Fogadási botrány: vádemelési javaslat várható a DVSC meccse kapcsán

Vágólapra másolva!
2011.01.27. 16:33
Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a bocumi ügyészség által vizsgált fogadási ügy egyik főszereplője, Ante Sapina terhelő vallomást tett a debreceni Vukasin Polekszicsre a DVSC–Fiorentina BL-mérkőzés kapcsán. A Népszava információi szerint a találkozóval összefüggésben hamarosan vádat emelhet a bochumi ügyészség.

A bochumi ügyészség a rendelkezésére álló adatok alapján vádemelési javaslattal él a bíróság felé, miután erős a gyanú, hogy fogadási csalás történt a 2009. október 20-án rendezett Debrecen–Fiorentina (3–4) labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen – a Népszava a bochumi ügyészség szóvivőjére hivatkozva számol be a hírről.

„A nyomozás, a bizonyítékok értékelése a végéhez közeledik, a rendelkezésünkre álló adatok alapján abból indulunk ki, hogy vádemelési javaslattal fogunk élni” – nyilatkozta a lapnak Bernd Bieniossek, bochumi főügyész.

A DVSC erről egyelőre nem kapott hivatalos értesítést, Mészáros Norbert és Vukasin Polekszics – akik jelenleg eltiltásukat töltik „be nem jelentett vesztegetési kísérlet" miatt – pedig várja a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) március 10-i tárgyalását.

A montenegrói kapus enyhítés, míg Mészáros a felmentés reményében fordult a CAS-hoz azt követően, hogy az UEFA fellebbviteli bizottsága elutasította a fellebbezésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik