S. T. J. 2020.10.03 00:30 Frissítve: 2020.10.03 00:35

A Barca ellen kezd a Fradi; nagy esélyt szalasztott el a Vidi

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Már nem illett volna nemet mondani az újabb megkeresésre – ezzel is indokolta lapunknak a szerbiai Kragujevacban született Holender Filip, hogy az FC Luganótól egy évre kölcsönbe a belgrádi Partizanhoz igazolt. A 26 esztendős, nyolcszoros magyar válogatott középpályás szülővárosában kezdett futballozni, és nem is játszott rosszul, mert többször is szóba került, hogy a Partizan vagy a Crvena zvezda korosztályos csapatába igazol. Az élet azonban másként hozta, mert amikor tizennégy volt, adódott egy váratlan lehetősége: elmehetett próbajátékra a Honvéd akadémiájára, s ott nemcsak megragadt, de magyar bajnok, sőt magyar állampolgár és magyar válogatott is lett.

A kerettagok többsége már már kedd este találkozott, és Elek Gábor vezetésével szerdán kétszer edzett, a Győr női kézilabdacsapatának játékosai és Danyi Gábor, a női válogatott másik szövetségi kapitánya azonban csak azt követően csatlakozhatott a társasághoz, hogy a franciaországi BL-túra után vége lett a kétnapos karanténjuknak. Mindenki nagyon örült a közös munkának, hiszen március után találkozhattak újra, igaz, most sem lehetett teljes a társulat, hiszen a koronavírus, illetve a következményei rengeteg csapatot érintenek. Hogy ebben a helyzetben milyen munkát végezhetnek, arról is beszélt Danyi Gábor, aki azt is elmondta, mit jelenthet, hogy az olimpiai selejtezőn mégis részt vesz Kína.

Az 1996-os atlantai negyedik helyezés, a sorozatban három érem nélküli olimpia után Szivós István fejéből pattant ki az ötlet, hogy legyen az új szövetségi kapitány Kemény Dénes. A választáskor a jelölt 15-ből 6 szavazatot kapott, de csodák csodájára ezzel is nyert, mert nem rendeztek újabb fordulót, hanem – Görgényi István 5, Gerendás György 4 voksa mellett, azaz előtt – győztesnek hirdették ki. Ezzel új fejezet indult el a magyar vízilabdában, amely 2000. október 1-jén az oroszok 13–6-os legyőzéséhez vezetett, azaz 24 év szünet után újra olimpiai bajnok lett a válogatott. A sydneyi diadalt (is) megidézzük Képes Sport mellékletünkben.

2020.10.20 17:49:30

Bajnokok Ligája KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Gulácsi Péternek kevés dolga volt, de azt magabiztosan hajtotta végre. A meccs után pedig kedélyesen beszélgethetett Martin Skrtellel.

2020.10.20 17:57:07

Bajnokok Ligája Borbély László, Smahulya Ádám (szöveg), Nagy-Pál Tamás (videó) és Török Attila (fotó)

Helyzetekig, kapufáig, majd gólig jutott a Ferencváros, de Messiék emberhátrányban is ellenállhatatlanok voltak.

2020.10.20 17:45:01

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment a kijevieknek, talán éppen így járt jól a Barcelonában kezdő Ferencváros?

2020.10.20 14:54:35

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

A pályán ikonok voltak. Edzőként? Mind a ketten bizonyítottak, de a holland most kapta meg élete kihívását...

2020.10.20 09:09:26

Bajnokok Ligája H. K., H. Á.

Az utolsó órák igazi futballhangulat nélkül teltek el a katalán fővárosban.