Megérkezett a Loki ellenfele, magabiztosan várja a mérkőzést

Vágólapra másolva!
2009.07.14. 14:59
Hatalmas médiaérdeklődés mellett dél előtt néhány perccel érkezett meg Debrecenbe a magyar bajnok BL-selejtezős riválisa, a Kalmar. A 2008-as svéd aranyérmes 9.30-kor indult bérelt gépével, és a szerdai mérkőzés után egyből utazik is haza.
A csapatkapitány Henrik Rydström (balra) és társai kemény csatát várnak
A csapatkapitány Henrik Rydström (balra) és társai kemény csatát várnak
A csapatkapitány Henrik Rydström (balra) és társai kemény csatát várnak
A csapatkapitány Henrik Rydström (balra) és társai kemény csatát várnak

a Kalmar edzője 50 százalék esélyt lát a továbbjutásra

Nanne Bergstrand, a Kalmar vezetőedzője szerint csapatának és a DVSC-nek is egyaránt 50-50 százalék esélye van a toábbjutásra. Erről a dvsc.hu adott tájékoztatást. „Mindkét csapatnak ötven-ötven százalék az esélye, hogy a harmadik selejtezőkörbe kerüljön. Sikerült kellően megismerem a debreceniek futballját, edzőmeccsen is láttam őket, tehát tisztában vagyok a képességeikkel, mint ahogy a saját csapatoméval is. Van összehasonlítási alapon, így meg tudom ítélni az esélyeket is. Mindenesetre győzni szeretnénk holnap, igaz, idegenben a döntetlen sem rossz eredmény, persze a rúgott gól nagyon fontos tényező” – mondta Bergstrand. A szakember a magyar csapatból Rudolf Gergelyt emelte ki, akit akár saját csapatában is el tudná képzelni. „Több játékost is magammal vinnék, de Rudolf Gergely mindenképpen köztük lenne, mert nagyon jó játékosnak tartom. A Debrecen egyik erőssége. Hallottam róla, hogy sérüléssel bajlódik, de szerintem szerdán játszik ellenünk” – tette hozzá Bergstrand.
A vendégegyüttes elfoglalta a szállását, este 19.30-kor pedig edzést tart a holnapi találkozó helyszínén, az Oláh Gábor utcai stadionban.

A Kalmar-játékosok egyelőre nem tudnak túl sokat a DVSC-TEVA-ról, bár edzőjük, a legjobb svéd stratégák között számon tartott Nanne Bergstrand már felmérte a Lokit.

„Nagy a várakozás a csapatban, hiszen a klub történetében elsőként mi léphetünk pályára BL-selejtezőn. Egészséges izgalom van bennünk, kíváncsiak vagyunk, mire megyünk a Debrecen ellen” – mondta a KFF hivatalos honlapjának Tobias Eriksson, a Kalmar egyik közönségkedvence.

„Nem sokat tudunk a magyar bajnokról, ám az edzőnk, Nanne Bergstrand megfigyelte őket, így fel tudunk készülni. Nagyon kemény meccset várunk, de a 6–1-es bajnoki győzelmünk után magabiztosak vagyunk: remek formában van a csapat, és ez megnyugtató” – tette hozzá.

A Kalmar legnagyobb értéke, a hétvégén zseniálisan játszó Rasmus Elm természetesen az együttessel tartott, annak ellenére, hogy hetek óta több európai élklubtól is figyelik a teljesítményét. Tárgyalásokat egyelőre senkivel sem kezdtek (bár az elnök elismerte, lehet, hogy eladják Elmet), a középpályás pedig jelezte: a piros-fehéreken kívül egyelőre nem érdekli más csapat.

„Jelenleg kizárólag a Kalmar FF-re és az előttünk álló feladatra akarok koncentrálni. Jó formában várom a selejtezőt” – mondta Elm a smalandi regionális napilapnak.

A házigazdák legértékesebb futballistája, Rudolf Gergely az előző szerdai bokasérülése ellenére vállalja a Kalmar elleni összecsapást, noha továbbra is vannak kisebb fájdalmai.

„Vasárnap óta együtt edzem a csapattal. Érzek még némi fájdalmat, ám ez nem számottevő. Be van kötve a bokám, de így is vállalni tudom a játékot a BL-selejtezőn a Kalmar ellen” – nyilatkozta Rudolf Gergely.

„Véleményem szerint verhető a svéd együttes, és nekünk az a célunk, hogy többgólos előnnyel utazhassunk a visszavágóra” – latolgatta az esélyeket a debreceni találkozó előtt a csatár.

KALMAR–DJURGARDEN 6–1



KALMAR FF

  • Alapítás: 1910
  • Színek: piros-fehér
  • Stadion: Fredriksskans (8500)
  • „Albérlet": Európai kupamérkőzéseken az Elfsborg borasi arénáját is használják
  • Edző: Nanne Bergstrand
  • Legnagyobb sikerek: svéd bajnok (2008), svéd bajnoki ezüstérmes (1985, 2007), svéd kupagyőztes (1980–81, 1986–87, 2007)

BL-SELEJTEZŐ, 2. KÖR

DVSC-TEVA–KALMAR FF (svéd)
Debrecen, szerda, 20 óra. Tv: Sport2
V: Fautrel (francia)
Élő, szöveges közvetítés az NSO-n!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik