A „nagyok” továbbverekedték magukat

Vágólapra másolva!
2009.12.08. 22:57
null
A Marseille nem tudta tartani a lépést a Reallal (fotó: Reuters)
Címkék
Az esélyesebbnek tartott csapatok megcselekedték, amit kellett, azaz az utolsó fordulóban a Real Madrid és az AC Milan is idegenben harcolta ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája C-csoportjából. A spanyol csapat 3–1-re nyert Marseille-ben, míg az olaszok 1–1-es döntetlent játszottak Zürichben.

A C-csoport volt az egyetlen kvartett, amelyikben semmi sem dőlt el a korábbi fordulókban. Ráadásul a két „nagynak”, a Real Madridnak és az AC Milannak egyaránt idegenben kellett kivívnia a továbbjutást.

MARSEILLE–REAL MADRID 1–3

A marseille-i szurkolók a BL-találkozó kezdete után talán még nem is számolták ki rendesen, hogy mindenképp győzelem, méghozzá legalább háromgólos siker kellene a biztos továbbjutáshoz, a Real Madrid máris megszerezte a vezetést.

A vendégek a digitális technika tanúsága szerint 33 méterről kaptak szabadrúgást, és – ki más? – Cristiano Ronaldo állt a labda mögé, majd elementáris erővel a kapu jobb felső sarkába bombázta a labdát – Steve Mandanda nyújtózott, de nem érhette el a lefelé csapódó labdát. 0–1

A labdarúgás rajongóinak óhatatlanul eszébe jutott a 2008-as aranylabdás előző szezonbeli, Portóban lőtt gólja, ami akkor még a Manchester Unitednek ért továbbjutást. A Marseille azonban hamar jelezte, nemcsak asszisztálni akar a „királyi gárda” játékához.

A 11. percben bal oldali beadás után Brandao fejelt kapura, Raúl Albiol ugyan blokkolta a labdát a gólvonalon, ám rövid felszabadítása után Lucho González 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 1–1

Az egyenlítést követően a kikötővárosiak vették át a kezdeményezést, Brandao révén gólt is szereztek, ám a játékvezető les címén – jogosan – érvénytelenítette a találatot. A félidő közepétől enyhült a nyomás, sőt Cristiano Ronaldo újabb veszélyes szabadrúgása zárta a játékrészt.

A második félidő elején ismét a spanyol csapat szerzett vezetést, Rafael van der Vaart szöglete után többen is elvétették a labdát, ami Raúl Albiol elé került, aki kapásból szépen lőtt a bal alsó sarokba. 1–2

A Marseille ismét gyorsan egyenlíthetett volna, azonban a Mamadou Niang elleni Iker Casillas-szabálytalanságért megítélt büntetőből Lucho González a 68. percben a felső lécre rúgta a labdát. Bő tíz perccel később Cristiano Ronaldo végleg eldöntötte a találkozót: a portugál ütközött Mandandával a tizenhatos vonalánál, ám hamarabb pattant föl, és a kapuba helyezett. 1–3

A Real Madrid győzelmével megnyerte a csoportját, míg a Milannak a döntetlen is elég volt Zürichben a továbbjutáshoz.

MARSEILLE–REAL MADRID 1–3

ZÜRICH–AC MILAN 1–1

LEONARDO: LEBLOKKOLT A CSAPATOM
A Milan brazil szakvezetője szerint együttese rengeteg nehézséggel küzdött a találkozón. A brazil edző mérkőzés utáni nyilatkozatát itt olvashatja.

Zürichben a hazaiak veszíteni való nélkül léptek pályára – már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy negyedik helyen végeznek a csoportban –, ennek ellenére kitettek magukért. Az első félidőben több helyzetet dolgoztak ki, mint a Milan, és a 29. percben a vezetést is megszerezték: Milan Gajics szabadrúgásból remekül tekert a jobb alsó sarokba. 1–0

A második félidőben sokáig úgy tűnt, hogy hiába a támadóbb felfogás, a helvétek ezúttal is megleckéztetik a Milant – emlékezhetünk: Olaszországban 1–0-ra nyertek –, ám a 63. percben fordulat következett be a mérkőzésen. Alain Rochat ugyanis szabálytalankodott Marco Borriellóval szemben, a játékvezető pedig büntetőt ítélt és kiállította a vétkest.

Ronaldinho gólra váltotta a tizenegyest (1–1), a piros-feketék pedig ismét nyeregben érezhették magukat, és a folytatásban elégnek is bizonyult a döntetlen a továbbjutáshoz.

ZÜRICH–AC MILAN 1–1
A VÉGEREDMÉNY
1. Real Madrid 6 4 1 1 15– 7 +8 13
2. AC Milan 6 2 3 1 8– 7 +1 9
3. Marseille 6 2 1 3 10–10 0 7
4. Zürich 6 1 1 4 5–14 –9 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik