BL: nem biztos, hogy Haaland játszhat a Young Boys ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.11.06. 15:05
null
Bokabaj Haalandnál (Fotó: Getty Images)
Az angol bajnokság elmúlt hétvégén rendezett fordulójában bokasérülést szenvedett Erling Haaland, a Manchester City norvég gólfelelőse, ám egyelőre nem tudni, mekkora a baj, és hogy játszhat-e kedden a svájci Young Boys ellen Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A Manchester City még szombaton Jérémy Doku vezetésével 6–1-re kiütötte a Bournemoutht – a vesztes félnél Kerkez Milos végig a pályán volt. A győztes csapat viszont váratlan vezéráldozatot szenvedett el a találkozón, a kezdőcsapat tagjaként pályára futó Erling Haaland a második félidőre már nem jött ki.

Mint kiderült, a norvég csatárnak még az első félidőben aláfordult a bokája, ezért Pep Guardiola a második játékrészre már nem küldte ki a támadót. Egyelőre nem tudni, hogy Haaland ott lehet-e kedd este a svájci Young Boys elleni BL-meccsen.

„Hétfő délután lesz egy edzésünk, utána tudok majd vele és az orvosokkal konzultálni. Az biztos, hogy tegnap beszéltem vele és már sokkal jobban érezte magát, mint szombaton. Nem fogom erőltetni, hogy játsszon kedden, ha azt mondja, hogy rendben és nem érez fájdalmat, akkor meggondolom a szerepeltetését, mert a következő, vasárnapi meccsünkig több ideje lesz regenerálódni, mint ha szerdán játszanánk” – fogalmazott Guardiola.

A Manchester City első három meccsét megnyerte a BL G-csoportjában, s ha legyőzné a svájci bajnokot, a hátralévő két találkozójától függetlenül kiharcolja a tavaszi folytatást.

„Szeretnénk már kedden biztossá tenni a továbbjutásunkat, sokat jelentene a csapatnak. Bejutni az egyenes kieséses szakaszba mindig sikert jelent” – árulta el a katalán nemzetiségű tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik