BL: Blanc megvédte Ibrát és saját magát a Real-meccs után

MTI MTIMTI MTI
2015.10.22. 09:46
Laurent Blanc, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzője megvédte döntését, hogy a kezdőcsapatba állította Zlatan Ibrahimovicot a Real Madrid elleni, szerda esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen (0–0).





A svéd válogatott csatár – aki a szezon elején sérült volt, de legutóbbi négy francia bajnoki meccsén hat gólt szerzett – felejthető teljesítményt nyújtott a spanyolok ellen, számottevő ziccer nélkül zárta a találkozót. Emiatt hangzott el a találkozó utáni sajtótájékoztatón a kérdés, hogy nem lehetne-e Ibrahimovicot egy-egy ilyen fontos mérkőzésen kihagyni a kezdőcsapatból.

„A csapatunk nem fog sokat változni a szezon során, úgyhogy mindenkire szükségünk van, Ibrahimovicra is, pláne az ilyen mérkőzéseken. Nincs más választásom, mint hogy optimista legyek” – mondta Blanc.

A tréner elismerte: kihagyhatta volna a svéd csatárt a kezdőből, sőt pihentethetné akár két hétig is, ezzel szemben úgy döntött, hogy inkább motiválja, bátorítja, és olyan edzésmunkát ír elő neki, amellyel elősegíti, hogy a szerdai rangadón és a szezon további részében a hasonlóan fontos meccseken tudása legjavát nyújthassa.

„Az első félidőben a saját térfelünkön jól teljesítettünk, de a középpályán sok labdát elvesztettünk. A szünet után sokkal jobban játszottunk, és a madridiaknál volt egyre több labdavesztés. Ki voltunk téve az ellentámadások veszélyének, de ez az ára annak, ha győzni akarunk. Márpedig nyerni szerettünk volna, úgyhogy most csalódottak vagyunk” – magyarázta Blanc.

A Real Madrid vezetőedzője, Rafael Benítez dicsérte saját játékosai teljesítményét.
„Agresszív csapatot láthattunk, amelynek minden vágya volt, hogy gólt szerezzen. Jesé Rodríguez, Lucas Vázquez és Cristiano Ronaldo révén veszélyesek voltunk a hazaiak térfelén, nem sok hiányzott a gólhoz, de a játékunk megítélése részemről így is nagyon-nagyon pozitív” – mondta Benítez.

Az A-csoportban az első helyezett Real Madridnak és a második PSG-nek egyaránt hét pontja van.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik