A Manchester nagy hajrája továbbjutást ért

Vágólapra másolva!
2009.11.03. 22:52
Címkék
Továbbjutott a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában, miután hazai pályán 3–3-as döntetlent ért el a CSZKA Moszkva ellen. A Wolfsburg idegenben verte meg a Besiktast.

Örülhetnek a manchesteri játékosok: a döntetlen továbbjutást ért (fotó: Action Images)
Örülhetnek a manchesteri játékosok: a döntetlen továbbjutást ért (fotó: Action Images)
Örülhetnek a manchesteri játékosok: a döntetlen továbbjutást ért (fotó: Action Images)
Örülhetnek a manchesteri játékosok: a döntetlen továbbjutást ért (fotó: Action Images)
Örülhetnek a manchesteri játékosok: a döntetlen továbbjutást ért (fotó: Action Images)

A Manchester United remek helyzetből várhatta a CSZKA Moszkva elleni összecsapást, ugyanis eddig mindegyik meccsét megnyerte, és ebben a körben már matematikailag is kiharcolhatta a továbbjutást.

Sir Alex Ferguson megkavarta csapatát, több kulcsjátékosát is pihentette. A CSZKA nemrég edzőváltáson esett át, Juande Ramost Leonyid Szluckij váltotta. A vendégcsapat a legutóbbi öt BL-meccsét elveszítette idegenben, és az Old Traffordon sem számított esélyesnek.

A moszkvai csapat az első félidőben azonban nem törődött az esélyekkel, és meg is szerezte a vezetést. Aldonyin előreívelt labdáját Necid mellel Dzagojev elé tette, ő a balösszekötő helyén betört a tizenhatoson belülre, majd éles szögből lőtt. Nem volt védhetetlen lövés, Edwin van der Sar mégis későn reagált, nem is tudott hárítani.

A Manchester néhány perc múlva egyenlíteni tudott, egy jobbról érkező beadást Nani sarokkal továbbított Michael Owen elé, a támadó pedig a jobb sarokba lőtt. Az orosz védők bőszen integettek, ők lest láttak, de a visszajátszások megmutatták, hogy nem volt az.

Felpörögtek az események, újra CSZKA-gól következett. Necid a tizenhatosnál gyönyörűen pörgetett a meglóduló Kraszics elé, ezúttal a manchesteri védők emelték a kezüket, de les ezúttal sem volt. A szerb futballista kicselezte Van der Sart is, majd a kapuba emelt.

Szünet után is folytatódott az orosz csoda: egy balról érkező Dzagojev-szabadrúgás átszállt mindenki feje felett, kivétel a hosszún érkező Vaszilij Berezuckijon. A védő éles szögből fejelt, Van der Sar ezt sem tudta hárítani, de ugyanilyen ludas volt a gólban Macheda is, aki szabadon hagyta a CSZKA játékosát.

A Manchester Unitedet ráadásul a játékvezető is sújtotta, a portugál Olegário Benquerenca ugyanis Darren Fletchernek sárga lapot adott műesés miatt, pedig a visszajátszások igazolták, hogy a skót középpályás lábát kirúgták a tizenhatoson belül.

Az angolok nem adták fel, és a nagy nyomásnak meglett az eredménye: előbb Paul Scholes fejelt a jobb felső sarokba egy szabadrúgást, majd Valencia lövése pattant meg Sennyikovon, becsapva ezzel Akinfejev kapust. A Manchester megmentett egy pontot, és továbbjutott, a CSZKA pedig tíz emberrel fejezte be a meccset Semberas kiállítása miatt.

Isztambulban a Besiktas együttesében a kispadon sem volt a veterán kapus, Rüstü Recber, a német középpályás Fabian Ernst, valamint a gólerős támadó, Nihat Kahveci. A Wolfsburgnál visszatért Németországba a brazil Grafite, de őt még nem jelölte a keretbe Armin Veh.

Grafite hiánya sem okozott gondot a vendégeknek, már az első negyedórában előnyhöz jutottak. Obafemi Martins tette a labdát Zvezdan Misimovic elé, a bosnyák középpályás pedig 25 méterről szép gólt ragasztott a jobb sarokba.

A törökök a folytatásban nem tudtak felülkerekedni ellenfelükön, a Wolfsburg tartotta vezetését, sőt a hajrában Gentner és Dzeko révén még magabiztosabbá tette győzelmét.

A TALÁKOZÓK GÓLJAI VIDEÓN
BAJNOKOK LIGÁJA
B–CSOPORT, 4. FORDULÓ
Manchester United (angol)–CSZKA Moszkva (orosz) 3–3 (Owen 29., Scholes 84., Valencia 90., ill. Dzagojev 25., Kraszics 31., V. Berezuckij 47.)
Besiktas (török)–Wolfsburg (német) 0–3 (Misimovic 14., Gentner 80., Dzeko 87.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United43107–4+3 10
2. Wolfsburg42117–3+4 7
3. CSZKA Moszkva41126–8–2 4
4. Besiktas40131–6–5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik