BL: a döntőt biztosan adja tévében is az RTL, a stream fizetős lesz

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 16:45
null
Az RTL+ felületén minden mérkőzés egy helyen elérhető lesz (Illusztráció: Getty Images)
A Bajnokok Ligája kiemelt mérkőzéseit a 2024–2025-ös idénytől közvetítő RTL Magyarország streamingfelülete biztosan fizetős lesz – mondta el Szabó Balázs, a kereskedelmi médium tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettese a Világgazdaságnak.

 

„Az RTL-nél üzleti és tartalmi döntéseinket mindig a fogyasztói szokások és a piaci tendenciák mentén hozzuk meg, de természetesen egy olyan koronaékszer, mint az UEFA Bajnokok Ligája, bármely médiavállalat pozícióját megerősíti, mindamellett pedig streamingplatformunknak, az RTL+-nak ezzel a három szezonra vonatkozó szerződéssel hosszú távú stabilitást tudunk biztosítani. A mérkőzéseket lineáris csatornáinkon és streamingfelületünkön követhetik majd a szurkolók” – árulta el a gazdasági lapnak interjúban Szabó Balázs.

A 2023–2024-es idényig az MTVA online felületén ingyenesen is elérhetőek lesznek a közszolgálati csatorna által közvetített meccsek. Az új időszakban az internetes tartalmakért fizetni kell majd, viszont minden mérkőzés egy helyen lesz elérhető.

„Bizonyos találkozókat, például a BL-döntőt, az elődöntőt, és ha lesznek, a magyar érintettségű meccseket, biztosan lineárisan közvetítjük, a streamingplatformunkon látható mérkőzések pedig előfizetéssel lesznek majd elérhetők. Ez a nézőink és előfizetőink számára előnyös újítás lesz, hiszen az összes találkozót követni tudják” –jelentette ki Szabó, aki azt nem részletezte, hogy a hagyományos, lineáris módon közvetítendő találkozókat az RTL melyik csatornáján adják majd. A magyar csapatok mérkőzéseit a médiatörvény értelmében ugyanakkor kötelező ingyenesen elérhető módon sugározni.

„A következő időszakban dől el, hogy kik lesznek a riporterek, illetve a szakértők” –mondta el a tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik