Juhászék vereséget szenvedtek, detovábbjutottak

Vágólapra másolva!
2009.08.04. 22:23
Juhász Rolandék kikaptak, de ennek ellenére magabiztosan biztosították helyüket a Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörében. Továbbjutott az osztrák Red Bull Salzburg, a görög Panathinaikosz, és az izraeli Maccabi Haifa is. A Sporting CP a hosszabbítás perceiben menekült meg.
Juhász Roland végigjátszotta az Anderlecht mérkőzését
Juhász Roland végigjátszotta az Anderlecht mérkőzését
Fotó: Imago (archív)
Juhász Roland végigjátszotta az Anderlecht mérkőzését
Juhász Roland végigjátszotta az Anderlecht mérkőzését
Juhász Roland végigjátszotta az Anderlecht mérkőzését
Fotó: Imago (archív)
Juhász Roland végigjátszotta az Anderlecht mérkőzését

Juhász Roland együttese, a belga Anderlecht 3–1-es vereséget szenvedett a török Sivasspor otthonában, de ennek ellenére biztosította helyét a Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörében. A belga ezüstérmes összesítésben 6–3-mal jutott tovább.

A magyar válogatott védő kezdőként kapott lehetőséget, és végigjátszotta a találkozót. Az Anderlecht góljánál egyébként Juhász a tűz közelében volt, hiszen Busszufa szabadrúgásánál a kapu előtt az egyik társával egyetemben ő is felugrott a török védőjével fejelni, és az összetömörülő négy játékos valamelyikéről lepattanó labdát rúgta Jelle Van Damme a kapuba.

Elsőként az izraeli Maccabi Haifa biztosította helyét a következő fordulóban, miután hazai pályán 4–3-ra legyőzte a kazah Aktobe együttesét. A vendégek az 59. percig vezettek, de aztán a Haifa három perc alatt megfordította a találkozó állását. Az első találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, így ez a győzelem az izraeliek továbbjutását jelentette.

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg idegenben harcolta ki a továbbjutást, miután 2–1-re legyőzte a horvát Dinamo Zagrebet.

A korábbi angol szövetségi kapitány, Steve McLaren együttese, a holland Twente néhány másodpercre volt attól, hogy búcsúztassa a Sporting CP-t a harmadik selejtezőkörben.

A Twente már a második percben megszerezte a vezetést Douglas Franco Teixeira góljával, és az előnyt sikerült megőriznie kilencven percen keresztül. Miután az első találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, az 1–0-a a Sporting búcsúját jelentette volna – de a hosszabbításban Felipe Caicedo betalált, így a portugálok jutottak tovább, idegenben lőtt góllal.

A görög Panathinaikosz simán, 3–0-ra ütötte ki a cseh Sparta Prahát, így 4–3-as összesítéssel jutott tovább, a csehek pedig már csak a másik prágai csapatban, a Slaviában reménykedhetnek.

MAGYAR SZEMPONTBÓL...

Az UEFA-együtthatók alapján a görög Olympiakosz, a dán Köbenhavn, a cseh Slavia Praha, a bolgár Levszki Szófia vagy a szerb Partizan lehet a Debrecen riválisa, ha a magyar bajnokkal együtt túljutnak aktuális ellenfelükön. Ám ha például az azeri FK Baki kiüti a Levszkit, megörökli a bolgár együttes pontszámát, s kiemeltként, mondjuk, a Debrecent is kaphatja a BL-csoportkörért folytatott párharcban. Most kevesen tiltakoznának egy azeri túra ellen… Emlékeztetőül az első meccsek eredményei: Baki–Levszki 0–0, Sheriff Tiraspol–Slavia 0–0, Apoel Nicosia–Partizan 2–0, Köbenhavn–Stabaek 3–1, Slovan Bratislava–Olympiakosz 0–2.

BAJNOKOK LIGÁJA

3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
Maccabi Haifa (izraeli)–Aktobe (kazah) 4–3 (Katan 26., Golsa 34., Dvalisvili 59., 62., ill. Avercsenko 8., Csicsulin 13., Kajrullin 15.)
Tj.: a Maccabi Haifa, 4–3-s összesítéssel
Sivasspor (török)–Anderlecht (belga) 3–1 (Ersen Martin 12., Kamanan 19. – 11-esből, Musa 58., ill. Van Damme 34.)
Tj.: az Anderlecht, 6–3-s összesítéssel
Dinamo Zagreb (horvát)–Salzburg (osztrák) 1–2 (Papadopulosz 47., ill. Svento 33., Nelisse 83.)
Tj.:a Salzburg, 3–2-es összesítéssel
Twente (holland)–Sporting CP (portugál) 1–1 (Douglas 2., ill. Felipe Caicedo 95.)
Tj.: 1–1-s összesítéssel, idegenben lőtt góllal a Sporting
Panathinaikosz (görög)–Sparta Praha (cseh) 3–0 (José Sarriegi 45., Kacuranisz 54., Szalpingidisz 89.)
Tj.: 4–3-s összesítéssel a Panathinaikosz
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik