A Chelsea a szezon (és Ancelotti?) megmentésére készül

Vágólapra másolva!
2011.04.12. 10:07
null
Ancelotti szerint játékosainak jót tesz a nyomás (Fotó: Reuters)
Ma este eldől, hogy a Manchester United megőrzi-e egygólos előnyét az Old Traffordon a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A londoni kékek számára már szinte csak ebben a sorozatban van valós esély a trófeaszerzésre, így Carlo Ancelotti együttese előrehozott döntőre készül. A „vörös ördögöket" irányító Sir Alex Ferguson megérti, hogy miért olyan fontos a Chelsea tulajdonosának, Roman Abramovicsnak a Bajnokok Ligája-győzelem.

A Chelsea Manchester United elleni visszavágója előtt ismét a középpontba került Carlo Ancelotti jövőjének kérdése. A londoni együttest irányító olasz szakembernek valószínűleg távoznia kell, ha csapata búcsúzik a BL-től, mivel ebben az esetben minden bizonnyal trófea nélkül marad a gárda (a kékeknek már nincs sok esélyük a bajnoki cím elhódítására, az FA-kupából pedig kiestek), ám a menedzser arra utalt, kitöltheti a szerződését.

TÉNYEK ÉS ADATOK
A Manchester United ebben az idényben még egyszer sem kapott ki hazai pályán, de a Chelsea számára biztató lehet, hogy a londoniak a legutóbbi látogatásukkor győztek az Old Traffordon egy évvel ezelőtt.
A két csapat a múlt heti első meccs előtt legutóbb 2008-ban találkozott egymással európai kupában. A moszkvai Bajnokok Ligája-döntőt a manchesteriek nyerték meg tizenegyesekkel.
A két együttes egymás elleni örökmérlege az MU felé billen: a „vörös ördögök” 68-szor nyertek a Chelsea ellen, 47-szer játszottak döntetlent, és 44 alkalommal győztek a londoniak.
A Chelsea a hatodik BL-elődöntőjéért küzd a legutóbbi nyolc szezon alatt, míg a Manchester United negyedszer juthat a négy közé öt év alatt.

„A jövőm már eldőlt. Nem fontos, hogy beszéljek Romannal. Szerződésem van a klubbal – fogalmazott Ancelotti, akit 2012 nyaráig köt megállapodás a londoni klubhoz. – Már számos alkalommal elmondtam, hogy a nyomás nem egy rossz dolog, mivel segít a játékosoknak, hogy ne lankadjon a figyelmük, koncentráltak maradjanak és a legjobb formájukat hozzák."

„Fantasztikus dolog a karrieremben, hogy részese lehetek ennek a párharcnak. Ezért nem félek, nem aggódom. Nagyszerű érzés, hogy részt vehetek ebben, és a tudásommal, képességemmel segíthetek a futballistáimnak, hogy a legjobb teljesítményt tudják nyújtani" – jelentette ki az olasz szakember, akit a télen 50 millió fontért szerződtetett Fernando Torresről is kérdeztek, aki még nem talált be az átigazolása óta.

„Szeretne végre gólt szerezni, de részünkről semmiféle nyomás nincsen rajta, mert az a célunk, hogy a csapatért, a társaiért játsszon. Sohasem kérem arra a csatáraimat, hogy gólokat szerezzenek. Nem az érdekel, hogy Fernando gólt érjen el, hanem az, hogy a Chelsea győzzön. Ha ő betalál, az jó neki és az együttesnek, de a lényeg, hogy nyerjünk" – mondta a mester, aki szerint Joszi Benajun visszatérése segíthet a spanyol támadónak.

Az izraeli labdarúgó – aki a Liverpoolnál is együtt légióskodott Torresszel – úgy véli, a Chelsea számára a fináléval ér fel a Manchester United elleni visszavágó, amely meghatározza a klub egész idényét.

Stretford End:
A Chelsea alkalmatlan

„Mindannyian tisztában vagyunk vele, azért futballozunk, hogy megmentsük a szezonunkat. Már csak egy trófeát nyerhetünk meg, a Bajnokok Ligája-serleget. Ezért ez az évad legfontosabb mérkőzése. A keddi lesz a mi döntőnk – szemléltette a meccs jelentőségét Benajun. – A Chelsea-nél megszokták Didier Drogbát, aki más típusú játékos, de lassacskán idomulnak Fernando stílusához. Amikor egy támadó néhány helyzetet kihagy, megszenvedi az önbizalma. Nálam még mindig ő a világ legjobb csatára, s ha betalál, beindul."

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson arról beszélt a találkozó előtt, hogy megérti, a Chelsea-nél miért akarják annyira nagyon megszerezni a klub első BL-trófeáját.

„Úgy tűnik, a Chelsea-nél megszállottan meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját. Ezért igazolták át Fernando Torrest is. A tulajdonos rendkívül nagy áldozatokat hozott ezért. Valamennyire együtt tudok érezni vele. A BL-győzelem megszállottságáért képes az erején felül teljesíteni az ember. Csakhogy ez egy nagyon nehéz sorozat" – mondta Ferguson.

Lion Rampant:
Csak jussunk tovább!

„Viszont teljesen megértem ezt a hozzáállást, mivel sokáig én is rögeszmésen vágytam a Bajnokok Ligája-sikerre. Az ember elbukik elődöntőket, és ilyenkor úgy érzi, soha nem fog sikerülni. Amikor sikerült győznünk Barcelonában a Bayern elleni fináléban, az volt a legjobb érzés a világon. Az a siker levette a terhet a vállamról. De a Chelsea nem elszántabb nálunk, ezt elhihetik nekem" – tette hozzá a skót tréner.

Mindkét alakulatban több labdarúgó is felépült a sérüléséből: az MU-nál Anderson és John O'Shea visszatérése után már csak a betegséggel küszködő Darren Fletcher játéka kérdéses, valamint Ferguson valószínűleg nem fogja kockáztatni az első meccsen térdsérülést szenvedő Rafael bevetését. A Chelsea-nél Benajun és Alex visszatérésével mindenki felépült, így Ancelotti számára az egész keret rendelkezésre áll.

kerdes=Melyik csapat nyeri a párharcot?|opcio1=Manchester United|opcio2=Chelsea|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–CHELSEA (angol)
Manchester, Old Trafford, 20.45. Tv: Tv2. Vezeti: Benquerenca (portugál)
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
MANCHESTER UNITED: Van der Sar – O’Shea, Ferdinand, Vidics, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Nani – J. Hernández, Rooney
CHELSEA: Cech – Bosingwa, Ivanovics, Terry, A. Cole – Ramires, Essien, Lampard, Malouda – Anelka, Torres
Az első mérkőzésen: 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik