Az Olympiakosz idegenben is megviccelné a Juvét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.03. 19:44
null
A pireusziak fogadkoznak: a Juventusra Torinóban is nehéz meccs vár ellenük (Fotó: Action Images)
Megyeri Balázs együttese, a görög Olympiakosz Pireusz a Juventus otthonában folytathatja eddigi remek szereplését a Bajnokok Ligája A-csoportjában. Míchel, az együttes vezetőedzője büszke csapata teljesítményére, és ismét begyűjtené a három pontot a torinói gárda ellen.

A-CSOPORT

„Úgy gondolom, megérdemelt sikert arattunk odahaza, és büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen nagyszerű gárdát le tudtunk győzni. Kedden meg akarjuk ezt ismételni – mondta Míchel a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, a kezdő tizenegyet firtató kérdésre viszont nem volt hajlandó felelni. – Soha nem válaszolok a kezdőcsapatomat illető kérdésekre, a játékosaim lesznek az elsők, akik megtudják, aztán csak a többiek.”

Megyeri Balázs klubja gól nélküli döntetlennel hangolt a torinói mérkőzésre.

„Az Aszterasz ellen nem voltunk képesek betalálni, most elő kell jönni pár új ötlettel, amivel célt tudunk érni. Nem gondolunk a Juventus hazai formájára, a keddi összecsapás kritikus lesz a torinóiak számára, mi másképp közelítjük meg a meccset. Megpróbálunk olyan jól játszani, amennyire csak tudunk, és a lehető legjobb eredménnyel hazatérni.”

„Az számít, hogy saját magunkkal foglalkozzunk, ne az ellenféllel. Ami az eddigieket illeti, mi jöttünk ki jobban a meccsekből – mondta a három forduló alatt két sikert arató Olympiakosz mestere. – Elismeréssel tartozom a játékosaimnak azért, hogy legyőzték az Atlético Madridot és a Juvét. Az edzőnek megvannak az elképzelései, de a játékosoknak kell ezeket átültetni a gyakorlatba.”

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője a Malmö elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón óvatosan beszélt az összecsapásról, és megerősítette, Moyá védi az együttes kapuját. „Abból, amit a felvételeken láttam, azt tapasztaltam, hogy otthon négy-négy-kettőben játszanak, bár nem hiszem, hogy ebben a rendszerben szerepelnek ellenünk. Az Olympiakosz ellen ezt tették, majd átváltottak a három-öt-kettőre, remélem, ellenünk is így állnak fel” – felelte Simeone arra a felvetésre, hogy a malmőiek általában más stílusban játszanak otthon és idegenben.

A svédek mestere, Age Hareide folyamatosan szuperlatívuszokban beszél az előző kiírás döntőséről. Simeone szerint a hízelgés fontos, és úgy véli, „meg kell mutatnunk, hogy igaz, amit az ellenfelünk gondol rólunk. Jó meccset akarunk játszani, de tudjuk, hogy hazai pályán még intenzívebbek és támadóbb szellemben lépnek fel. Figyelmesnek kell lennünk, és a lehető legjobb módon reagálni.”

A két csapat madridi mérkőzését a második félidei gálával 5–0-ra megnyerte az Atlético, egy újabb sikerrel karnyújtásnyira kerülhet a továbbjutás.

„Nagyon szoros a csoport, egészen az utolsó meccsig keményen kell küzdeni. Nem hiszem, hogy a csoportban a továbbjutás már ebben a körben eldőlne – tette hozzá az argentin szakember, aki nem volt elégedett csapata Córdoba elleni összecsapásának hajrájával. Mint ismert, az Atlético otthon 4–2-re nyert az újonc ellen. – Nem tetszett az utolsó negyedóra, és ezt a játékosoknak is megmondtam.”

B-CSOPORT

A Real Madrid liverpooli 3–0-s győzelme után nem kérdéses, hogy a „visszavágón” melyik csapat az esélyesebb a spanyol fővárosban, ennek ellenére Brendan Rodgers felfogásába nem fér bele, hogy „feltartott kezekkel” vágjanak neki a BL-mérkőzésnek. A Pool északír menedzsere a madridi sajtótájékoztatón emellett beszélt arról is, miért utazott el a csapattal a mérkőzésre Daniel Sturridge, aki egyelőre nincs százszázalékos állapotban.

„Mindegyik játékost magammal hoztam, mert ez a meccs és a hétvégi [Chelsea elleni rangadó] nagyon fontos számunkra, és ez is a kifejezése annak, mennyire együtt vagyunk – magyarázta Rodgers. – Mindenki velünk jött, nem számít, hogy sérült vagy egészséges, és együtt dolgozunk a következő napokban. Meglátjuk, Daniel hogy reagál az edzésekre, de nagyon valószínűtlen a pályára lépése.”

Carlo Ancelotti a meccs előtt azt is megengedhette magának, hogy azon morfondírozzon hangosan, tartalékoljon-e a mérkőzésen. „Gareth Bale jól van, már csak az a kérdés, kezdjen-e, vagy sem, valamint az, hogy pihentessem-e azokat a játékosokat, akik az előző mérkőzéseken folyamatosan játszottak. Fontos a rotálás, ez a titka, hogy a futballisták a szezon végéig bírják a megterhelést. Egyébként Bale-en kívül Coentrao, Carvajal, Illarramendi és Khedira is egészséges, mindannyian bevethetők.”

D-CSOPORT

Sorozatban a harmadik tétmérkőzését nyerte meg szombaton az Arsenal, amelynek ez a leghosszabb győzelmi szériája a most futó szezonban. Az „ágyúsok” háza táján annak is örülhetnek, hogy a január óta sérült Theo Walcott visszatért, de leginkább Alexis Sánchez formája adhat okot a bizakodásra. A londoni szurkolók a barcelonai székhelyű Sport cikkének köszönhetően pedig még inkább a szívükbe zárhatták Sánchezt. A napilap azt állítja, a Liverpool nyáron három és fél millió euróval többet (46 milliót) ajánlott az Arsenalnál, de a távozni kívánó támadó azt kérte a Barcelonától, inkább a londoniak ajánlatát fogadják el.

A szélsőként és csatárként is szerepeltetett chilei eddig remekel, duplázott a hétvégén a Burnley ellen, és kilenc bajnoki után hét gólnál jár, valamint csapattársai beszámolói szerint az edzésen sem lazít a gyeplőn.

„Annyira odavan a futballért, hogy nem akar könnyedebb regeneráló edzéseket – árulta el Theo Walcott. – Mindannyian szóltunk neki, hogy kicsit vegyen vissza, mert karácsony környékén besűrűsödik a program. Igazi vezető, hiányzott egy ilyen típusú labdarúgó az Arsenalból, álom vele futballozni.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ, KEDDI MÉRKŐZÉSEK


A-CSOPORT
20.45: Malmö FF (svéd)–Atlético Madrid (spanyol)
20.45: Juventus (olasz)–Olympiakosz Pireusz (görög) (tv: Digi Sport 1)

B-CSOPORT
20.45: FC Basel (svájci)–Ludogorec Razgrad (bolgár)
20.45: Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) (tv: Sport 1)

C-CSOPORT
18.00: Zenit (orosz)–Bayer Leverkusen (német) (tv: Digi Sport 1)
20.45: Benfica (portugál)–Monaco (francia)

D-CSOPORT
20.45:
Arsenal (angol)–Anderlecht (belga) (tv: Digi Sport 2)
20.45: Borussia Dortmund (német)–Galatasaray (török)

A CSOPORTOK ÁLLÁSÁT ITT MEGTALÁLJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik