A Debrecen ismét a Levadia Tallinn-nal találkozik

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 12:01
null
Czvitkovicsék egyszer már legyőzték a Levadiát
Ma délben tartották a Bajnokok Ligája első és második selejtezőkörének sorsolását a svájci Nyonban, amelyen kiderült, hogy a magyar bajnok Debrecen az észt Levadia Tallinn-nal csap össze a második fordulóban.

 

HERCZEG NEM ÖRÜL, DE NEM IS SZOMORÚ
„Tavaly két szoros, jó mérkőzésen sikerült győzni, most nem tudom, mi vár ránk, mert egyelőre nincs információm, hogy mennyit változott a Levadia Tallinn kerete egy év alatt – mondta az MTI-nek Herczeg András vezetőedző. – Igyekszünk majd mindenről pontosan tájékozódni, a következő napok, hetek majd ennek a jegyében is telnek. Különösebben nem örülök, de szomorú sem vagyok, egyszerűen csak tudomásul veszem, hogy kit rendelt ellenfélül a sors. Természetesen cél a továbbjutás."

Az már korábban kiderült, hogy a területi elv alapján elkészített csoportbeosztás miatt biztos, hogy a Loki az észt Levadia Tallinnal, a lett Liepajas Metalurgsszal, a grúz Olimpi Rusztavival, az örmény Pjunyik Jerevánnal és az azeri Inter Bakival kerülhet szembe.

Elkezdődött a sorsolás, az első selejtezőkör párosításai már meg is vannak (lásd: táblázat). Az első mérkőzéseket június 29-30-án, a visszavágókat július 6-7-én rendezik.

A Debreceni VSC „régi″ jó ismerőssel találkozik: az észt Levadia Tallinn lesz az ellenfél, amellyel az elmúlt idényben a harmadik selejtezőkörben találkozott a magyar együttes, és mindkét meccsen 1–0-ra győzött.

A legutóbbi kiírásban, tavaly nyáron idegenben az azóta Ciprusra szerződő Leandro szerezte a Loki gólját, míg itthon Adamo Coulibaly volt eredményes.

Mint ismeretes, a magyar együttes akkor már túl volt egy kanyaron, Varga Józsefék a svéd Kalmart múlták felül 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

A párharcot a Loki kezdi idegenben július 13-án vagy 14-én, míg a visszavágót Magyarországon rendezik július 20-án vagy 21-én.

ELLENFÉLBEMUTATÓ

A Levadia Tallinnt (korábban Maardu) sorozatban negyedszer, összesen hetedszer koronázták meg Észtországban a 2009-es szezonban.

A vasgyári zöld-fehérek Észtország legrégibb stadionjában játszanak. A Levadiát 1998-ban alapították meg az OÜ Levadia vasipari cég vezetői, és a fiatal klub hamar a legjobbak közé emelkedett. 1999 óta a gárda egyszer sem maradt le a dobogóról az élvonalban!

Az együttes a jelenlegi szezonban is vezeti hazája bajnokságát, 18 mérkőzést játszva (ebből 13 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség) előnye két pont a 20 találkozót letudó Trans Narvával és az eggyel kevesebbet játszó Flora Tallinnal szemben.

A Levadia a legutóbbi bajnokiját 7–0-ra nyerte meg a Kuressaare otthonában, a fővárosi együttesben az orosz Vladiszlav Ivanov, az észt Denis Malovv és a szintén hazai Artjom Dmitrijev is duplázott. Most hosszabb szünet vár a hazai bajnokságban a Loki ellenfelére, Igor Prins vezetőedző fiai legközelebb július 10-én lépnek pályára.
 

Az észtek kerete egyébként a tavalyihoz képest több helyen is változott, elsősorban támadó poszton, hiszen az ismertebb játékosok közül távozott az orosz Nyikita Andrejev és Jaroszlav Dmitrijev, de eligazolt a korábban a Videotonnal is hírbe hozott Vitali Gussev is, Indrek Zelinski pedig visszavonult. Érkezett helyettük az orosz Vladiszlav Ivanov, Artjom Dimirijev és Tarmo Neemelo.

BAJNOKOK LIGÁJA
AZ 1. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSA
Tre Fiori (San Marinó-i)–Rudar Pljevlja (montenegrói)
Santa Coloma (andorrai)–Birkirkara (máltai)
 
A 2. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSA
Liepajas Metalurgs (lett)–Sparta Praha (cseh)
Aktobe (kazah)–Olimpi Rusztavi (grúz)
Levadia Tallinn (észt)–DVSC-TEVA (magyar)
Partizan Beograd (szerb)–Pjunyik (örmény)
Inter Baki (azeri)–Lech Poznan (lengyel)
Dinamo Zagreb (horvát)–Koper (szlovén)
Liteksz Lovecs (bolgár)–Tre Fiori (San Marinó-i)/Rudar Pljevlja (montenegrói)
Santa Coloma (andorrai)/Birkirkara (máltai)–MSK Zilina (szlovák)
Sheriff (moldovai)–Dinamo Tirana (albán)
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)˜–Zeljeznicar Sarajevo (bosnyák)
Omonia (ciprusi)–Renova (macedón)
Salzburg (osztrák)–HB Tórshavn (feröeri)
Bohemians (ír)–TNS (walesi)
BATE Boriszov (fehérorosz)–Hafnarfjördur (izlandi)
AIK Solna (svéd)–Jeunesse Esch (luxemburgi)
Linfield (északír)–Rosenborg BK (norvég)
Ekranas (litván)–HJK Helsinki (finn)

A teljes 2010–11-es BL-menetrendet itt tekinthetik meg!

LEANDRO GYŐZTES GÓLJA TALLINNBAN
 

 

 

ITTHON COULIBALY VOLT EREDMÉNYES
 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik