BL: Az én Interemmel nyert - Mancini beszólt Mourinhónak

Vágólapra másolva!
2014.02.25. 16:03
Roberto Mancini, a török Galatasaray labdarúgócsapatának vezetőedzője nem megy a szomszédba egy kis beszólásért, és jókorát odapörkölt a lélektani hadviselés nagymesterének tartott José Mourinhónak, a Chelsea menedzserének a két együttes szerdai BL-nyolcaddöntős randevúja előtt. Az olasz tréner szerint a portugál az ő farvízén lett BL-győztes az Interrel a 2009–2010-es idényben.

 

„Mourinho azért nyerhette meg a BL-t az Interrel, mert jó csapatot örökölt tőlem. Azt a csapatot, mint ahogy a mostani Manchester Cityt, én raktam össze. Mentálisan nagyon erős gárda volt, csak amikor átvettem, rossz futballt játszott. Ezen változtattunk – mondta a milánóiakat 2004-től négy idényen át irányító Mancini, aki az együttessel három bajnoki címet, valamint két Olasz Kupát és két olasz Szuperkupát nyert. – Ahhoz, hogy megnyerd a BL-t, szerencsére is szükséged van, mert ez nagyon nehéz feladat. Teljesen más arcát mutatja az ősszel a csoportkörben, mint a tavasszal az egyenes kieséses szakaszban. A nyolcaddöntőben nem mi vagyunk az esélyesek, még hazai pályán sem, mert a Chelsea erősebb, Európa egyik legjobbja. Ellene játszani számunkra büszkeség, és minden tőlünk telhetőt meg kell tegyünk.”

Mourinho 2008-ban vette át az Intert Mancinitől, és két év múlva a BL-trófea megnyerését követően távozott a Real Madridhoz. Két bajnoki címet, ráadásként Olasz Kupát és olasz Szuperkupát is nyert az együttessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik