebből építkezhetünk" – nyilatkozta a csatár.

„Élvezem a győzelmet, de már a Barcelona elleni győzelem lebeg szemeim előtt. A csoport élén akarunk végezni – mondta a jól futballozó Antonio Nocerino. – Hogy máris Gattusóhoz hasonlítanak? Ugyan, ez egy nagyon merész összehasonlítás, én borzasztóan csodálom őt. Mindenesetre azért hízelgő, hogy máris vele vetnek össze. Nagyon várom már, hogy játszhassak Lionel Messi ellen, mert ő az egyetlen, akit Diego Maradonához lehet manapság hasonlítani."

Marko Simics, a BATE védője sajnálja, hogy még gól nélküli állásnál nem tudták kihasználni az adódó lehetőségüket:

„Volt egy nagy lehetőségünk még 0–0-nál, és ha azt kihasználjuk, ki tudja, hogyan alakult volna a meccs. Sajnálom, hogy kimaradt, mert az egy kulcspillanata volt a meccsnek. Könnyebb a Milan ellen játszani, a Barcelona kevésbé engedi kibontakozni az ellenfelet. Nem tudom, hogyan végezhetünk ezek után a csoportban, mi mindent meg fogunk tenni. A harmadik hely tűnik reálisnak, keményen fogunk küzdeni, hogy megszerezzük."

BARCELONA–PLZEN 2–0

Pep Guardiola leszögezte, egyáltalán nem volt könnyű feladatuk az összecsapáson.

„Nem volt könnyű mérkőzés, ugyanis az ellenfél nagyon betömörült, és ritkán sikerült létszámfölényes szituációt kialakítani. Nehéz találkozó volt, mert tíz védekező játékos ellen nem könnyű támadni" – nyilatkozta Pep Guardiola a 2–0-s siker után, majd kitért Iniesta szerepére is.

„Iniestából csak egy van, mindenkinél keményebben dolgozik és több gólt szerez, mint azt az emberek gondolnák. Egyensúlyt teremt a pályán, és kulcsszerepe volt az eddigi sikereinkben."

Érdekesség egyébként, hogy a Barca nem szenvedett vereséget az utolsó hat olyan BL-meccsén, ahol Iniesta gólt szerzett (három alkalommal a középpályásé volt a nyitó találat). A katalánok sorozatban a 24. BL-meccsükön találtak be, amivel beállították a Bayern korábbi rekordját.

„A futball legnehezebb része a gólszerzés, de magas színvonalon játszottunk. Az, hogy nem szerzünk három vagy négy gólt, még nem jelenti azt, hogy gyengén játszunk. Az első félidőben számos kontratámadást átengedtünk, de a szünet után jobbak voltunk, uraltuk a játékot, sokat birtokoltuk a labdát. Ez a csapat az előző fordulóban három vagy négy nagy helyzetet dolgozott ki a Milan ellen, míg ránk nem jelentett veszélyt" – tette hozzá a szakember.

Villa a hajrában talált be
Villa a hajrában talált be

„Megvolt a labdabirtoklásunk, sok helyzetünk volt, de hiányzott a hatékonyság a kapu előtt. Lionel Messi az első számú gólfelelősünk, de a többieknek is fel kell nőnie mellé a támadások során" – mondta David Villa.

Vaclav Pilar, a Plzen középpályása szerint úgy érezték magukat, mint a moziban, és örült neki, hogy egy pályán lehetett Messivel és a többi barcelonai klasszissal:

„A Barcelona úgy játszott, ahogy mindig szokott. Több lehetőségük is volt, hogy újabb gólokat szerezzenek, de hogy végül csak kétszer találtak be, az a védekezésünket dicséri. Számomra nagy élmény volt, hogy Dani Alves ellen játszhattam, aki mindig gyorsan és egyszerűen passzol. De Leo Messi az Isten a szememben, csodálom őt. Eddig csak internetes videókon keresztül nézhettem a megmozdulásait, most meg egy pályán lehettem vele. Úgy éreztük magunkat, mint a moziban."

EMLÉKEZTETŐ – BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
H-CSOPORT
MILAN (olasz)–BATE (fehérorosz) 2–0 (1–0)
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion. V: T. H. Hagen (norvég)
Gólszerző: Ibrahimovic (34.), K.-P. Boateng (70.)
BARCELONA (spanyol)–VIKTORIA PLZEN (cseh) 2–0 (1–0)
Barcelona, Camp Nou. V: Sztavrev (macedón)
Gólszerző: Iniesta (11.), Villa (83.)
AZ ÁLLÁS
1. Barcelona 3 2 1 9–2 +7
7
2. Milan 3 2 1 6–2 +4
7
3. Plzen
3 1 2 1–5 –4
1
4. BATE 3 1 2 1–8 –7 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik