BL, E-csoport: kapusgóllal mentette meg a meccsét a Lazio – videó

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.09.19. 23:06
null
Kapus a kapusnak (Fotó: Getty Images)
Izgalmas mérkőzésekkel indult a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírásának E-csoportja, ahol a Feyenoord 2–0-ra megverte a Celticet, míg a Lazio 1–1-et játszott az Atlético Madriddal.

KAPUSGÓL RÓMÁBAN

Meglepett kapust nemcsak Rotterdamban, hanem az Atlético Madrid római vendégjátékán is láthattunk: a Lazio akkor került hátrányba, amikor az első félidő hajrájához érve Pablo Barrios távoli próbálkozása megpattant, Ivan Provedel pedig nem tudott mit kezdeni a kapujába vágódó labdával.

Az első félidőben a vendégtalálat ellenére a hazaiak voltak némileg aktívabbak, s a szünet után sokáig úgy tűnt, hiába küzdenek az egyenlítésért... Aztán eljött a 95. perc, és egy szöglet után Luis Alberto ívelését a Lazio kapusa, Ivan Provedel befejelte – pontot szerezve csapatának!

KILENC EMBERREL JÁTSZOTT A CELTIC

A Bajnokok Ligája csoportkörébe a Celtichez hasonlóan 2017 után visszatérő Feyenoord győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit. A lassan induló mérkőzés eseményei az első félidő hajrájára felpörögtek: előbb Yankuba Minteh próbálkozott két veszélyes távoli lövéssel, aztán egy nagy vendéglehetőség következett – Timon Wellenreuther nagyot védett Meada Daizen próbálkozásánál, majd a hosszabbításban a rotterdamiak vezetést szereztek. Calvin Stengs szabadrúgása átsurrant a sorfalon, majd a labda a kapu előtt lepattanva meglepte Joe Hartot, és a hálóba jutott.

A második félidőben két Celtic-játékos is piros lapot kapott, ráadásul mindketten első Bajnokok Ligája-mérkőzésüket fejezték be ilyen csúfosan. Az 58. percben Gustaf Lagerbielke birkózta le a tizenhatoson belül Igor Paixaót – a tizenegyest a sértett gyengén lőtte, Hart pedig kitornászta. Nem sokkal ezután beállt Odin Thiago Holm, aki tíz percet tölthetett a pályán: talpalása után együtt zuhanyozhatott csapattársával.

A 76. percben iráni Alireza Dzsahanbahs lőtt közelről a léc alá, a kettős emberhátrány ellenére azonban a skótok megúszták a nagyobb verést.

Holm biztosan nem ilyen bemutatkozásról álmodott... (Fotó: Getty Images)
Holm biztosan nem ilyen bemutatkozásról álmodott... (Fotó: Getty Images)

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
E-CSOPORT

Feyenoord (holland)–Celtic (skót) 2–0 (Stengs 45+2., Dzsahanbahs 76.)
Kiállítva: Lagerbielke (64.), Holm (68., mindkettő Celtic)
Lazio (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 1–1 (Provedel 90+5., ill. Barrios 29.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik