A Lyon sem akadályozta meg a Real-gálát

Vágólapra másolva!
2011.10.18. 20:33
null
Ronaldo sorozatban a negyedik mérkőzésén adott gólpasszt (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a spanyol Real Madrid hazai pályán magabiztosan, 4–0-ra legyőzte a francia Olympique Lyont, míg a holland Ajax 2–0-ra nyert a Dinamo Zagreb otthonában.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik nemzet csapata nyeri meg a 2011–2012-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Real Madrid–Lyon

José Mourinho századik kontinentális kupamérkőzésére készült – ebben nincs benne a Portóval a Milan ellen elveszített 2003-as európai Szuperkupa-mérkőzés –, míg az éveken át Real-mumusnak számító Lyon a visszavágásra, hiszen az előző kiírásban a nyolcaddöntőből 4–1-es összesítéssel (1–1 idegenben, majd 3–0 a Santiago Bernabéuban) a spanyolok jutottak tovább.

Mindkét együttes jó előjelekkel várta a találkozót, hiszen még csak gólt sem kapott eddig, a Real Madrid a Dinamo Zagreb és az Ajax ellen is nyert, míg a Lyon egy hollandok elleni ikszet követően győzött.

A hazaiak már a találkozó elején igyekeztek beszorítani ellenfelüket, és bár Ronaldo helyzeténél helyén volt Lloris, a 20. percben góllá érett a Real fölénye, Özil szögletét követően Benzema lőtt közelről a kapuba (1–0) – a találat előtt a portugál csúsztatta meg a labdát, így sorozatban a negyedik mérkőzésén adott gólpasszt.

A félidő hátralévő részében is a hazaiak domináltak, gólt azonban mindkét fél csak érvénytelent tudott szerezni: Gomis lesről, Benzema Xabi Alonso túl gyorsan elvégzett szabadrúgása után talált a kapuba, így Lloris védéseinek köszönhetően a szünetre csak egygólos hátránnyal mentek a franciák.

A második játékrész elején a francia támadó önzetlenségét követően Khedira megszerezte első találatát a Real Madridban (2–0), majd a kapott gól utáni sokkból nem kilábaló Lyon az 55. percre már háromgólos hátrányba került, Özil beadásszerű lövését védte be Lloris (öngól, 3–0).

A találkozó hátralévő részében már csak az volt a kérdés, hogy szerez-e újabb gólt a hazai csapat, és bár Ronaldo találatát Kaká helyezkedése miatt még nem adta meg a játékvezető, a hajrában Sergio Ramos szabályos kereteken belül is betalált, beállítva a 4–0-s végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén az Ajax Derk Boerrigter 49., valamint Christian Eriksen utolsó percben szerzett góljával 2–0-ra nyert Zágrábban a Dinamo ellen, így jobb gólkülönbségével feljött a második helyre.

Dinamo Zagreb–Ajax Amsterdam

Eredményesen lassított a játékot és járatta a labdát akár a védővonalban a vendégcsapat, de a horvátok letámadással próbálkoztak és idővel egyértelműen ráerőltették akaratukat a hollandokra. Kellettek Kenneth Veermer jó ütemű közbelépései, hogy ne változzon az eredmény. Az első felvonás derekára kiegyenlítetté vált az összecsapás, amelyen a küzdelem dominált.

A szünet után négy perccel vezetéshez jutott az Ajax. A végig nagy kedvvel és veszélyesen játszó Miralem Sulejmani jó ütemű labdával ugratta ki Derk Boerrigtert, aki a balösszekötő helyéről, a tizenhatos vonaláról lőtt. A zágrábi kapus, Ivan Kelava kicsit későn reagált, így csak beleérni tudott a labdába, hárítani nem.

A hátrányba került Dinamo nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de hiába. Az Ajax nemcsak jól védekezett, hanem a végjátékban újabb góllal bebiztosította a győzelmét. A horvátok a harmadik vereségüket szenvedték el, továbbra is szerzett gól nélkül állnak a csoport utolsó helyén.

REAL MADRID–LYON 4–0

DINAMO ZAGREB–AJAX 0–2

0–1, Boerrigter

0–2, Eriksen

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT
REAL MADRID (spanyol)–OLYMPIQUE LYON (francia) 4–0
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 76 102 néző. Vezette: Cakir (török)
Gólszerző: Benzema (19.), Khedira (47.), Lloris (55. – öngól), Sergio Ramos (81.)
DINAMO ZAGREB (horvát)–AJAX AMSTERDAM (holland) 0–2
Zágráb, Maksimir Stadion, 25 714 néző. Vezette: Gräfe (német)
Gólszerző: Boerrigter (49.), Eriksen (90.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 3 3 8–0 +8 9
2. Ajax 3 1 1 1 2–3 –1 4
3. Lyon 3 1 1 1 2–4 –2 4
4. Dinamo Zagreb 3 3 0–5 –5 0

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
REAL MADRID (spanyol)–OLYMPIQUE LYON (francia) 4–0 (1–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 20.45 (tv: Digi Sport). Vezeti: Cakir (török)
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira (F. Coentrao, 61.) – Di María, Özil (Kaká, 66.), C. Ronaldo – Benzema (Higuaín, 72.). A kispadon: Antonio Adán (k), Varane, Granero, Callejón. Vezetőedző: José Mourinho
LYON: Lloris – Réveillere, B. Koné, Lovren, Cissokho – Fofana, Källström – Briand, Gourcuff (Éderson, 66.), Bastos – Gomis (Dabo, 80.). A kispadon: Vercoutre (k), Gassama, Cris, Lacazette, S. Koné. Vezetőedző: Rémi Garde
Gólszerző: Benzema (20.), Khedira (47.), Lloris (55. – öngól), S. Ramos (81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik