A DVSC már nem csak Debrecené

Vágólapra másolva!
2009.10.20. 20:21
null
A szurkolók már készen állnak a mérkőzésre (Fotó: Havran Zoltán)
Címkék
A Debrecen-Fiorentina Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt a Puskás-stadion környékén sétáló, sörözgető olasz szurkolók nagyon magabiztosan nyilatkoztak csapatuk esélyeiről: Mutu- és Gilardino-gólokat, összességébe pedig 3–0-s olasz sikert várnak. Magyar drukkerek nemcsak Debrecenből, hanem többek között Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből is érkeztek.

Három órával a Debrecen–Fiorentina BL-mérkőzés előtt a Puskás-stadion környékén a fokozott rendőri készültség, néhány olasz drukker, a zászlóárusok és a jegyüzérek jelezték a találkozó közeledtét.

Az árusok többek között a Fiorentina és a DVSC címerével ellátott, az egyik felén piros, a másik oldalán lila sálakat árultak, jó üzleti érzékkel a magyar szurkolóknak 1500 Ft-ért, az olaszoknak viszont 10 euróért... A zászlók és sálak mellett jegyet is lehetett venni a szép számban megjelent üzérektől, darabját hatezer forintért.

Az itáliai drukkerek elmondták, nem ismerik a Debrecent, és egy részük sima firenzei sikerre számít.

„Nagyjából ezren fogjuk ma este buzdítani a csapatunkat, és mindnyájan bizakodóak vagyunk. Szerintem három nullra nyerünk, Mutu egy és Gilardino két góljával" – nyilatkozta egy húszfős, fiatalokból álló olasz csoport egyik tagja. 

Vannak olyanok is, akik tartanak a magyar bajnoktól.

„Nehéz mérkőzésre számítok, mivel az olasz sajtóban mindenki túl könnyen írt biztos győzelemről. Láttam a Debrecen Liverpool elleni mérkőzését, nem játszott rosszul. A Fiorentina összes meccsére elmegyünk. A magyar játékosok közül nem ismerek senkit, kivéve Puskást" – mondta egy idősebb úr, aki feleségével és egy másik olasz házaspárral látogatott el az összecsapásra.

Magyar szurkolók az ország több pontjáról érkeztek. Nem mindenki debreceni közülük, de a DVSC győzelméért szorítanak, igaz, találkoztunk olyan újpesti drukkerrel, akinek a vendégszektorba szólt a belépőjegye...

„Mi Abaújszántóról, Borsod megyéből jöttünk, nem vagyunk debreceniek, de szeretjük a magyar focit, ezért ha csak tehetjük, élőben nézzük meg a Loki BL-meccseit" –  fogalmazott egy, a Puskás-stadion környékén söröző szurkoló.

Egerből is érkezett egy csoport, melynek tagjai elmondták, hogy bár nincs debreceni kötődésük, nagyon szorítanak a csapat sikeréért, és bíznak benne, hogy a Fiorentina ellen megszerzi az első pontját vagy pontjait Herczeg András együttese.

Mint ismeretes, a Nemzeti Sport egymillió forintot ajánlott fel az első debreceni BL-gól szerzőjének. A legtöbb megkérdezett szerint a Rudolf Gergely, Varga József, Adamo Coulibaly hármasból kerülhet ki a győztes. Rudolf játékában és góljában annak ellenére nagyon sokan bíznak, hogy a támadó betegséggel küzdött, ami miatt kérdéses, mennyit tud ma játszani.

Végül álljon itt egy bizakodó debreceni fanatikus jóslata: „Nehéz meccs lesz, már a döntetlennek is örülnék, de legyünk optimisták: Varga Józsi és Bodnár Laci távoli góljával kettő egyre nyerünk!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik