A Chelsea remek iramú meccset nyert a Marseille ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.28. 22:46
Címkék
A Chelsea hazai pályán kétgólos győzelmet aratott az Olympique Marseille ellen a Bajnokok Ligája F-csoportjának mérkőzésén. A végeredmény már az első félidőben kialakult: előbb John Terry volt eredményes, majd Nicolas Anelka szerzett gólt tizenegyesből. A csoport másik találkozóján a Szpartak Moszkva, elsősorban brazil légiósainak köszönhetően, legyőzte az MSK Zilinát.

„Yeaaah
„Yeaaah", avagy Terry (26) a vezető gólja után – az első félidőben eredményesen játszott a Chelsea (Fotó: Reuters)
„Yeaaah", avagy Terry (26) a vezető gólja után – az első félidőben eredményesen játszott a Chelsea (Fotó: Reuters)
„Yeaaah
„Yeaaah", avagy Terry (26) a vezető gólja után – az első félidőben eredményesen játszott a Chelsea (Fotó: Reuters)

CHELSEA (angol)–OLYMPIQUE MARSEILLE (francia)

A Chelsea edzője, Carlo Ancelotti és a Marseille-t irányító Didier Dechamps jól ismeri egymást, hiszen bő egy évtizede még együtt dolgoztak a Juventusnál. Semmiképpen sincs szó heves rivalizálásról, éppen ellenkezőleg: a két szakember remek viszonyt ápol egymással.

Két hete a BL első körében a Chelsea 4–1-re legyőzte a Zilinát, míg a Marseille 1–0-ra alulmaradt idegenben a Szpartak Moszkva ellen, vagyis a csapatok ellentétes előjellel várhatták a találkozót.

Az első félidőben hamar vezetést szerzett a Chelsea. John Terry egy rövid sarokra lőtt szöglet után mindenkinél hamarabb érkezett a labdára, és szépen a kapuba passzolt. 1–0

Az elsősorban kontrákra építő Marseille is remek támadásokat vezetett, és többször is eljutott az ellenfél tizenhatosán belülre – igazán komoly helyzet nélkül. Főleg Cheyrou volt nagyon aktív, de ő sem tudott eredményes lenni.

Ellenben a hazaiak újra betaláltak, mégpedig Nicolas Anelka révén, tizenegyesből. A büntető teljesen jogos volt, Mbia kézzel ütött a labdába a tizenhatoson belül. Anelka meglehetősen flegmán hajtotta végre az ítéletet, de a labda végül a kapuban kötött ki. 2–0

A szünet után sokkal aktívabb lett az Olympique Marseille, ami jót tett a mérkőzésnek. Mindkét oldalon felváltva adódtak helyzetek, egy pillanatig sem fenyegetett a veszély, hogy unalomba fullad a meccs. A Marseille-nél Valbuena, Heinze és Lucho González veszélyeztetett, de a legnagyobb ziccereket sem tudta kihasználni. Mint ahogy a Chelsea sem, bár a „kékek" – érthetően – kevésbé voltak bosszúsak.

A Chelsea végül remek meccset nyert meg a második félidőben nyílt sisakos küzdelmet felvállaló Marseille ellen.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

1–0, Terry

 

 
2–0, Anelka (11-esből)
 

 

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ 
Chelsea (angol)–Olympique Marseille (francia) 2–0
G:Terry (8.), Anelka (28. – 11-esből)
 AZ ÁLLÁS
1. Chelsea22006–1+5 6
2. Szpartak Moszkva22004–0+4 6
3. Marseille20020–3–3 0
4. Zilina20021–7–6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik