Juhász Roland és a „lehetetlen küldetés”

Vágólapra másolva!
2009.08.25. 10:08
Címkék
Ma este öt csapat biztosítja helyét a Bajnokok Ligája főtábláján, Európa 32 legjobb klubcsapata között. Számunkra természetesen a Debrecen–Levszki Szófia mérkőzés a legfontosabb a keddi selejtezők közül, de azért ejtsünk pár szót a többi párosításról is.
Juhász Roland (23) nem adja föl, megállítaná Lisandro Lópezéket (fotó: Imago)
Juhász Roland (23) nem adja föl, megállítaná Lisandro Lópezéket (fotó: Imago)

Az Atlético Madrid a saját kezében tartja a sorsát, hiszen az első mérkőzésen, idegenben 3–2-re megverte a Panathinaikoszt. A spanyol klubnál ennek ellenére nem veszik félvállról a ma esti összecsapást.

„Ha ugyanolyan koncentráltan, bátran és motiváltan játszunk, mint a múlt héten, nem lehet gond. Viszont ha nem megfelelően állunk hozzá a meccshez, és nem tiszteljük az ellenfelet, akkor bajba kerülhetünk. A futball világa bonyolult – néha úgy tűnik, hogy mindent elértél, amit akartál, aztán történik valami és minden összedől. Motiváltnak kell lennünk, mert nagyon közel vagyunk a csoportkörhöz" – vélte Abel Resino, a „matracosok" vezetőedzője.

Henk ten Cate, a Pana mestere azt emelte ki, hogy futballistái a büszkeségükért és a klub jó híréért játszanak majd, persze a holland tréner még a továbbjutásról sem tett le. A statisztika ugyanakkor nem sok jót ígér a vendégeknek: az Atlético hazai pályán még sohasem kapott ki görög csapattól (5 meccs – 5 győzelem), míg a Panathinaikosz sosem nyert spanyol gárda otthonában (9 vereség és 1 döntetlen a mérlege).

A Salzburg izraeli vendégszereplése is tartogathat izgalmakat, de a Maccabi Haifa szintén jó helyzetből várhatja a visszavágót, hiszen Ausztriában nyerni tudott. Huub Stevens, a Salzburg vezetőedzője még bizakodik: „Láttam meccseket, amelyeken a hazai csapat 6–0-ra kikap – számomra egy ilyen eredmény jelenti a kudarcot. A 2–1-es vereségünk azonban elfogadható, még van esélyünk a továbbjutásra."

A Juhász Rolandot is foglalkoztató Anderlecht számára azonban vajmi kevés remény maradt, miután az első mérkőzésen  5–1-re kikapott a Lyontól – alighanem csodának kellene történnie ahhoz, hogy a belga együttes kiharcolja a továbbjutás.

Úgy is fogalmazhatnánk, lehetetlen küldetés vár a házigazdákra, ám Juhász bízik benne, hogy csapata képes lesz a bravúrra. „Olyan hamar gólt kell lőnünk, amilyen hamar csak lehetséges. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de hinnünk kell abban, hogy lehetséges. A labdarúgásban minden elképzelhető" – nyilatkozta a magyar válogatott védő az Anderlecht honlapjának.

A svájci FC Zürich gyakorlatilag már a csoportkörben érezheti magát, miután idegenben 3–0-s előnyre tett szert a lett Ventspilsszel szemben.

 BAJNOKOK LIGÁJA
4. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
Debrecen (magyar)–Levszki Szófia (bolgár) 20.45, TV2 (2–1)
Atlético Madrid (spanyol)–Panathinaikosz (görög) 20.45 (3–2)
Anderlecht (belga)–Lyon (francia) 20.45 (1–5)
Maccabbi Haifa (izraeli)–Salzburg (osztrák) 20.45 (2–1)
FC Zürich (svájci)–Ventspils (lett) 20.45 (3–0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik