BL: „Nyugtatókon élek, a Chelsea nem vehet meg ennyivel”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 16:07
Nem tudta feldolgozni a történteket, képtelen dolgozni, orvoshoz jár és gyógyszereken él az a férfi, akit három héttel ezelőtt Párizsban a PSG–Chelsea BL-nyolcaddöntő első mérkőzésére (1–1) tartó londoni drukkerek nem engedtek felszállni egy metrószerelvényre, tettüket pedig rasszista dal éneklésével kísérték.

A Chelsea próbált egy jó pontot szerezni Souleymane Syllánál, José Mourinho menedzser két VIP-jegy formájában meghívta a Stamford Bridge-re, a párharc visszavágójára. Nem fogadta el a meghívást, döntését az RTL rádiónak adott nyilatkozatában meg is indokolta.

ƒ„Nem megyek el. Nem fognak megvásárolni egy darab papírral, én nem gyerek vagyok. Nem szeretnék abban a stadionban ülni, azok mellett az emberek mellett, akik kilöktek a metróból” – mondta a férfi.

A párizsi metróban azonosított és a történtekért felelőssé tett öt drukkert azóta eltiltották a labdarúgó-mérkőzések látogatásától. De ez nem nyugtatta meg Souleymane Syllát, aki állítása szerint éjszakánként nem tud aludni.

„Még most is hallom azoknak a hangját, akik a metróban félrelöktek a bőröm színe miatt. Nem tudok dolgozni. Találkoztam már korábban is rasszizmussal, de most először kell orvoshoz is járnom a történtek miatt. Gyógyszerekkel tudom csak megnyugtatni magam.”

„Azt akarom, hogy ítéljék el ezeket az embereket. A rasszizmusnak véget kell vetni!” – tette hozzá Sylla.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik