BL: négyéves eltiltást kapott az Arsenal-verő csapat játékosa

Vágólapra másolva!
2015.11.20. 21:15
null
Arijan Ademi (balra) négyéves eltiltást kapott az UEFA-tól (Fotó: Action Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) négyéves eltiltással sújtotta Arijan Ademit, a Bajnokok Ligájában szereplő Dinamo Zagreb macedón válogatott futballistáját, miután szeptemberben fennakadt a doppingvizsgálaton.

 

A 24 éves középpályás a BL csoportkörének első fordulójában, az Arsenal elleni 2–1-es győzelem után akadt fenn a vizsgálaton. A zágrábi együttes vezetői akkor közleményben adtak hangot meglepettségüknek, mert ebben az évben Ademit hatszor ellenőrizték, és egyszer sem mutattak ki tiltott szert a szervezetében.

Az európai szövetség fegyelmi eljárást indított a válogatott játékos ellen, akit a személyes meghallgatást követően négyéves eltiltással sújtott. A Dinamo Zagreb játékosa ennek ellenére állítja, ártatlan.

„Szavakkal nehezen tudom leírni, mit érzek. Nem vagyok bűnös, tudom, hogy nem tettem semmi rosszat, mégis súlyos büntetést kaptam. Köszönöm az elmúlt napokban érkezett támogató üzeneteket, de jelenleg nagyon nehéz erről a témáról beszélnem” – mondta Ademi.

Az UEFA már korábban bejelentette, hogy a Dinamo Zagrebet nem sújtja pontlevonással, csak akkor tette volna, ha legalább kettő játékosa bukott volna meg a doppingteszten.

Az F-csoport utolsó helyén álló horvát együttes kedden az Arsenal vendégeként lép pályára a csoportkör ötödik fordulójában.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 4 3
1 13–3 +10 9
2. Olimpiakosz 4 3
1 6–6 0 9
3. Arsenal 4 1
3 6–10 –4 3
4. Dinamo Zagreb
4
1
3
3–9
–63

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik