BL, B-csoport: az Arsenal már a szünetig kiütötte a Lenst

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 22:56
null
Az első félidőben szárnyalt az Arsenal, egy gólt Bukayo Saka is szerzett (Fotó: AFP)
Az Arsenal már az első félidőben gólparádét rendezett, és 6–0-ra le is győzte a Lens legénységét a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. A londoniak ezzel biztossá tették, hogy megnyerik a B-csoportot, és sikerük egyben azt jelenti, hogy a második helyen a kora este Sevillában 3–2-re nyerő PSV jut be a legjobb 16 közé. A Lens és a Sevilla az Európa-ligába jutásért meccsel majd az utolsó játéknapon.

 

Kai Havertz magára talált? Az Arsenal német játékosa a Chelsea-ből érkezett, de eddig mintha nem lelte volna a helyét Mikel Arteta csapatában. Ám az előző hétvégén csereként győztes gólt szerzett a Brentford ellen (1–0), és a szerdai BL-meccsen is ő szerezte meg a vezetést – megérte bízni benne!

A londoniak a lehető legjobb kezdővel vágtak neki a meccsnek, mert a továbbjutáshoz egy lépés hiányzott. Ez jó döntésnek tűnt, hiszen alig telt el húsz perc, és már el is dőlt a meccs, két góllal vezettek az angolok: Gabriel Jesús lőhetett volna ballal, ám egy csellel két francia védőt küldött el, és jobbal passzolt a sarokba, majd Brice Samba védett ugyan, de a kipattanó labda Bukayo Saka testéről a hálóba került. A következő akciót Gabriel Martinelli fejezte be, remek mozdulattal kilőtte a sarkot, a félidőt Martin Ödegaard kapáslövése zárta – 5–0 volt a szünetben!

Nem volt egy súlycsoportban a két együttes, sokkal gyorsabban gondolkodott (és futott) az Arsenal, a Lens játékosai ijedten nézték, hova kerültek. Gálaelőadást tartottak az „ágyúsok”, s a szurkolók tombolva fogadták a magas színvonalú előadást.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ

B-CSOPORT

ARSENAL (angol)–LENS (francia) 6–0 (5–0)
London,
Emirates Stadion, 59 987 néző. Vezette: Artur Soares (portugál)
ARSENAL: David Raya – Tomijaszu (White, a szünetben), Saliba, Gabriel Magalhaes, Zincsenko (Kiwior, a szünetben) – Ödegaard, Rice (Jorginho, 75.), Havertz – Saka (Nelson, 66.), Gabriel Martinelli – Gabriel Jesús
LENS: Samba – Gradit (Kusanov, 62.), Danso, Medina (Machado, a szünetben) – Frankowski, N. Mendy (D. Costa, 76.), Abdul Samed (El-Ajnaui, a szünetben), Haidara – Sotoca (Thomasson, a szünetben), Fulgini – Wahi
Gólszerző:
Havertz (13.), Gabriel Jesús (21.), Saka (23.), Gabriel Martinelli (27.), Ödegaard (45+1.), Jorginho (86. – 11-esből)

KORÁBBAN
Sevilla (spanyol)–PSV Eindhoven (holland) 2–3
(S. Ramos 24., En-Nesziri 47., ill. Szaibari 68., Gudelj 81. – öngól, Pepi 90+2.)
K: Ocampos (66., Sevilla)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 5 4 1 15–3 +12 12
2. PSV 5 2 2 1 7–9 –2 8
3. Lens 5 1 2 2 4–10 –6 5
4. Sevilla 5 2 3 6–10 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik