BL: „Ez az este szinte tökéletes volt” – Luis Enrique a PSG sikere után

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.09.20. 10:06
null
Luis Enrique, Kylian Mbappé és a meccs után az öltözőbe tartó többi PSG-játékos (Fotó: AFP)
Luis Enrique, a Paris Saint-Germain vezetőedzője úgy látta, a Dortmund ellen 2–0-ra megnyert kedd esti labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen csapata szinte mindent megmutatott abból, amit ő a jó futballról gondol. 

 

„Szinte minden tetszett, amit a csapatomtól láttam. A hozzáállásunk az első perctől fogva, a játékunk sebessége, az, hogy hetvenöt percen át uraltuk a mérkőzést. Ez az este szinte tökéletes volt, visszatükrözött mindent abból, amit a futballról gondolok” – értékelt Luis Enrique, a PSG vezetőedzője.

A L'Équipe elemzése szerint a második gólt szerző Asraf Hakimi volt a párizsiak egyik kulcsembere kedd este.

„Topjátékos, efelől semmi kétség, mindig elképesztő energiát visz fel a pályára – méltatta a marokkói légióst a tréner. – Van még miben javulnia, ebben segíteni is fogjuk, és nagyon örvendetes lesz figyelni a további fejlődését. Ezen az estén a pálya minden fontos pontján felbukkant, ízelítőt adott abból, hogy kiélezett helyzetben is képes higgadt maradni, ennek is volt köszönhető a remek gólja.”

Hakimi ide, a meccs legjobbja címet kiérdemlő Vitinha oda, természetesen a 35. párizsi BL-gólját szerző Kylian Mbappéról is kérdezték a spanyol trénert, és ő egy ilyen estén nem is fukarkodott a szép szavakkal:

„Szerintem Kylian a világ legjobb labdarúgója. De nemcsak a futballtudása, hanem az emberi tulajdonságai miatt is nagyra tartom. Nagyszerű, hogy egy ilyen labdarúgó van az öltözőnkben, egy olyan vezér, akinek sohasem hervad le a mosoly az arcáról.”

„Nyugodtan kimondhatjuk, hogy az első félidőben bátortalanul futballoztunk – ezt már a dortmundi vezetőedző, Edin Terzic mondta a lefújás után. – Sokkal bátrabb játékot terveztünk, támadófutballt. A szünet után láthattuk is, mi minden hozható ki abból, ha három-öt méterrel feljebb tudjuk tolni a játékunkat, és bízunk a mögöttünk futballozó csapattársban… Az első félidőben sajnos minden második támadásunk során elvesztettük a labdát…”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

F-CSOPORT

Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 2–0 (0–0)
Párizs,Parc des Princes, 47 379 néző.Vezette: Gil Manzano (spanyol)
PARIS ST.-GERMAIN:Donnarumma – Hakimi, Skriniar, Marquinhos, L. Hernandez (Danilo, 88.) – Ugarte, Zaire-Emery, Vitinha (Li Kang In, 80.) – O. Dembélé, Kolo Muani (Goncalo Ramos, 80.), K. Mbappé. Vezetőedző: Luis Enrique
DORTMUND:Kobel – Süle, Hummels, Schlotterbeck – Ryerson, Sabitzer (Nmecha, 14.), Can (Bynoe-Gittens, 76.), Brandt (Reus, 62.), Wolf (Benszebaini, 77.) – Adeyemi, Malen (Füllkrug, 62.). Vezetőedző: Edin Terzic
Gólszerző: K. Mbappé (49. – 11-esből), Hakimi (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik