A Juve-Bayern dönt a továbbjutásról

Vágólapra másolva!
2009.11.25. 22:45
Címkék
Juventus elleni hazai, 2–0-s győzelmével megszerezte a csoportelsőséget a labdarúgó Bajnokok Ligája A jelű kvartettjében a Girondins Bordeaux. A Bayern München 1-0-ra kiszenvedte a győzelmet a Maccabi Haifa ellen, így a német rekordbajnok az utolsó fordulóban élet-halál meccset játszik Torinóban. A bajoroknak győzni kell a továbbjutásért, a Juventusnak elég az iksz is.
Szárnyal a Bordeaux: a francia bajnoknak a csoportgyőzelem is megvan a Juve legyőzésével (Fotó: Reuters)
Szárnyal a Bordeaux: a francia bajnoknak a csoportgyőzelem is megvan a Juve legyőzésével (Fotó: Reuters)

 

BAYERN MÜNCHEN–MACCABI HAIFA

Az első számú kérdés az volt, hogy életben tartja-e továbbjutási reményeit a Bayern München: a bajoroknak így kötelező feladat volt kipipálni a Maccabi Haifa elleni meccset.

Ehhez képest az első félidőben nem rezdült meg egyik háló sem, füttyszó viszont volt elég: az alacsony színvonalú (de legalább unalmas…) játszadozás után az öltözőbe vonuló német rekordbajnokot lelátói tüntetés kísérte.

A Klose, Toni, Robben és Ribéry nélkül játszó házigazdák igazából csak két nagy helyzetet alakítottak ki: Mario Gomez és Ivica Olic is centikkel tévesztette el Davidovich hálóját.

A kóros gólképtelenségben szenvedő izraeliek egy Katan-helyzettel kezdték a második játékrészt („szokás szerint” kihagyták), cserébe kaptak egy gólt. A 62. percben Van Bommel jó labdával találta meg Gomezt, a csatár lövését Davidovich még védte, de a kipattanót Olic a hálóba terelte (1–0).

A minimális előny elég is volt, tekintve, hogy a Maccabi nem tudta megtörni „nullás" sorozatát: az izraeli bajnok már megint nem lőtt gólt, a Bayern pedig – ha nem is meggyőző játékkal – még reménykedhet, hisz a másik meccs a szájuk íze szerint alakult…

 BAYERN MÜNCHEN–MACCABI HAIFA 1–0
 

 

BORDEAUX–JUVENTUS

Az első félidő Bordeaux-ban sem volt sokkal jobb, 45 perc alatt összesen négyszer találta el a kaput a két csapat… Az egyébként is végig enyhe fölényben játszó Girondins hagyta ki a legnagyobb ziccert, a 38. percben Maruan Samah egyedül lépett ki, de Gigi Buffon hárítani tudta lövését.

Fordulás után aztán hamar megszerezték a vezetést a franciák, Jaroslav Plasil szabadrúgása után Fernando emelkedett a legjobban, és fejesével szemben Buffon tehetetlennek bizonyult (1–0). A Juve válaszát Diego próbálta postázni – löketét Carrasso hatástalanította –, majd a brazil irányító Alessandro Del Piero előkészítése után kihagyott egy nagy ziccert is.

Del Pieró számára ezzel véget is ért a meccs, a fiatal Ciro Immobile váltotta fel, Amauri helyére pedig Giovinco állt be – a Juve támadójátéka ettől sem lett pörgősebb. A 93. percben Samah bólintott egyet egy szöglet után, végleg lezárva a nyitott kérdéseket – a Girondins teljesen megérdemelten nyert 2–0-ra.

A torinóiak bordeaux-i bukásukkal magukat hozták nehéz helyzetbe, így az utolsó fordulóban hazai pályán a továbbjutás eldöntéséért meccselnek a Bayernnel.

BORDEAUX–JUVENTUS 2–0

1–0, Fernando

 

 

 

 

2–0, Samah

 

 

 

 

AZ ÁLLÁS
1. Bordeaux 5 4 1 8–2 +6  13
2. Juventus 5 2 2 1 3–3 0 8
3. Bayern München 5 2 1 2 5–4 +1  7
4. Maccabi Haifa 5 5 0–7 –7  0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik