UEFA: az MLSZ megerősítette, benyújtotta szándéknyilatkozatát a BL-döntő megrendezésére

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.18. 15:12
null
Hamarosan a Puskás Arénába költözhet a BL-döntő (Fotó: Szabó Miklós)
Mint arról beszámoltunk, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos Twitter-oldalán tett közzé egy posztot, amelyben ismerteti a 2026-os és 2027-es európai kupadöntők lehetséges pályázóit, feltüntetve Magyarországot. Az ügyben megkerestük a Magyar Labdarúgó-szövetséget, és választ is kaptunk.

 

Posztjában az UEFA a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája-döntő, Európa-liga-döntő, Európa-konferencialiga-döntő és a női BL-döntő eddigi érdeklődőit szedte össze. Számunkra előbbi, vagyis a férfi BL-finálé a fontos, hiszen a mindösszesen két pályázó között Magyarország is ott van Olaszország mellett.

Az alaphír mellett beszámoltunk a La Gazzetta dello Sport értesüléseiről, de az MLSZ-t is megkerestük a témában, amire kaptunk is választ:

Tájékoztatjuk, hogy az MLSZ a megadott határidőig eljuttatta szándéknyilatkozatát az UEFA-hoz, a 2026-os vagy a 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére. Az UEFA keddi tájékoztatása szerint a határidőig Magyarországon kívül Olaszország nyújtott be szándéknyilatkozatot a döntő megrendezésére” – tájékoztatta lapunkat Sipos Jenő, a magyar szövetség szóvivője.

Az UEFA tagszövetségeinek hétfőig kellett jelezniük érdeklődésüket az egyes eseményekre, de ez még nem jelent hivatalos pályázást, azokat február 24-ig kell benyújtani, majd az UEFA végrehajtó bizottsága jövő májusban határoz a nyolc döntő helyszínéről.

Az európai szövetség egyébként csak országokat említ, városokat és stadionokat nem, ám Magyarország esetében kizárólag az idén az Európa-liga fináléjának otthont adó Puskás Aréna felel meg a BL-döntő követelményeinek. Olaszország Milánóban, a San Siróban rendezne döntőt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik