További két asszisztenst alkalmaznak a BL-meccseken

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 16:57
null
Ezentúl több asszisztens tevékenykedik majd a Bajnokok Ligája-meccseken (Fotó: Action Images)
További két asszisztenst foglalkoztat a következő szezontól az UEFA a Bajnokok Ligájában. Erről döntött szerdán a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB).

A két további asszisztens a gólvonalnál fog állni, ahogy az már az idei Európa-liga-meccseken is látható volt. A szabályalkotó testület később dönt arról, hogy a 2011–2012-es szezon után is megmarad-e ez a rendszer.

Az asszisztensek arról hivatottak dönteni, hogy a labda túljutott-e a gólvonalon. A videós gólbíró-technológia bevezetéséről októberben dönt majd a testület.

A gólbírók alkalmazását a szabályalkotó testület azzal indokolta, hogy az elmúlt egy hónapban több súlyos bírói tévedés is történt, s az ilyen tévedéseket így talán majd ki lehet küszöbölni. Az egyik tévedés Frank Lampard meg nem adott gólja volt Anglia Németország elleni mérkőzésén a nemrégiben véget érő dél-afrikai vb-n. Ezen a héten pedig a női 20 éven aluliak világbajnokságán egy hasonló szituációban tévedett a játékvezető. Ekkor Lea Rubio távoli bombagólját érvénytelenítették, amelyet a francia lány Németország válogatottjának lőtt.

A gólbírós rendszert nemcsak az Európa-ligában tesztelték, alkalmazták már a Francia Ligakupában, Rio de Janeiro állami bajnokságában és Ázsiában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik