Először bukott BL-csoportmeccset az Arsenal az Emiratesben

Vágólapra másolva!
2012.10.24. 20:38
null
A két gólszerző kicsinálta az Arsenalt<br />
Címkék
A Bajnokok Ligája B-csoportjában az Arsenal meglepő, de megérdemelt 2–0-s vereséget szenvedett a Schalkétól. Az Olympiakosz Pireusz a Montpellier otthonában fordított.

ARSENAL (ANGOL)–SCHALKE (NÉMET)

A mostaninál megfelelőbb időpontban aligha érkezhettek volna a gelsenkircheniek az angol fővárosba, hiszen amíg ők szombaton szurkolóik szívét-lelkét melengető győzelmet arattak örök riválisuk, a Dortmund otthonában, addig az Arsenal a legutóbbi három bajnokiján kénytelen volt benyelni két vereséget is. Különösen a most hétvégi, Norwich City elleni vereség a fájó – pedig a londoniak repülővel érkeztek a mérkőzésre.

Az Arsenal azonban a Bajnokok Ligája csoportkörében nem nagyon szokott hibázni. Arsene Wenger együttese rendre bekerül a kieséses szakaszba, s ha ma begyűjti a három pontot, nagy valószínűséggel ezúttal sem lesz ez másképp.

A MÉRKŐZÉS

Az első tíz perc nem túl sok helyzetet hozott, de azt azért el lehetett mondani, hogy az Arsenal nagy fölényben játszott – legalább is a mezőnyben. A mérkőzés elején 74 százalékban birtokolta a labdát a londoni csapat, s négyszer több sikeres passza volt, mint a németeknek.

A többször is a szélen próbálkozó Arsenal a 10. percben jutott a legközelebb a gólszerzéshez, ekkor középen berobbanó Gervinho egy védő szorításában a kapu mellé lőtt.

Cazorla nem tudta összekapni az Arsenal játékát (Fotó: Reuters)
Cazorla nem tudta összekapni az Arsenal játékát (Fotó: Reuters)

Aztán lassan megérkezett a mérkőzésbe a Schalke is, amely több veszélyes támadást is vezetett. A gelsenkircheniek többször is a hazai védelem mögé kerültek – elsősorban a jobb oldalon, azaz André Santos oldalán, s remek visszapasszokkal helyzetbe hozták a második hullámban érkező csapattársakat. Középen azonban Per Mertesacker és Thomas Vermaelen rendre blokkolta a német próbálkozásokat.

És az első félidő végén még az Arsenal-szurkolók izzadtak le egy kellemeset, miután Klaas-Jan Huntelaar ziccerben a kapu mellé lőtt. Viszonylag kevés lehetőséget hozott az első játékrész, amelynek végére teljesen egyenrangú ellenfele volt a Schalke az Arsenalnak.

Podolski is küzdött, de helyzetbe alig került

SZÜNET

A második félidő viszont már egy Arsenal-helyzettel indult, amelynek a végén Aaron Ramsey nem tudott a kapuba továbbítani. Ezután azonban hosszú ideig szintén semmi. A mérkőzésre jellemző adat, hogy a 60. percig mindössze egy kaput eltaláló lövést lehetett feljegyezni...

Aztán a mérkőzés addigi alakulásához tökéletesen passzoló gól született. Az Arsenal tizenhatosa előterében kétszer pattant a levegőbe váratlan helyre a labda, amit Ibrahim Afellay okosan csúsztatott a lesről éppen visszaballagó Huntelaar elé. A holland támadó pedig Vito Mannone lábai mellett a kapuba bombázott a 76. percben. 0–1

Az Arsenal 2003 óta nem veszített el csoportmérkőzést hazai pályán a Bajnokok Ligájában. Akkor az Inter nyert 3–0-ra a Highburyben.

Arsene Wenger kettős cserére szánta el magát, de hiába érkezett a pályára Andrej Arsavin és a 17 éves Serge Gnabry is, nem segített. Sőt! A középpályán labdát veszítő Arsenalt egy tökéletes kontrával ki is végezte a Schalke. A csodás akció végén a Afellay passzolt közelről a kapuba a 86. percben. 0–2

Innen pedig már nem volt visszaút a hazaiak számára. A Schalke tökéletes taktikát dolgozott ki, gyakorlatilag helyzetet sem nagyon hagyott az Arsenalnak, az adódó lehetőségeit pedig kíméletlenül kihasználta. Megérdemelten nyert Londonban...

ARSENAL–SCHALKE 0–2

MONTPELLIER (FRANCIA)–OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (GÖRÖG)

A Montpellier–Olympiakosz mérkőzésen gyakorlatilag az volt a tét, hogy melyik csapat marad versenyben a továbbjutásért.

A gól nélküli első félidőt követően a játéknap előtt mindössze egy ponttal álló Montpellier szerezte meg a vezetést a két vereséggel kezdő görögök ellen. Gaetan Charbonnier elé került a labda, amit kapásból lőtt 15 méterről a vendég kapuba.

A francia csapat azonban nem tudta megtartani az előnyét, Vasziliosz Toroszidisz ugyanis húsz perccel a lefújás előtt egyenlített, majd a mérkőzés hajrájában Kosztasz Mitroglu a győztes találatot is megszerezte a görög csapat számára.

Megyeri Balázs a kispadról nézhette végig csapata franciaországi fordítását.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
ASRENAL (angol)–SCHALKE (német) 0–2
London, Emirates Stadion, 20.45. Vezeti: Eriksson (svéd)
ARSENAL: Mannone – Jenkinson (Gnabry, 83.), Mertesacker, Vermaelen, André Santos – Arteta, Ramsey, Santi Cazorla, Coquelin – Gervinho (Giroud, 76.), Podolski (Arsavin, 83.). Menedzser: Arsene Wenger
SCHALKE: Unnerstall – Ucsida, Höwedes, Matip, Fuchs – Neustädter, Höger (Jones, 46.) – Farfán, Holtby (Barnetta, 65.), Afellay – Huntelaar (Marica, 88.). Vezetőedző: Huub Stevens
G: Huntelaar (76.), Afellay (86.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Schalke 3 2 1 0 6–3 +3 7
2. Arsenal 3 2 0 1 5–4 +1 6
3. Olympiakosz 3 1 0 2 4–6 –2 3
4. Montpellier 3 0 1 2 4–6 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik