A Bordeaux bulizott a Bayern elleni meccsen

Vágólapra másolva!
2009.11.03. 22:47
Címkék
Négy forduló után továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjából a Bordeaux: a francia csapat 2–0-ra győzött a Bayern München otthonában. A Juventus 1-0-ra legyőzte idegenben a Maccabi Haifát, ezzel a Bayern nagy bajba került.
Hiába a müncheni fölény, a sötét mezes Bordeaux vitte el a pontokat az Allianz Arenából (Fotó: Reuters)
Hiába a müncheni fölény, a sötét mezes Bordeaux vitte el a pontokat az Allianz Arenából (Fotó: Reuters)

BAYERN–BORDEAUX
Az első percek próbálkozásai után nem úgy tűnt, hogy az első félidő jobban fog hasonlítani sakkpartira, mint labdarúgó-mérkőzésre, pedig így történt. Yoann Gourcuff fölésuhanó lövése, majd Edson Braafheid kapufája után látványos taktikázás képét öltötte magára a mérkőzés, s a félóra után feltorlódó események hatására sem oldódott a feszültség.

Markáns labdabirtoklási fölényét ugyanis a 33. percben gólra válthatta volna a müncheni csapat, azonban Sebastian Schweinsteiger szabadrúgását követően Miroslav Klose – hiába reagált gyorsan – két méterről a kapu helyett Michaël Ciani kezét találta el, a portugál játékvezető pedig nem látta a francia védő közbeavatkozását (avagy nagyvonalúan szemet hunyt felette).

Percekkel később érkezett a válasz – amelyhez kellett a Wendel szabadrúgását követően hatalmasat hibázó Mark van Bommel és a bizonytalankodó Hans-Jörg Butt is –, Yoann Gourcuff fejelt öt méterről a hálóba (0–1).

Ezzel nagy bajban volt a Bayern, följebb is kapcsolt egy sebességfokozattal. Először Toni zúzta fölé a labdát nagy helyzetben, majd Van Bommel löketébe vetődött bele Ciani, a 61. percben Robben tévesztett kevéssel célt, végül Toni elől kaparintotta meg a labdát Carrasso. A háló azonban egyszer sem zördült meg, ez pedig „sötét jövőt" vetített előre.

A Bordeaux a 78. percben közel került a második gólhoz, ezzel a továbbjutás biztosításához, de Gourcuff nagy helyzetben mellé lőtt. A bajoroknak „ketyegett az óra", de hiába volt minden, Louis van Gaal csapata nem jutott közelebb az egyenlítéshez.

A végén már a pontszerzésről lemondó drukkerek is kifelé szállingóztak, a Bordeaux pedig lőtt még egy gólt Mauran Samak révén Hans-Jörg Butt hatalmas hibája után (0–2), és joggal ünnepelhetett: a francia bajnok már négy forduló után továbbjutott csoportjából! A münchenieknek viszont kínkeserves lesz a hátralevő két kör, és Van Gaalnak is könnyen melege lehet. A Bayern pontszámban beérheti még a franciákat, de a rosszabb egymás elleni eredmények miatt semmiképp sem előzheti meg a Bordeaux-t.

MACCABI HAIFA-JUVENTUS

Izraelben a Maccabi Haifa és a Juventus mérkőzésén kellemesen unalmas labdaterelgetésbe kezdtek a csapatok, az első félidőt a teljes ellaposodástól az utolsó pillanatban Mauro Camoranesi mentette meg. A torinóiak válogatott játékosa Cáceres előkészítése után talált be a korábban többször is bravúrral hárító Nir Davidovic kapujába (0–1).

Az 53. percben Amauri rezgette meg a hálót – apró probléma, hogy az asszisztens behúzta a lest –, a nem túl magas színvonalú játékrész következő helyzetét pedig Diego puskázta el.

A Maccabi Arbeitman és Ghadir révén hagyott ki helyzeteket, de a Juventus rutinosan kivédekezte a hazaiak támadásait, és elvitte a pontokat Izraelből – ahogy az elvárható is volt. Az izraeli bajnok továbbra is pont és rúgott gól nélkül áll.

A TALÁLKOZÓK GÓLJAI VIDEÓN

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT
Bayern München (német)–Bordeaux (francia) 0–2 (Gourcuff 37., Samak 90.)
Maccabi Haifa (izraeli)–Juventus (olasz) 0–1 (Camoranesi 45+2.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bordeaux 4 3 1 0 6–2 +4 10
2. Juventus 4 2 2 0 3–1 +2 8
3. Bayern München 4 1 1 2 4–4 0 4
4. Maccabi Haifa 4 0 0 4 0–6 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik