Vassék a csoportkörben, akárcsak a Sz. Moszkva és a Celtic

Vágólapra másolva!
2012.08.29. 23:11
null
A Celtic a játéknap legkönnyebben továbbjutó csapata (Fotó: Action Images)
A Szpartak Moszkva 1–1-es döntetlent játszott a Fenerbahce otthonában, így 3–2-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A Celtic simán, 4–0-s összesítéssel ütötte ki a Helsingborgot, míg a sérült Vass Ádám nélkül felálló CFR Cluj a Baselt búcsúztatta a BL playoffkörében. A Dinamo Kijev is várhatja a BL főtáblájának holnapi sorsolását.

 

Fenerbahce–Szpartak Moszkva

A török Fenerbahce joggal bízhatott abban, hogy szurkolói segítségével hazai pályán ledolgozza a Szpartak Moszkva otthonában összeszedett egygólos hátrányát. Ezzel szemben az orosz csapat hamar lehűtötte a török lelkesedést.

Már az ötödik percben előnybe került a Szpartak, egy jobb oldali beadást követően a brazil Ari a kapust megelőzve pöccintett a kapuba.

Moussa Sow a 69. percben hozta vissza a reményt a hazaiaknak, de a Fener az utolsó húsz percben nem tudta kicsikarni a hosszabbítást.

CFR Cluj–Basel

A CFR Cluj a Bázelben aratott 2–1-es győzelme után fogadta a svájci csapatot – a sérült Vass Ádám nélkül. Pontosabban a magyar középpályással a Constantin Radulescu Stadion lelátóján. Vass pedig nagyon jól szurkolt a csapattársaknak: Pantelisz Kapetanosz a 20. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A kolozsvári együttes viszonylag sima továbbjutásához az is kellett, hogy Alexander Frei kihagyjon egy büntetőt még az első félidőben.

Celtic–Helsingborg

A Celtic igen könnyű helyzetből, kétgólos előnyről várhatta a Helsingborg elleni hazai visszavágót. A svéd csapatnak nem is volt sok esélye a továbbjutásra, főleg azután, hogy Gary Hooper a 30. percben Skóciában is megszerezte a vezetést a glasgow-i csapatnak. A mérkőzés vége előtt nem sokkal Victor Wanyama állította be a 2–0-s végeredményt.

Dinamo Kijev–Mönchengladbach

Érdekes meccset játszottak Kijevben, ahol a Dinamo 3–1-es előnyről várta a hazai visszavágót. Szépen csordogált a mérkőzés, amikor is a 70. percben Kacseridi öngólt szerzett, majd Juan Fernando Arango találata után 2–0-ra vezettek a németek.

Már igencsak izgulhattak az ukránok, amikor Brown Ideye lenyugtatta a kedélyeket: a 2–1-es vereség ezúttal főtáblát ért a Dinamónak.

Lille–Köbenhavn

A játéknap egyetlen hosszabbításba torkolló mérkőzésén a Lille a rendes játékidőben ledolgozta a Koppenhágában összeszedett egygólos hátrányát, majd a hosszabbításban kicsikarta a továbbjutást.

BL-FŐTÁBLA, KALAPOK
1. kalap: Chelsea, Barcelona, Manchester United, Bayern München, Real Madrid, Arsenal, Porto, Milan
2. kalap: Valencia, Benfica, Sahtar Donyeck, Zenit, Schalke, Manchester City, Braga, Dinamo Kijev
3. kalap: Olimpiakosz, Ajax, Anderlecht, Juventus, Szpartak Moszkva, PSG, Lille, Galatasaray
4. kalap: Celtic, Borussia Dortmund, BATE Boriszov, Dinamo Zagreb, CFR Cluj, Málaga, Mondtpellier, Nordsjaelland

 

BAJNOKOK LIGÁJA
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓK
Lille (francia)–Köbenhavn (dán) 2–0 (Digne 43., De Melo 105.) – h. u.
Tj: a Lille, 2–1-es összesítéssel, hosszabbítás után
Fenerbahce (török)–Szpartak Moszkva (orosz) 1–1 (Sow 69., ill. Ari 5.)
Tj: a Szpartak, 3–2-es összesítéssel
CFR Cluj (román)–Basel (svájci) 1–0 (Kapetanosz 20.)
Tj: a CFR, 3–1-es összesítéssel
Celtic (skót)–Helsingborg (svéd) 2–0 (Hooper 30., Wanyama 88.)
Tj: a Celtic, 4–0-s összesítéssel
Dinamo Kijev (ukrán)–Mönchengladbach (német) 1–2 (Ideye 88., ill. Kacseridi 70. – öngól, Arango 78.)
Tj: a Dinamo, 4–3-as összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik