BL: Nehéz elfogadni az eredményt, annyi lehetőségünk volt – Mbappé

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 08:45
null
Kylian Mbappé szerint a BL-ben ki kell használni a helyzeteket, ami a Newcastle United ellen nem ment a PSG-nek (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, a PSG Kylian Mbappé 98. percben értékesített tizenegyesével mentett pontot a Newcastle United ellen a Bajnokok Ligája F-csoportjában. A mérkőzés után Kylian Mbappé a helyzetkihasználásról beszélt, míg Luis Enrique, a PSG vezetőedzője csak a csapatára szeretne koncentrálni. Alexander Isak szerint kicsit korán kezdtek el védekezni, míg Kieran Trippier úgy gondolja, hogy a legjobbakkal is képesek felvenni a versenyt.

 

Eddie Howe, a Newcastle menedzsere így értékelte a találkozót: „Nagyon rosszul érzem magam, de büszke vagyok a játékosokra. A második félidőben elfáradtunk, és azt hiszem, a játékosok elfogadták, hogy csak védekezniük kell. Úgy tűnt, hogy sikerül kibírni… Még mindig ott vagyunk a BL-ben, és ezt nem szabad elfelejtenünk. Még mindig hiszünk benne. Egy nagyon jó Milant fogadunk a St James' Parkban, és a másik meccsen is bármi megtörténhet.

 

Sajnálatos számunkra, hogy az utolsó pillanatban kaptunk gólt. Talán kicsit túl korán kezdtük el védeni a kapunkat, elfáradtunk a végére, és eléggé szerencsétlenül alakult. Mindig nyerni akarunk, de ez az egy pont valószínűleg fontos lesz. Minden az utolsó fordulóban dől el” – értékelt az angolok vezető gólját szerző Alexander Isak.

„Nagyon büszke vagyok a játékosokra. A sok sérült ellenére egy ilyen helyre eljönni és pontot szerezni pozitívum. Csalódást keltő, de pozitív. A legjobbakkal is képesek vagyunk felvenni a versenyt, ahogy azt kétszer is megmutattuk a Párizs ellen” – osztotta meg gondolatait a mérkőzés legjobbjának választott Kieran Trippier az UEFA oldalán.

„Az eredményt nehéz elfogadni, annyi lehetőségünk volt. Normális esetben nyerünk az ilyen meccseken, de a futballban lehetsz jobb és mégsem biztos, hogy nyersz. Ez történt ma este. Dortmundban győznünk kell, mert csoportelsők akarunk lenni – kezdte az értékelést Kylian Mbappé, aki kritikus volt saját teljesítménye kapcsán – Az én feladatom az, hogy gólokat lőjek. Tehettem volna többet is a csapatért, mert sok lehetőségem volt, de ma este nem tudtam több gólt szerezni. A Bajnokok Ligájában gólt kell szerezned, amikor lehetőséged van rá. Kilenc vagy tíz lehetőségünk volt, ám csak büntetőből tudtunk betalálni.”

Luis Enrique, a párizsiak vezetőedzője így látja együttese teljesítményét és a továbbjutási esélyeket: „Úgy gondolom, győzelmet érdemeltünk volna, sok tiszta lehetőséget alakítottunk ki. A legfontosabb, hogy magunkra koncentráljunk. Ha nyerünk, akkor elsők leszünk, de még ha veszítünk is, akkor is továbbjuthatunk. Ez nagyon bonyolult, de remélem, hogy a Dortmund elleni győzelemmel megkönnyítjük a dolgunkat."

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
F-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)–Newcastle United (angol) 1–1 (0–1)
Párizs, Parc de Princes, 46 435 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
PSG:
Donnarumma – Hakimi, Skriniar, Danilo Pereira (Goncalo Ramos, 85.), Lucas Hernandez – Fabián, Ugarte (Vitinha, 62.), Li Kang In (Asensio, 83.) – O. Dembélé, Kolo Muani (Barcola, 62.), K. Mbappé. Vezetőedző: Luis Enrique
Newcastle:
Pope – Trippier, Lascelles, Schär, Livramento – Joelinton, Miley, Bruno Guimaraes – Almirón, Isak, Gordon. Menedzser: Eddie Howe
Gólszerző:
K. Mbappé (98. – 11-esből), ill. Isak (24.)

A csoport másik mérkőzésén
Milan (olasz)–Borussia Dortmund (német) 1–3 (Chukwueze 37., ill. Reus 10. – 11-esből, Bynoe-Gittens 59., Adeyemi 69.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 5 3 1 1 6–3 +3 10
2. Paris SG 5 2 1 2 8–7 +1 7
3. Newcastle United 5 1 2 2 5–5 0 5
4. Milan 5 1 2 2 3–7 –4 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik