BL: Győzni akarunk, így vágunk neki a Bayern elleni meccsnek – Adeyemi

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 10:30
null
Adeyemi hat csoportmeccsen három gólt szerzett idén a BL-ben (Fotó: Getty Images)
Szerdán (ma) rendezik a Salzburg–Bayern München párharc első mérkőzését a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A meccs előtt a vezetőedzők mellett az osztrákok 20 éves sztárja, Karim Adeyemi is nyilatkozott.

A Salzburg jelenlegi keretének legnagyobb sztárja, a háromszoros német válogatottKarim Adeyemi a Bayern München utánpótlásában nevelkedett, a bajorok azonban lemondtak róla, s Adeyemi Ausztriában próbált szerencsét. A 20 éves támadó idén már három gólnál jár a BL-ben, nyártól pedig sajtóhírek szerint a Borussia Dortmundban folytatja pályafutását – a jó eséllyel távozó Erling Haaland helyettese lehet.

Adeyemi most a BL egyenes kieséses szakaszában nézhet szembe korábbi csapatával, a Bayern Münchennel.

„Hiszem, hogy a stílusunk, a játékunk intenzitása meg tudja nehezíteni a Bayern életét ebben a párharcban. Győzni akarunk, így vágunk neki ennek a meccsnek” – mondta szűkszavúan Adeyemi a sajtótájékoztatón.

A Salzburg edzője, Matthias Jaissle szerint az önbizalom lehet a kulcs: „Tudjuk, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb csapatával nézünk szembe, mi vagyunk a jóval kevésbé esélyes csapat. Mindazonáltal megpróbálunk bátrak lenni, a saját játékunkat szeretnénk játszani. A csoportkörben történelmet írtunk, hiszen a klub először jutott be a BL-nyolcaddöntőbe – ebből kell megfelelő önbizalmat merítenünk.”

Elérkeztünk az idény egyik legizgalmasabb részéhez, emelnünk kell a játékunk színvonalán. Szerda este harmincezer néző előtt lépünk pályára, ami nem megszokott mostanság. A Salzburg veszélyes csapat, amely kész bárki ellen harcba szállni, szóval oda kell tennünk magunkat” – ezt már Julian Nagelsmann, a bajorok vezetőedzője mondta a meccset megelőzően.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

21.00: Internazionale (olasz)–Liverpool (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Salzburg (osztrák)–Bayern München (német) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik