A Barca hírnévrontásért feljelenti Mourinhót

Vágólapra másolva!
2011.04.28. 20:22
null
Toni Freixa, a Barcelona szóvivője számolt be arról, hogy a klub feljelenti Mourinhót (Fotó: Reuters)
A Barcelona szóvivője, Toni Freixa hivatalos sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a katalán klub vezetői úgy döntöttek, feljelentik a Real Madridot irányító José Mourinhót az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságánál. Nem sokkal később a madridi AS napilap internetes oldala arról számolt be, hogy a Real Madrid is feljelentést tesz a Barcelona ellen a játékosok színészkedése miatt, amelyet a késő esti órákban a blancók hivatalos honlapja is megerősített.

 

A madridi Marca napilap internetes oldala vezető cikkének címe sokatmondó: „A Barcelona hadat üzent Mourinhónak". A leglátogatottabb spanyol sportportál így számol be arról, hogy a katalán klub feljelentést tesz José Mourinho ellen az UEFA-nál.

„A fegyelmi szabályzat ötödik cikkelyének B és D pontja alapján teszünk feljelentést, mivel ártottak klubunk hírnevének. Elfogadhatatlan, hogy valaki megkérdőjelezi a címeinket és a kapcsolatunkat az UNICEF-fel" – mondta Toni Freixa, hozzátéve: azért tesznek feljelentést, hogy véget érjen az utóbbi napok botrányos médiaharca.

„A feljelentésnek nem az a célja, hogy tovább szítsa a tüzet, hanem hogy csillapítsa. Úgy hisszük, az edzőknek csak a futballról kellene beszélniük, nem pedig a labdarúgáson kívül eső dolgokról, amelyek indulatokat keltenek. Visszautasítjuk a szóbeli konfrontációkat, és Mourinho átlépett egy határt" – jelentette ki a szóvivő.

Freixa arra kérdésre, hogy véleménye szerint Mourinho milyen mértékű büntetésre számíthat, azt mondta: „A figyelmeztetéstől akár az örökös eltiltásig bármire."

„Teljes a bizalmunk az UEFA fegyelmi testületében, és az első csapatunk viselkedésében mind a győztes, mind a vesztes meccseken" – mondta a szóvivő.

Mint ismert, Mourinho nagyon keményen kritizálta a játékvezetőt és a Barcelonát a tegnap 2–0-ra elveszített BL-elődöntő után, és a katalánoknál az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy a Special One úgy fogalmazott: az UEFA azért kedvez a gránátvörös-kékeknek, mert megállapodásuk van az UNICEF-fel, valamint kétségbe vonta a Barca két évvel korábbi Bajnokok Ligája-sikerének tisztaságát.

Mourinho ellen egyébként az UEFA már fegyelmi eljárást indított, ahogy a Real Madrid, Pepe és José Manuel Pinto ellen is.

A barcelonai bejelentés után néhány órával a madridi AS napilap arról számolt be, hogy a Real Madrid is feljelenti a Barcelonát az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságánál, mivel a blancók szerint a katalán csapat játékosai sportszerűtlenül viselkedtek, több alkalommal színészkedéssel próbálták befolyásolni a játékvezetőt. A hírt a blancók hivatalos honlapja késő este megerősítette.

A fővárosi klub azt a videofelvételt is az UEFA rendelkezésére bocsátja, amelyet hivatalos honlapján is közzétett. A felvételen a Barcelona játékosainak színészkedése látható, és az, hogy Pepe nem is ért hozzá Daniel Alves lábához, amikor piros lapot kapott.

PEPE MÉGSEM ÉRTE EL DANIEL ALVEST? – A REAL MADRID ÁLTAL KÖZZÉTETT VIDEÓ
„A televíziós felvételek bizonyítják, hogy Pepe  nem ért hozzá Alves lábához” – olvasható a Real honlapján
(Fotó:  realmadrid.com)
„A televíziós felvételek bizonyítják, hogy Pepe nem ért hozzá Alves lábához” – olvasható a Real honlapján (Fotó: realmadrid.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik