A Lyon továbbjutásával három francia csapat a főtáblán

Vágólapra másolva!
2011.08.24. 20:05
null
A második találkozó után is a franciák pacsizhattak boldogan (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
A hazai 3–1-es győzelem után idegenben is megőrizte előnyét az Olympique Lyon a Rubin Kazannyal szemben a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének visszavágóján. A franciák a mérkőzés nagy részében biztonságban érezhették magukat, és ugyan Bebrasz Natko 77. percbeli találata után volt néhány izgalmas percük, Bakary Koné fejese mindent eldöntött. A két ország közül így Franciaország delegál három csapatot a BL főtáblájára: a Lyon mellett a Marseille és a Lille résztvevője még az elitligának.

 

A kétgólos hátrány tudatában kazanyi fölénnyel kezdődött a mérkőzés, többet birtokolta a labdát a hazai csapat, és több pontrúgást is kiharcolt a kapu előterében, de nagy helyzet nem alakult ki. A letámadástól szorított Lyon nehezen bontakozott ki az első huszonöt percben, Maxime Gonalons lövése után mégis a franciák veszélyeztették először igazából a kaput, Szergej Rizsikov azonban kitolta a labdát a jobb alsó sarok elől.

A folytatás még ennél is kevesebb eseményt tartogatott, a Kazany tanácstalanul adogatott a pálya közepén, de gyakorlatilag még átlövésig sem jutott el, a Lyon pedig fikarcnyi kockázatot sem vállalt.

Fordulás után Gökdeniz Karadeniz lövése jelezte, eggyel magasabb fokozatba kapcsolt a Rubin, ez ugyanakkor azt is jelentette, hogy Rémi Garde csapata előtt lehetőség adódott a kontrákra. Bafétimbi Gomis el is dönthette volna a továbbjutás kérdését az 57. percben, hiszen már Rizsikovot is kicselezte, Vitalij Kalesin azonban becsúszva óriásit mentett az üres kapu előtt.

Jó tíz perccel később Lisandro López előtt is adva volt a lehetőség, ám egy az egyben hibázott Rizsikovval szemben, s ez némi fordulatot jelentett a mérkőzésen. Igor Lebegyenko fejesénél, majd nem sokkal később Alekszej Medvegyev lövésénél sem sok hiányzott a gólhoz, a csereként beálló Obafemi Martins viszont hatalmas lendülettel vetette bele magát a játékba, és második jó előkészítése után Bebrasz Natko pontos lövésével a 77. percben izgalmassá tette a hajrát.

A Lyon viszont a nehéz pillanatokban is újítani tudott: Michel Bastos előbb a lécet találta el, majd nem sokkal később jobb oldali szöglet után Bakary Koné fejelt a bizonytalankodó Rizsikov mellett a hálóba. 1–1

A francia csapat ugyan megizzadt Kazanyban, de a két mérkőzés összképe alapján megérdemelten jutott tovább.

RUBIN KAZANY–LYON 1–1
BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ
NEM BAJNOKI ÁG
RUBIN KAZANY (orosz)–OLYMPIQUE LYON (francia) 1–1 (0–0)
Kazany, Centralnyij Stadion. V: De Bleeckere (belga)
KAZANY: Rizsikov – Kiszljak, Kalesin, Kvirkvelia, Saronov, Nemov – Gökdeniz Karadeniz, Noboa, Natko, Lebegyenko (Martins, 69.) – Gyjagyjun (Medvegyev, 69.). Vezetőedző: Kurban Bergyijev
LYON: Lloris – Réveillere, B. Koné, Lovren, A. Cissokho – Briand, Gonalons, Källström, Michel Bastos – Lisandro López (Pied, 92.), Gomis (Pjanic, 84.). Vezetőedző: Rémi Garde
Gólszerző: Natko (77.), ill. B. Koné (87.)
Továbbjutott: a Lyon, 4–2-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik